HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Macaristan 0-4 Belçika

Düzenleyen: /
- Güncelleme:
Macaristan 0-4 Belçika
Macaristan, Belçika, Haber

FUTBOL Haberleri

EURO2016 2. tur maçında Macaristan ile karşılaşan Belçika, son bölümde bulduğu gollerle rakibini 4-0 yendi ve çeyrek finalde Galler'in rakibi oldu.

EURO2016 2. tur maçında Macaristan ile Belçika karşı karşıya geldi. Toulouse'da bulunan Municipal Stadı'nda oynanan ve Sırp hakem Milorad Mazic'in düdük çaldığı karşılaşmayı 4-0 kazanan Belçika çeyrek finalde Galler'in rakibi oldu. Belçika'ya çeyrek finali getiren golleri 10. dakikada Toby Alderweireld, 78. dakikada Michy Batshuayi,80. dakikada Eden Hazard ve 90+1'de Yannick Carrasco kaydetti. Belçika, 4-0'lık galibiyetle EURO2016'da bir maçta en çok gol atan takım oldu.

BELÇİKA GOLLLE BAŞLADI

Macaristan karşısında maça oldukça etkili başlayan Belçika ablukaya aldığı Kiraly'nin kalesini 10. dakikada yıkmayı başardı. Ceza sahası dışı sol çaprazından kazanılan serbest vuruş için topun başına Kevin De Bruyne geçti. De Bruyne'ün altıpasın önüne doğru gönderdiği ortasına iyi yükselen Toby Alderweireld kafa vuruşunu yaptı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Goldenn sonra baskısını sürdüren Belçika farkı artıracağı pozisyonlar birer birer harcamaya başladı. İlk yarının sonuna kadar sırasıyla De Bruyne, Lukaku, Hazard gibi isimler Macar savunmasını ve Kiraly'yi geçemedi.

DE BRUYNE DİREĞİ NİŞAN ALDI

35. dakikada Belçika'nın kazandığı frikikte topun başına geçen Kevin De Bruyne'nin vuruşunda barajı geçen top üst direğe çarparak oyun alanına geri döndü. Macar savunması dönen topu uzaklaştırdı.

MACARLAR DİREĞİ SIYIRDI

İlk yarının sonlarına doğru Belçika kalesine daha tehlikeli gitmeye başlayan Macaristan'da Gera, Dzsudzsak ve Lovrencsics pozisyonlar yakaladı. Gera ve Dzsudzsak'ın şutları kaleci Courtois'da kalırken Lovrencsics'in şutu direğin dibinden dışarı çıktı.

İlk yarı Belçika'nın 1-0 üstünlüğüyle geçildi.

TEMPO YÜKSEK, POZİSYONLAR AKIYOR...

İkinci yarıda maçın temposu ilk yarıda kaldığı yerden devam etti. Macaristan kendisine gereken golü bulmak için Belçika kalesine gittikçe Belçika'nın hızlı atakları tehlikeli olmaya başladı. Devrenin ilk tehlikesinde Hazard'ın şutunu Kiraly parmaklarının ucuyla çeldi.

Macaristan Adam Szalai ile 54. dakikada gole yaklaştı. Dzsudzsak'ın ortasında iyi yükselen Szalai'nin kafa vuruşu kale çizgisine yakın bir noktada Alderweireld'e çarptı ve kornere çıktı.

Belçika'nın golü geciktikçe Macarlar daha cesurca rakip kaleye gitmeye başladı. 65. dakikada Roland Juhasz ceza alanı sağında önüne aldığı topu kaleye gönderdi ancak uzak direğin dibinden top auta gitti.

HAZARD KENDİ PASINA KOŞUP ASİST YAPTI

Karşılaşmada dakikalar 78'i gösterdiğinde Belçika'nın yıldız oyuncusu Eden Hazard sahneye çıktı ve Macarların bütün umutlarını kırdı. Sol kanatta topla buluşan Eden Hazard solundaki De Bruyne'ye pasını vermek istedi ancak ofsaytta olan De Bruyen topa hareketlenmeyince Hazard müthiş bir patlamayla iki rakibini geriden gelip geçerek yerden ortasını yaptı. Kale sahası içinde boş durumda olan Michyu Batshuayi kolay olanı yapıp topu ağlara gönderdi. Oyuna sonradan giren Batshuayi ilk dokunuşunda golle buluşmuş oldu.

