Şu Çılgın Türkler - II

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Şu Çılgın Türkler - II

FUTBOL Haberleri

EURO 2016’da ilk iki maçta sadece 1.5 pozisyona giren Milliler, yine tarih yazdı. Gerekli olan 2-0’ı Burak Yılmaz ve Ozan Tufan’ın golleriyle aldı. En iyi üçüncülük için avantaj yakaladı… TEBRİKLER ÇOCUKLAR

Murad Tamer

İşte özlediğimiz, beklediğimiz milli takım bu! A Milliler çok kötü başladığı EURO 2016'da Çek Cumhuriyeti karşısında şahlandı. Ay-yıldızlılar 2-0'lık galibiyetle destan yazdı ve en iyi 3'üncüler arasına kalma yolunda çok büyük avantajın sahibi oldu. Kaybettiğimiz maçlara göre 3 değişiklik göze çarpıyordu ilk 11'de. Caner, Oğuzhan ve  Çalhanoğlu'nun yerine İsmail, Volkan Şen ve Emre Mor sahadaydı. O kadar farklıydık ki ilk maçlara göre adeta gözümüzün pası silindi. Nitekim golümüz de gecikmedi. Arda Turan'ın 10'da başlattığı atakta, yakında bütün dünyanın adını ezberleyeceği Emre Mor asist yaptı, Burak Yılmaz ağları sarstı: 1-0. Sivok'un 16'daki kafa şutu direkte patlayınca derin bir 'oh' çektik.
Emre Mor şahane
Volkan Babacan'ın kritik kurtarışları da ilk yarıya damga vurdu ve soyunma odasına üstün girdik. İlk 45'te en dikkat çekici oyuncu ise hiç şüphesiz Emre Mor'du. 18'lik yetenek topa hakimiyeti, atakları yönlendirmesi ve rakibi eksiltmesiyle milli takımı sırtlayan isimlerin başında geldi. Bu skor bize yetmiyordu. En iyi 3'üncüler arasında olmayı garantilemek için bir gole daha ihtiyacımız vardı. Emre Mor 58'de yine rakip yarı alana yıldırım gibi girdi, son vuruşu az farkla auta çıktı.  Terim 59'da Volkan Şen'i çıkarıp Oğuzhan'ı oyuna soktu. Bizim iki farka, Çeklerin ise galibiyete ihtiyacı olunca sahada müthiş bir mücadele yaşanıyordu. Çekleri 64'te savunmada 3'e 1 yakaladık; golümüz an meselesiydi ama hakem avantajı kesip serbest vuruş verdi. İnat etmiştik bir kere. Devamında Ozan Tufan tavana asarak 'bu da mı gol değil?' dedi!. Kalan dakikalar yüreğimiz ağzımızda geçti ama skoru koruduk ve bir defa daha 'Biz bitti demeden bitmez! dedik: 2-0.  

EĞER SON 16’YA KALIRSAK

Rakibimiz Galler!

Çek Cumhuriyeti’ni iki farklı yenen Türkiye böylece grubu 3. sırada bitirdi. -2 averajı bulunan ay-yıldızlı ekibimiz A Grubu’nu -2 averajla 3. bitiren Arnavutluk’u gol üstünlüğüyle geçti. Şimdi gözümüz E ve F gruplarında. E Grubu’nda 1 puanlı İrlanda’nın İtalya’yı yenememesi ve 1 puanlı İsveç’in 3 puanlı Belçika’yı mağlup edememesi halinde Türkiye adını en iyi dört üçüncü arasına yazdıracak ve son 16’ya kalacak. Öte yandan buradan istediğimiz sonuç çıkmaması halinde gözler F Grubu’na çevrilecek. 4 puanlı lider Macaristan’ın 2 puanlı Portekiz’i yenmesi halinde Türkiye en iyi 3.’ler arasına girecek ve son 16’ya yükselecek. Tur atlamamız halinde A Milli Takım’ın rakibi de netleşti. Ay-yıldızlılar B Grubu’nu lider olarak tamamlayan Galler’in rakibi olacak. Türkiye-Galler maçı 25 Haziran Cumartesi günü saat 19.00’da başlayacak. Bu arada turu kesinleştiren İtalya’nın İspanya’yla karşılaşmamak için İrlanda’ya mağlup olmayı seçme ihtimali tek can sıkıcı durum.

 

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...