A Milli Takım Euro 2016'ya veda etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
A Milli Takım Euro 2016'ya veda etti

FUTBOL Haberleri

Çek Cumhuriyeti'ni yendikten sonra tur umutlarını artıran ay-yıldızlı ekibimiz İrlanda'nın maça yedekleriyle çıkan İtalya'yı yenmesiyle şoku yaşadı

Avrupa Şampiyonası'nda kahrı yaşadık. Hırvatistan (0-1) ve İspanya (0-3) mağlubiyetleriyle Avrupa futbolunun patronu UEFA tarafından, "Türkiye'nin şansı kalmadı" şeklinde erken yorum yapılmasına yol açan Türkiye Çek Cumhuriyeti'ni yenerek EURO 2008'de olduğu gibi bir kere daha turnuvaya heyecan kattı. Çekleri Emre Mor'un resital yaptığı maçta önce Burak Yılmaz ardından da turnuvanın eleştirilen ismi Ozan Tufan'ın golleriyle geçen Milli Takım gözünü dünkü maçlara dikti. 
Dzsudzsak daha ne yapsın?
Avrupa Şampiyonası'na gelirken inanılmaz 'rastlaşmalarla' doğrudan katılım hakkı elde eden ay-yıldızlı ekibimiz bu defa da turnuvada en iyi 4 üçüncü arasına girmeyi bekledi. Günün ilk maçında moraller bozuldu. Macaristan tam üç defa öne geçtiği maçta Portekiz'le 3-3 berabere kaldı. Sahada Bursasporlu Balazs Dzsudzsak bizim için attığı iki golle elinden geleni ardına komadı. Fakat Portekiz'de Cristiano Ronaldo gibi bir silah ve süre aldığı dilimde yine şovunu yapan Ricardo Quaresma vardı. Bu maçta 2 golle ülkesini turnuvada tutan Ronaldo 4 Avrupa Şampiyonası'nda gol atan ilk futbolcu olarak tarihe geçti. 3-3’lük skorla turnuvaya 3. olarak devam eden Portekiz F Grubu için ümitlerimizi bitirdi. İzlanda ise Avusturya'yı 2-1 yenerek lider Macaristan'ın ardından 2. tura yükseldi. 
İtalya koşmadı bile
Saatler 22.00'yi gösterdiğinde bütün Türkiye nefeslerini tuttu. E Grubu'nda İtalya-İrlanda Cumhuriyeti ve Belçika-İsveç maçları turnuvada devam edip etmememiz açısından hayati önem taşıyordu. İki maçtan çıkacak beraberlikler son 16'ya kalmamız anlamına geliyordu. Her iki maçın da ilk yarıları golsüz bitti. Bu istediğimiz skorlardı. İkinci yarılar da istediğimiz gibi gitti. Belçika 84. dakikada Nainggolan ile golü bulduğunda sevinçten havalara uçtuk. Fakat ne yazık ki aynı dakikalarda Brady İrlanda'yı, maça yedek kalecisi ve yedek kadrosuyla çıkan İtalya önünde öne geçiren ve 3. olarak ikinci tura çıkaran golü kaydetti. İrlanda önünde 1-0'lık yenilgiye üzülmeyen İtalya'nın ilk maçta 119, ikinci maçta 113, dünkü karşılaşmada ise sadece 103 kilometre koşması her şeyi özetler nitelikteydi. 

Bugün dönüyorlar
Maçı büyük bir heyecanla izleyen A Milli Takım kampında futbolcular büyük üzüntü yaşadı. Belçika'nın İsveç önünde gelen golüyle havalara sıçrayan ay-yıldızlı oyuncularımız İrlanda'nın galibiyet sayısıyla büyük şok yaşadı. Kalan dakikaları büyük gerginlikle izleyen Fatih Terim ve öğrencileri bitiş düdükleriyle birlikte yıkıldı. EURO 2016'ya inanılmaz ihtimallerin bir araya gelmesiyle direkt olarak katılan Milli Takım turnuvada kahredici şekilde İrlanda'nın bulduğu bir golle turu kaçırdı. A Milli Takım bugün öğleden sonra İstanbul'da olacak. 

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...