HAZARD FİŞİ ÇEKTİ

Batshuayi'nin golüyle rahatlayan Belçika'yı daha da rahatlatan gol 80. dakikada Eden Hazard'dan geldi. Sol çaprazdan rakiplerinden sıyrılan Hazard güzel bir plase vuruşla Kiraly'yi avladı ve skoru 3-0'a getirdi.

CARRASCO PERDEYİ KAPATTI

Hazard'ın yıldızlaştığı bölümlerin sonunda Macarların guardı düşünce son noktayı sonradan oyuna giren Yannick Carrasco koydu. Rakip savunmanın arkasına sarkan Carrasco kaleciyle karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaparak takımını 4-0 üstünlüğe taşıdı.

Macaristan'ı 4-0 yenen Belçika çeyrek finalde Galler'in rakibi oldu.

Macaristan 0-4 Belçika / CANLI ANLATIM

90 Hakem Milorad Mazic son düdüğünü çalıyor ve Belçika maçı 4-0'lık skorla kazanarak adını çeyrek finale yazdırıyor.
90 Radja Nainggolan, golde asist yapan oyuncu oluyor.
90 GOOOLL!! Belçika, Yannick Ferreira-Carrasco ile maçta 4-0'lık üstünlüğü yakalıyor. Radja Nainggolan'ın ara pasıyla ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Yannick Ferreira-Carrasco yerden düzgün bir şut çekiyor ve fileleri havalandırmayı başarıyor.
90 Ceza sahası içersi sol çaprazda bir anda topla buluşan Akos Elek bekletmeden şutunu çekiyor ancak kaleci Thibaut Courtois zorda olsa bu şutu kurtarmayı başarıyor.
89 Michy Batshuayi, rakibi Balazs Dzsudzsak'a yaptığı faul sonrasında hakeme tepki olarak topa sert bir şekilde vuruyor ve sarı kart ile cezalandırılıyor.
87 Kaleye uzak mesafeden hafif sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruş için topun başına Balazs Dzsudzsak geçiyor. Dzsudzsak'ın doğrudan kaleye çektiği sert şut barajdan geri geliyor.
85 Michy Batshuayi, ceza sahası dışı sol çaprazından ayağının içiyle kaleye şansını deniyor ancak kaleci Gabor Kiraly iki hamlede topun sahibi oluyor.
83 Balazs Dzsudzsak'un sol taraftan kullandığı köşe vuruşu sonrasında ortası altıpasın önüne doğru geliyor. O noktada Marouane Fellaini topu kafayla uzaklaştırmayı başarıyor.
81 Belçika üçüncü ve son oyuncu değişiklik hakkını da kullanıyor. 3. golün sahibi Eden Hazard oyundan alınırken, Marouane Fellaini yerine oyuna dahil oluyor.
80 GOOOLL!! Belçika, Eden Hazard ile maçta durumu 3-0'a getiriyor. Hızlı gelişen Belçika atağında orta alanda topla buluşan Kevin De Bruyne, pasını sol kanattaki Eden Hazard'a atıyor. Hazard, süratle ceza yayına ilerledikten sonra önünü boşaltıyor ve yerden etkili bir şut çekerek kaleci Gabor Kiraly'ı mağlup etmeyi başarıyor.
79 Macaristan Milli takımında oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Daniel Böde, Roland Juhasz'ın yerine oyuna dahil oluyor.
78 Eden Hazard, golde asist yapan oyuncu oluyor.
78 GOOOLL!! Belçika, Michy Batshuayi ile farkı 2'ye çıkartıyor. Sol kanatta topla buluşan Eden Hazard rakiplerinden sıyrıldıktan sonra yerden pasını altıpasın önündeki Michy Batshuayi'e atıyor. O noktada Michy Batshuayi müsait pozisyonda vuruşunu yapıyor ve top ağlarla buluşuyor.
76 Belçika, ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Michy Batshuayi, Romelu Lukaku'nun yerine oyuna dahil oluyor.
75 Gergo Lovrencsics sol kanatta son çizgiye indikten sonra ayağının dışıyla ortasını yapıyor fakat herkesi aşan top taca çıkıyor.
75 Macaristan Milli takımında oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Adam Pinter oyundan alınırken, Nemanja Nikolic yerine oyuna dahil oluyor.
72 Kevin De Bruyne sol kanattan ortasıyla topu ön direkteki Romelu Lukaku'ya atmak istiyor ancak Lukaku'yu aşan top ters taraftan taca çıkıyor.
70 Belçika, maçta ilk oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Yannick Ferreira-Carrasco, Dries Mertens'in yerine oyuna dahil oluyor.
68 Serbest vuruşu kullanan Balazs Dzsudzsak ortasını ceza sahasına doğru gönderiyor. Savunmadan seken top ceza sahası içi sağ çaprazına doğru gidiyor. Bu noktada Roland Juhasz topu kontrol ettikten sonra şutunu çekiyor ancak kaleye paralel giden top az farkla auta çıkıyor.
