Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hırvatistan 0-1 Portekiz

Düzenleyen: / Kaynak: Sporx
- Güncelleme:
Hırvatistan 0-1 Portekiz

FUTBOL Haberleri  / Sporx

EURO2016'da ikinci turun üçüncü maçında Portekiz, Quaresma'nın uzatmalarda attığı golle Hırvatistan'ı eledi ve çeyrek finale çıktı.

EURO2016'da ikinci turun üçüncü maçında Hırvatistan ile Portekiz karşı karşıya geldi. Lens'te oynanan maçın kazananı penaltılar sonucu belli oldu.

Stade Bollaert-Delelis'de oynanan ve İspanyol hakem Carlos Velasco Carballo'nun düdük çaldığı ve normal süresi 0-0 berabere biten maçı 117. dakikada Ricardo Quaresma'nın attığı golle Portekiz kazandı. Portekiz bu golle adını çeyrek finale yazdırdı.

Portekiz'in Fenerbahçeli yıldızı Luis Nani ilk 11'de başladığı maçta 120 dakika boyunca sahada kalırken Beşiktaşlı yıldız Ricardo Quaresma ise 87. dakikada oyuna dahil oldu ve takımına zaferi getiren golü kaydetti.

KONTROLLÜ VE TEMKİNLİ OYUN = ZEVKSİZ İLK YARI

İkinci turun güç farkı olarak birbirine en yakın eşleşmesi olarak görülen bu maçta iki takım da beklendiği gibi maça kontrolü başladı.

İki teknik adamın da rakibinin oyununu tarttığı ilk bölümde taraflar rakip kaleye gitmekte zorluk çekti. Hücum bölgesinde bol bol top kaybı yaşayan iki takımdan Portekiz'de turnuvanın en çok şut çeken oyuncusu Cristiano Ronaldo ilk yarıda rakip kaleye şut çekmedi.

Ronaldo, Avrupa Şampiyonası'nda 8 maç sonra bir maçın ilk yarısıı şut çekmeden geçti. İlk yarıda isabetli şut dahi olmadı. Bu durumda keyifsiz geçen ilk yarı 0-0 sona erdi.

İKİNCİ YARI DA 'AYNEN' DEVAM

Seyir zevki olarak 'eziyet' şeklinde geçen ilk yarının ardından iki takımdan da ikinci yarıda oyunu hareketlendirmesi bekelnirken Hırvatistan ve Portekiz ikinci yarıya da ilk 45 dakikadaki oyun anlayışlarından ödün vermeden başladı.

Rakip kaleye cılız ataklar geliştiren Portekiz olurken topun kontrolü ise genel olarak Hırvatlar'da kaldı.

İkinci yarının ve hatta maçın en net pozisyonunu 62. dakikada Vida ile Hırvatistan yakaladı. Rakitic'in, sağdan kazanılan serbest vuruşta altıpasın önüne doğru gönderdiği ortasına iyi yükselen Domagoj Vida kafa vuruşunu yaptı ancak top az farkla. kalenin yanından auta çıktı.

NANI PENALTI BEKLEDİ, KARAR 'DEVAM'

Portekiz'in Hırvat ceza alanına girdiği nadir pozisyonlardan birinde kale alanı sağ çaprazına yüksekten gelen topu önüne almak isteyen Nani'ye Vida'nın bir müdahalesi oldu ve Nani yerde kalarak hakeme baktı. Ancak İspanyol düdük Carlos Velasco Carballo oyunu devam ettirdi.

90 DAKİKA SIFIR İSABETLİ ŞUT! 36 YIL SONRA İLK!

Genel anlamda çok zevksiz geçen karşılaşmanın normal süresini iki takım da rakip kaleye isabetli şut çekemedi. Bu maç, 1980 Avrupa Şampiyonası'ndan bu yana normal süresi içinde isabetli şut olmayan ilk maç olarak tarihe geçti.

Ronaldo maçı şut çekmeden noktaladı. Cristiano Ronaldo 2009 yılından bu yana ilk kez bir maçın 90 dakikasını şut çekemeden bitirdi. Portekizli yıldız grup aşamasındaki 3 maçta 32 şut denemesi yapmıştı.

Karşılaşmanın normal süresi 0-0 sona erdi ve uzatma devrelerine geçildi.

HIRVATLAR KAÇIRDI PORTEKİZ AFFETMEDİ!

90 dakika boyunca isabetli şut çekemeyen Hırvatistan ve Portekiz 15'er dakikalık uzatma devrelerinin ilkinde de seri penaltı vuruşlarını bekler gibi bir futbol oynadı. Portekiz'de oyuna 87'de giren Quaresma oyunu hareketlendirmek istese de arkadaşları ona ayak uyduramadı. Hırvatistan'da ise Modric'in çabası sonuç vermedi.

