İşte Milli Takımın grup karnesi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İşte Milli Takımın grup karnesi

FUTBOL Haberleri

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) D Grubu'nu 3'üncu olarak tamamlayan A Milli Futbol Takımı'nın istatistikleri açıklandı.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu'nu 3. sırada tamamlayan A Milli Takım'ın grup maçlarındaki en fazla süre alan isimleri Volkan Babacan, Ozan Tufan, Hakan Kadir Balta, Mehmet Topal ve Gökhan Gönül oldu.


Gruptaki ilk maçında Hırvatistan'a tek golle kaybeden milli takım, ikinci karşılaşmasında İspanya karşısında fazla varlık gösteremedi ve sahadan 3-0 yenik ayrıldı. Grubun son maçında dün Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 yenerek en iyi 3. olma ihtimaliyle üst tura yükselme umudunu sürdüren ay-yıldızlı takımda, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, bu beş oyuncudan vazgeçmedi. Son maçı kazanarak grubu 3 puanla tamamlayan millilerde, Volkan Babacan, Ozan, Mehmet, Hakan Kadir Balta ve Gökhan Gönül, gruptaki 3 maçta da doksanar dakika süre aldı.

- Terim 18 oyuncu kullandı

Fatih Terim, 23 kişilik kadrodan 18 futbolcusunu grup maçlarında kullandı. Milli takımda sadece kaleciler Onur Recep Kıvrak ve Harun Tekin ile savunma oyuncuları Semih Kaya, Ahmet Çalık ile Şener Özbayraklı forma şansı bulamadı.
A Milli Futbol Takımı'nda grup maçlarında futbolcuların aldığı süreler şöyle:

Futbolcu    İlk 11    Oynadığı maç    Süre (Dk)
Ozan Tufan    3    3    286
Hakan Kadir Balta    3    3    286
Volkan Babacan    3    3    286
Gökhan Gönül    3    3    286
Mehmet Topal    3    3    286
Selçuk İnan    3    3    264
Arda Turan    3    3    255
Burak Yılmaz    2    3    213
Caner Erkin    2    2    190
Oğuzhan Özyakup    2    3    
144
Hakan Çalhanoğlu    2    2    143
Volkan Şen    1    2    111
İsmail Köybaşı    1    1    96
Emre Mor    1    2    95
Cenk Tosun    1    2    75
Olcay Şahan    -    2    56
Nuri Şahin    -    1    47
Yunus Mallı    -    1    22
Not: Haberde, müsabakaların sonuna eklenen kaybolan süre de değerlendiremeye alınmıştır.

- Emre Mor tarihe geçti


Milli takımın 19 yaşındaki oyuncusu Emre Mor, dün Çek Cumhuriyeti maçında yaptığı asistle, Avrupa Şampiyonası tarihine geçti. Emre Mor, Burak Yılmaz'a verdiği gol pasıyla, 1980 yılından bu yana turnuvada asist yapan en genç 3. oyuncu unvanını aldı. Bu istatistikte Belçikalı futbolcu Enzo Scifo ilk, İngilizlerin yıldızı Wayne Rooney ise ikinci sırada bulunuyor. Emre, turnuvada gösterdiği performansla da dikkatleri üzerine çekti. Turnuva başlamadan Danimarka'nın Nordsjaelland takımından Almanya ekibi Borussia Dortmund'a transfer olan genç futbolcu, EURO 2016'da yıldızını parlatmaya devam ediyor. Emre Mor, turnuvanın şu ana kadar oynanan maçları içinde en süratli ikinci oyuncu oldu. Süratiyle göz dolduran milli futbolcu, maç içinde saatte 32 kilometre hıza ulaştı. Bu alanda ilk sırada ise Fransa'nın genç futbolcusu Kingsley Coman (33 kilometre) yer aldı.

- Volkan Babacan göz doldurdu


Milli kaleci Volkan Babacan, turnuvanın şu ana kadar en fazla kurtarış yapan ikinci kalecisi oldu. İlk iki maçta toplam 4 gol yemesine rağmen dün Çek Cumhuriyeti karşısında etkili bir performans ortaya koyan 27 yaşındaki file bekçisi, şu ana kadar toplam 14 kurtarış yaptı. Bu alanda Kuzey İrlanda'nın kalecisi Michael McGovern'i 16 kurtarışla birinci sırada olmayı başardı.


- Maç başına 104 kilometre koştular

Milli takım grupta maç başına ortalama 104 kilometre koştu. Ay-yıldızlı takımın en az koştuğu müsabaka Hırvatistan maçı oldu. Hırvatlara 1-0 yenilen milli takımda futbolcular toplam 101,9 kilometre mesafe kat etti. Milli takımın en fazla koştuğu karşılaşma ise 3-0 kaybedilen İspanya maçıydı. Milli futbolcular bu karşılaşmada toplam 105,5 kilometre koşu mesafesiyle oynadı. A Milli Futbol Takımı, grupta tek galibiyetini aldığı Çek Cumhuriyeti karşısında ise 105 kilometre koşarak maçı tamamladı.

- Topu rakibe bıraktı

Türk Milli Takımı gruptaki 3 maçında topla ortalama yüzde 47,6 oynadı. Fatih Terim'in öğrencileri, İspanya ve Çek Cumhuriyeti maçlarında rakibinden daha az topla buluştu. İspanyollara karşı topla yüzde 43'le oynayan milliler, Çek Cumhuriyeti maçında bu oranı yüzde 49'a çıkardı. Ay-yıldızlı ekip grubun ilk maçında Hırvatistan karşısında ise rakibinden daha fazla topa hakim oldu. Milliler bu maçta yüzde 51'le topla oynamayı başardı. A Milli Futbol Takımı pas isabetinde ise bu karşılaşmalarda ortalama yüzde 81'lik oran yakaladı.

- En fazla pas Selçuk'tan

Ay-yıldızlıların orta saha oyuncusu Selçuk İnan, takımın en fazla pas yapan ismi oldu. Maç içinde topla en fazla buluşan oyuncu Selçuk, 141 pasın 119'unda isabet buldu. Selçuk'u 113 pasla Arda Turan, 105 pasla Mehmet Topal takip etti.

- 7 sarı kart

Milli takım grup maçlarını 7 sarı kart görerek tamamladı. Turnuvanın ilk 3 maçında Hakan Kadir Balta iki, Cenk Tosun, Burak Yılmaz, Volkan Şen, Ozan Tufan ve İsmail Köybaşı birer kez sarı kartla cezalandırıldı. Hakan Kadir Balta, milli takımın üst tura çıkması durumunda sarı kart cezalısı olduğu için forma giyemeyecek.

- Burak Yılmaz efsaneyi yakaladı

A Milli Takım formasıyla 21. golünü kaydeden Burak Yılmaz, efsane futbolcu Lefter Küçükandonyadis'i yakaladı. Ay-yıldızlı formayla daha önce çıktığı 45 maçta 20 gol atan Burak, Çek Cumhuriyet maçında milli takım adına önemli bir gol kaydetti. Bu golle Burak, milli formayla en fazla gol atan 3. oyuncu olan 21 gollü Lefter'in unvanına ortak oldu.

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...