67 Thomas Vermaelen, rakibi Adam Pinter'e arkadan yaptığı müdahale sonrasında hakem Milorad Mazic tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor ve bir sonraki maçta cezalı durumuna düşüyor.
67 Sol taraftan köşe vuruşunu kullanmak için topun başına Balazs Dzsudzsak geçiyor. Dzsudzsak'ın, arka direğe gönderdiği ortasına Roland Juhasz kafa vuruşunu yapıyor ancak top doğrudan auta çıkıyor.
66 Ceza yayının hemen önünde topla buluşan Adam Pinter, Axel Witsel'den sıyrıldıktan sonra şutunu çekiyor ancak kaleci Thibaut Courtois son anda topu kornere çeliyor.
63 Kevin De Bruyne'ün pasına sağ kanatta hareketlenmek isteyen Eden Hazard ofsayta yakalanıyor.
61 Akos Elek, rakibi Eden Hazard'a yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.
60 Kevin De Bruyne'ün sol taraftan kullandığı köşe vuruşunu kaleci Gabor Kiraly penaltı noktası üzerinde kontrol ediyor.
59 Sol kanattan Eden Hazard yerden ortasını altıpasın önüne gönderiyor. O noktada Dries Mertens topun gelişine şutunu çekiyor ancak top kalenin üstünden auta çıkıyor.
59 Belçika, Dries Mertens ile sağ kanattan köşe vuruşu kullanıyor. Mertens'in, arka tarafa doğru gönderdiği ortasını savunma uzaklaştırıyor.
54 Köşe vuruşunu kullanmak için topun başına giden Balazs Dzsudzsak ortasını altıpasın önüne gönderiyor ancak savunmada Thomas Vermaelen topu uzaklaştırıyor.
54 Sol kanatta topla buluşan Balazs Dzsudzsak ortasını penaltı noktası üzerine doğru gönderiyor. Bu noktada topa iyi yükselen Adam
53 Szalai kafa vuruşunu yapıyor ancak savunmada Toby Alderweireld'e çarpan top kornere gidiyor
52 Romelu Lukaku'nun pasıyla topla buluşan Kevin De Bruyne ceza sahası içi sağ çaprazdan yerden sert bir şut çekiyor ancak kaleye paralel giden top doğrudan auta çıkıyor.
50 Adam Pinter ile verkaça giren Adam Szalai ceza sahası içi sağ çaprazından sert bir şut çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.
47 Adam Lang, rakibi Eden Hazard'a yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.
46 Sol kanattan köşe vuruşunu kullanmak için topun başına Kevin De Bruyne geçiyor. Kevin De Bruyne'ün ceza yayı üzerine gönderdiği ortasını Dries Mertens kontrol ediyor ardında sert bir şut çekiyor fakat kaleci Gabor Kiraly bu pozisyonda da başarılı oluyor.
46 Sol kanatta topla buluşan Eden Hazard ceza sahasına girer girmez çaprazdan çok sert bir şut çekiyor ancak tam köşeye giden topu kaleci Gabor Kiraly kornere çeliyor.
46 Macaristan ikinci yarıya oyuncu değişikliği başlıyor. Zoltan Gera oyundan alınırken, Akos Elek yerine oyuna dahil oluyor.
46 Hakem Milorad Mazic ikinci yarının ilk düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya Macaristan başlıyor.
45 İlk yarının sonuna uzatma gelmiyor ve mücadelenin ilk yarısı Belçika'nın 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlanıyor.
43 Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Kevin De Bruyne geçiyor. Kevin De Bruyne'ün ceza sahası içerisine gönderdiği ortasını Macaristan savunması uzaklaştırıyor.
42 Eden Hazard'ın ceza sahası içi sağ çaprazına attığı pasla topla buluşan Dries Mertens topun kontrolünü sağladıktan sonra şutunu çekiyor ancak kaleci Gabor Kiraly bu şutuda kurtarmayı başarıyor.
41 Sağ kanattan Zoltan Gera'nın penaltı noktası üzerine gönderdiği ortasını savunma karşılıyor. Dönen topu iyi takip eden Balazs Dzsudzsak ceza yayının hemen sağından gelişine şutunu çekiyor ancak top çok az farkla kalenin yanından auta çıkıyor.
39 Adam Pinter'in pasıyla ceza sahası dışı sağ çaprazında topu önüne alan Gergo Lovrencsics sağ ayağıyla çok sert bir şut çekiyor ancak bu şut az farkla kalenin üstünden auta çıkıyor.
38 Romelu Lukaku'nun pasıyla ceza sahası içi sağ kanatta topla buluşan Kevin De Bruyne bekletmeden şutunu çekiyor ancak tecrübeli file bekçi Gabor Kiraly zorlanmadan bu şutu kurtarmayı başarıyor.