120 dakikalık mücadelenin 110 dakikası pozisyonsuz geçerken son 10 dakika kıyamet koptu. Hırvatlar en net gol pozisyonlarını 113. ve 116. dakikada girdi. 113'te soldan kullanılan ortada kaleci Patricio'yu geçen topa Vida boş durumda kafayı vurdu ancak top boş kaleye girmedi ve üstten dışarı çıktı. 3 dakika sonra Perisic'in kafa vuruşu direkten döndü.

ATAMAYANA QUARESMA ATAR!

Hırvatistan'ın değerlendiremediği pozisyon sonrası Portekiz hızlı atağa çıktı. Nani'nin ceza alanına gönderdiği topta Cristiano Ronaldo'nun şutu kaleciden döndü boş durumda topu tamamlayan Ricardo Quaresma oldu. Şok golle geri düşen Hırvatistan kalan bölümde beraberliği aradı ancak bulamadı. Portekiz adını çeyrek finale yazdırdı.

İŞTE İLK 11'LER!
Hırvatistan: Subašić; D. Srna, Corluka, Vida, Strinic; Luka Modric, Badelj; Rakitic, Brozovic, Perisic; Mandzukic
Portekiz: Patrício, Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro, William Carvalho, A.Silva, João Mário, André Gomes, Nani, Ronaldo

Hırvatistan 0-1 Portekiz / CANLI ANLATIM

120 Hakem Carlos Velasco Carballo maçın son düdüğünü çalıyor ve mücadeleyi Portekiz, Ricardo Quaresma'nın golüyle 1-0 kazanarak çeyrek finale adını yazdırıyor.
120 Sağ kanattan Dario Srna ortasını arka direğe doğru gönderiyor. O noktada yaşanan karambol sonrasında top altıpasın hemen solundaki Domagoj Vida'nın önünde kalıyor. Vida sol ayağıyla şutunu çekiyor ancak top az farkla kalenin yanından auta çıkıyor.
120 Maçın sonuna oynanmamış süre olarak en az 2 dakika ilave ediliyor.
120 Hırvatistan, Marcelo Brozovic ile sağ taraftan köşe vuruşu kullanıyor. Brozovic'in, ön direğe gönderdiği ortasını Pepe uzaklaştıran isim oluyor.
120 Hırvatistan üçüncü ve son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Andrej Kramaric, Vedran Corluka'nın yerine oyuna dahil oluyor.
117 GOOOOLLL!! Portekiz, Ricardo Quaresma'nın golüyle maçta 1-0 öne geçiyor.
116 Hırvatistan'ın topu direkten geri geliyor ! Sağ kanattan Dario Srna'nın ortasına arka direkte Ivan Perisic şutunu çekiyor ancak top yan kale direğine çarpıp oyun alanına geri dönüyor.
115 Penaltı noktasının hemen solunda topla buluşan Ivan Perisic topu sağına çektikten sonra şutunu çekiyor ancak top savunmadan geri geliyor.
112 Hırvatistan gole çok yaklaşıyor ! Sol taraftan köşe vuruşu için topun başına Marcelo Brozovic geçiyor. Brozovic'in, arka direğe gönderdiği ortasına boş pozisyonda Domagoj Vida kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üstünden çok az farkla auta çıkıyor.
112 Pepe'nin pasıyla sağ kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma topu kafayla uzaklaştırmayı başarıyor.
110 Hırvatistan ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Ivan Rakitic oyundan alınırken, Marko Pjaca yerine oyuna dahil oluyor.
108 Portekiz üçüncü ve son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Danilo Pereira, Adrien Silva'nın yerine oyuna dahil oluyor.
106 Hakem Carlos Velasco Carballo ikinci uzatma devresinin ilk düdüğünü çalıyor ve ikinci uzatma devresine Hırvatistan başlıyor.
105 Hakem Carlos Velasco Carballo düdüğünü çalıyor ve uzatma devrelerinin ilk yarısı sona eriyor.
105 Uzatme devrelerinin ilk yarısına oynanmamış süre olarak en az 1 dakika ilave ediliyor.
105 Luka Modric'in sağ kanattan arka direğe doğru kestiği ortasına Ivan Perisic son çizgide şutunu çekmeyi başarıyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.
102 Sağ taraftan Ricardo Quaresma'nın kullandığı köşe vuruşu sonrasında altıpasın önüne gelen ortayı savunmada Pepe uzaklaştırıyor.
100 Marcelo Brozovic'in kaleyi cepheden gören bir noktadan sağ ayağıyla çektiği sert şut yandan auta çıkıyor.
97 Ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Nikola Kalinic sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde yandan auta çıkıyor.
96 Ricardo Quaresma'nın pasıyla sol kanatta topla buluşan Raphael Guerreiro bekletmeden ortasını kale ağzına doğru gönderiyor ancak o noktada Vedran Corluka topu uzaklaştıran isim oluyor.
94 Vedran Corluka'nun orta sahadan havadan attığı topa ceza yayı üzerinde iyi yükselen Ivan Perisic uzak mesafeden kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üstünden auta çıkıyor.
93 Ceza sahası dışı kaleyi cepheden gören bir noktadan kazanılan serbest vuruş için topun başına Dario Srna geçiyor. Srna'nın doğrudan kaleye çektiği sert şut barajdan geri geliyor.
91 Hakem Carlos Velasco Carballo ilk uzatma devresini başlatan düdüğünü çalıyor ve ilk uzatma devresine Portekiz başlıyor.
90 Maçın normal süresi golsüz sona eriyor ve maç uzatmalara gidiyor.
90 Ivan Rakitic'in, sol kanattan kullandığı köşe vuruşu sonrasında ön direğe gelen ortayı Cristiano Ronaldo uzaklaştırıyor.
90 90 dakikanın sonuna oynanmamış süre olarak en az 3 dakika ilave ediliyor.
88 Hırvatistan ilk oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Mario Mandzukic oyundan alınırken, Nikola Kalinic yerine oyuna dahil oluyor.
87 Portekiz Milli takımı ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Ricardo Quaresma, Joao Mario'nun yerine oyuna dahil oluyor.
84 Pepe'nin, ceza sahası dışı sağ çaprazından gönderdiği ortasını savunma uzaklaştırıyor.
80 Sağ kanattan Dario Srna ortasını ceza yayı üzerine doğru gönderiyor. O noktada Ivan Perisic zor pozisyonda topun gelişine şutunu çekiyor ancak top auta çıkıyor.
79 Sarı kart sonrası kazanılan serbest vuruşta Ivan Rakitic'in ceza alanına gönderdiği ortası doğrudan auta çıkıyor.
78 Orta sahanın sol tarafında William Carvalho, rakibi Marcelo Brozovic'e yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.
75 Ceza sahası çizgisi üzerinde sağ taraftan Ivan Rakitic serbest vuruş kullanmak için topun başına geçiyor. Rakitic'in, yerden ön direğe gönderdiği ortasını savunma uzaklaştırıyor.
71 Sağ kanattan Marcelo Brozovic'in ortasına arka direkte Ivan Perisic topun gelişine şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.
70 Joao Mario'nun sağ kanattan kullandığı serbest vuruş sonrasında ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Bu noktada savunmada Domagoj Vida topu uzaklaştıran isim oluyor.
66 Maçın geride kalan süresine baktığımızda topla oynama yüzdelerinde Hırvatistan'ın üstünlüğü göze çarpıyor.
63 Adrien Silva'nın ceza sahası içi sağ çaprazına doğru uzun attığı topa hareketlenen Nani omzuyla vuruşunu yapıyor ancak top kalenin yanından dışarı çıkıyor.
61 Hırvatistan gole çok yaklaşıyor ! Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş için topun başına Ivan Rakitic geçiyor. Rakitic'in, altıpasın önüne doğru gönderdiği ortasına iyi yükselen Domagoj Vida kafa vuruşunu yapıyor ancak top az farkla kalenin yanından auta çıkıyor.
57 Joao Mario ile girdiği verkaç sonrasında ceza yayının hemen sağında topla buluşan Renato Sanches sağ ayağıyla yerden şutunu çekiyor ancak top doğrudan auta çıkıyor.
56 Ceza sahası dışı sağ çaprazdan Luka Modric sol ayağıyla şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde kalenin üstünden auta çıkıyor.
52 Paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunun ardından topla buluşan Ivan Rakitic yerden pasını ön direğe doğru gönderiyor. Bu noktada Marcelo Brozovic müsait pozisyonda topun gelişine şutunu çekiyor ancak bu şut kalenin üstünden farklı bir şekilde auta çıkıyor.
52 Ivan Perisic ile girdiği verkaçtan sonra sol kanatta topla buluşan Ivan Strinic bekletmeden ortasını gönderiyor ancak savunma arka direkte topu kornere atmayı başarıyor.
50 Maçta ilk oyuncu değişikliği Portekiz Milli takımından geliyor. Andre Gomes oyundan alınırken, Renato Sanches yerine oyuna dahil oluyor.
49 Milan Badelj'in pasıyla sol kanatta topla buluşan Ivan Strinic sol ayağıyla ortasını gönderiyor ancak top doğrudan auta çıkıyor.
46 Carlos Velasco Carballo ikinci yarının ilk düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya Portekiz başlıyor.
45 Hakem Carlos Velasco Carballo ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı golsüz sona eriyor.
45 Maçın ilk yarısına oynanmamış süre olarak en az 1 dakika ilave ediliyor.
45 Köşe vuruşu için topun başına Ivan Rakitic geçiyor. Rakitic'in, ön direğe gönderdiği ortasına yükselmek isteyen Domagoj Vida, rakibi Cristiano Ronaldo'ya faul yapıyor.
45 Orta sahanın biraz ilerisinde sağ tarafında Ivan Rakitic serbest vuruştan ortasını altıpasın önüne gönderiyor ancak son anda Pepe topu kornere atmayı başarıyor.
41 Hızlı gelişen Portekiz atağında sol kanatta topla buluşan Andre Gomes, ortasını ön direğe doğru gönderiyor. O noktada Nani, hava topu mücadelesinde Vedran Corluka'ya faul yapıyor.
37 Sağ kanatta taç çizgsine yakın bir noktadan Ivan Rakitic serbest vuruşta ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. O noktada Domagoj Vida kafa vuruşunu istediği gibi yapamıyor ve top farklı bir şekilde auta çıkıyor.
34 Hırvatistan, sağ köşeden Dario Srna ile köşe vuruşu kullanıyor. Srna'nın, arka direğe yaptığı ortasına Mario Mandzukic kafa vuruşunu yapıyor ancak top farklı bir şekilde kalenin yanından auta çıkıyor.
32 Sağ kanattan Cedric Soares ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak o noktada Domagoj Vida topu kafasıyla taca atıyor.
30 Ivan Perisic, ceza sahası içi sağ çaprazında topu soluna çektikten sonra savunmada Raphael Guerreiro'ya rağmen yerden şutunu çekiyor ancak top doğrudan auta çıkıyor.
25 Ceza sahası dışı sol çaprazından serbest vuruşu kullanmak için topun başına Raphael Guerreiro geçiyor. Raphael Guerreiro'nun altıpasın önüne gönderdiği ortasına iyi yükselen Pepe kafa vuruşunu yapıyor ancak top az farkla kalenin üstünden auta çıkıyor.
23 Maçın bu dakikaları orta saha çevresinde yapılan karşılıklı fauller ile geçiliyor.
19 Raphael Guerreiro, ceza sahası dışı sol çaprazından ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma topu uzaklaştırmayı başarıyor.
15 Uzun atılan pasa hareketlenmek isteyen Cristiano Ronaldo ofsayta yakalanıyor.
15 Portekiz, sol taraftan köşe vuruşu kazanıyor. Köşe vuruşu için topun başına geçen Joao Mario, ortasını ön direğe doğru yapıyor ancak savunmada Vedran Corluka topu kafayla uzaklaştırıyor.
14 Maçın başından bu yana Hırvatistan, orta alanda kısa paslar yaparak pozisyon üretmeye çalışıyor.
11 Sol kanattan Ivan Strinic, ortasını ceza alanına göndermek istiyor ancak top Cedric Soares'e çarpıp taca çıkıyor.
7 Sol kanattan Andre Gomes, Cristiano Ronaldo'ya doğru ortasını gönderiyor ancak Ronaldo'yu aşan top ters taraftan ceza alanını terkediyor.
5 Sağ kanatta köşe gönderine yakın bir noktadan Marcelo Brozovic ortasını göndermek istiyor ancak top Raphael Guerreiro'ya çarpıp taca çıkıyor.
1 Hakem Carlos Velasco Carballo maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye Hırvatistan başlıyor.