35 Kazanılan serbest vuruş için topun başına Kevin De Bruyne geçiyor. Kevin De Bruyne'ün sağ ayağıyla çektiği sert şut üst direğe çarpıp havalanıyor ve altıpasın önüne doğru iniyor. O noktada Romelu Lukaku tamamlamak istiyor ancak top kalenin üstünden auta çıkıyor.
34 Tamas Kadar, ceza yayının hemen sağında rakibi Dries Mertens'e faul yapıyor ve hakem Milorad Mazic tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.
34 Eden Hazard'ın pasına hareketlenen Dries Mertens ofsayta yakalanıyor.
32 Eden Hazard'ın pasıyla ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Romelu Lukaku sol ayağıyla sert bir şut çekiyor ancak top yandan farklı bir şekilde auta çıkıyor.
31 Ceza sahası dışı sol çaprazından Gergo Lovrencsics kaleye şansını deniyor ancak bu şut farklı bir şekilde auta çıkıyor.
30 Sağ kanattan Romelu Lukaku'nun açtığı ortaya penaltı noktası üzerinden Kevin De Bruyne kafa vuruşunu yapıyor ancak zayıf giden bu şutu Gabor Kiraly rahat bir şekilde kurtarıyor.
28 Romelu Lukaku'nun ara pasına hareketlenen Eden Hazard orta sahanın biraz ilerisinden ofsayta yakalanıyor.
24 Balazs Dzsudzsak rakiplerinden sıyrıldıktan sonra kaleyi tam cepheden gören bir noktadan yerden sert bir şut çekiyor ancak kaleci Thibaut Courtois bu şutu kurtarmayı başarıyor.
23 Eden Hazard'ın, ceza yayı gerisinden çektiği sert şut kendi takım arkadaşından geri geliyor.
23 Gergo Lovrencsics'in pasıyla sol kanatta topla buluşan Tamas Kadar ortasını kale ağzına doğru gönderiyor ancak kaleci Thibaut Courtois topa hakim olmayı başarıyor.
20 Romelu Lukaku'nun pasıyla ceza yayının hemen gerisinden Toby Alderweireld topun gelişine şutunu çekiyor ancak top kalenin üstünden auta çıkıyor.
20 Sağ taraftan köşe vuruşu için topun başına Kevin De Bruyne geçiyor. Kevin De Bruyne'ün arka direğe gönderdiği ortası savunmaya çarpıp ters tarafa açılıyor.
17 Balazs Dzsudzsak ile Macaristan sağ kanattan köşe vuruşu kullanıyor. Balazs Dzsudzsak'ın altıpasın önüne gönderdiği ortasında Belçika savunması uzaklaştırıyor.
15 Köşe vuruşu için topun başına Kevin De Bruyne geçiyor. De Bruyne'ün ceza sahası içerisine gönderdiği ortasını Adam Pinter karşılayan isim oluyor.
15 Hızlı gelişen Belçika atağında Romelu Lukaku pasını Kevin De Bruyne'e doğru gönderiyor. Sağ kanattan hızla giden De Bruyne ceza sahası içi sağ çaprazından şutunu çekiyor ancak kaleci Gabor Kiraly topu kornere çelmeyi başarıyor.
13 Gergo Lovrencsics'in sol kanattan ceza sahasına gönderdiği ortasını Toby Alderweireld uzaklaştıran isim oluyor.
10 GOOOLL!! Belçika, Toby Alderweireld ile maçta 1-0 öne geçiyor. Ceza sahası dışı sol çaprazından kazanılan serbest vuruş için topun başına Kevin De Bruyne geçiyor. De Bruyne'ün altıpasın önüne doğru gönderdiği ortasına iyi yükselen Toby Alderweireld kafa vuruşunu yapıyor ve top filelerle buluşuyor.
10 Kevin De Bruyne, golde asist yapan oyuncu oluyor.
7 Köşe vuruşu için topun başına geçen Kevin De Bruyne ortasını arka direğe doğru gönderiyor. O noktada Axel Witsel topu iyi kontrol edemeyince savunma topu tehlikeli bölgenin dışına çıkartmayı başarıyor.
6 Sağ kanattan Kevin De Bruyne'ün ortasını ön direkte kontrol eden Romelu Lukaku sağ ayağıyla yakın mesafeden şutunu çekiyor fakat kaleci Gabor Kiraly son anda topu kornere çelmeyi başarıyor.
6 Ceza sahası içi sağ çaprazında Gergo Lovrencsics topu soluna çektikten sonra şutunu çekiyor ancak yerden giden bu şutu kaleci Thibaut Courtois kolay bir şekilde kontrol ediyor.
5 Ceza yayının hemen sağında topla buluşan Kevin De Bruyne sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde kalenin üstünden auta çıkıyor.
1 Hakem Milorad Mazic ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye Belçika başlıyor.
İLK 11'LER:

Macaristan: Kiraly, Juhasz, Lang, Guzmics, Kadar, Gera, Kleinheisler, Dzsudzsak, Nagy, Lovrencsics, Szalai
Belçika: Courtois, Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen, Witsel, Nainggolan, De Bruyne, Mertens, Hazard, Lukaku

İSTATİSTİKLER:

Belçika, Macaristan ile oynadığı son sekiz maçın altısını ve son dört maçını kazandı. Macaristan en son Kasım 1958'de Belçika'yı yenmişti (3-1). Macaristan ve Belçika arasında oynanan 12 maçın hiçbiri 0-0 sonuçlanmadı. Macaristan ile oynadığı son 10 maçta gol atan Belçika, rakibiyle karşılaştığı son beş maçta en az ikişer gol atmayı başardı.

Macaristan, 1966 Dünya Kupası'ndan bu yana ilk kez bir büyük turnuvada gruplardan çıkmayı başardı. Macaristan 1962 Dünya Kupası'ndan bu yana ilk kez grup maçlarını yenilgisiz tamamladı. Macaristan, Galler ile birlikte Euro 2016'nın en golcü iki takımından biri (6). Macaristan'ın attığı altı golün üçü ceza sahası dışından geldi.

BELÇİKA EN İYİ 3.
Belçika 1980'den bu yana ilk ekz Avrupa Şampiyonaları'nda gruplardan çıkmayı başardı. Belçika Euro 1980'de finalde Batı Almanya'ya 2-1 yenilmişti. Belçika Avrupa Şampiyonaları'nda ilk kez arka arkaya iki maç kazandı. Belçika, Mart 2015'ten bu yana ilk kez arka arkaya iki maçta kalesinde gol görmedi. Belçika, Euro 2016'da, hücum bölgesinde İspanya (%83) ve Almanya'dan sonra en yüksek isabet yüzdesiyle pas yapan üçüncü takım.

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...