MAÇTAN NOTLAR:

RONALDO VE NANI HEYECANI!
Ronaldo ile birlikte Nani'nin de başarılı turnuva performansı, Portekizli futbolseverleri Hırvatistan maçı öncesi ümitlendiriyor. Portekiz karşısında daha önce oynadığı 3 maçta hiç golü ve galibiyeti bulunmayan Hırvatistan, bu talihi tersine çevirerek 8 yıl sonra adını bir kez daha adını Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale yazdırmak istiyor.

"EURO 2016'NIN EN İYİSİ BİZİZ"
Hırvatistan Milli Takımı'nın golcüsü Nikola Kalinic, Portekiz maçı öncesinde "Her şey bizim oyunumuza bağlı. Portekiz'i eleyebiliriz. Biz bu turnuvanın en iyi takımlarından biriyiz ve orta sahamız da uzak ara turnuvanın en iyisi" dedi.

Portekiz'in fazlasıyla Ronaldo'ya bağlı olduğunu kaydeden Kalinic, "Ronaldo'yu durdurmak zor olacak, onun ne tarz bir oyuncu olduğunu biliyoruz. Bireysel olarak çok güçlü, tam bir hücum silahı. Onun ne yapacağını hiçbir zaman kestiremezsiniz, çok iyi de olabilir, kötü de olabilir. Ancak Portekiz tamamen ona bağlı" diye konuştu.

Düzenleyen:  - FUTBOL
Kaynak: Sporx
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...