Futbola format attılar!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Futbola format attılar!

FUTBOL Haberleri

Futbolun 'kesin favorileri' bir bir dökülürken, yeni trend takımlar devlerin korkulu rüyası oldu

EURO 2016'da İspanya ve İngiltere gibi favoriler çeyrek finali bile görmeyi başaramazken, Galler, İzlanda ve Polonya gibi önceki turnuvalarda adı geçmeyen takımlar devlerin korkulu rüyası olmayı başardı. Önceki yılların aksine bu defa 24 takımla başlayan turnuvada zirveyi zorlayan yeni trend ülkeler, futbolseverlerin de sempatisini topladı.  Hollanda, Türkiye ve Çek Cumhuriyeti gibi takımların olduğu eleme grubundan lider olarak çıkan ve son olarak İngiltere'yi evine yollayan İzlanda'nın bu başarısı ve son sekizde Galler, İzlanda, Polonya gibi mütevazı takımların yer alması turnuvanın çok tartışılan formatının yeniden masaya yatırılmasına neden oldu. 
Liderler döküldü
Şampiyonada gruplarını zirvede tamamlayan takımların Fransa'da bir bir dökülmesi dikkat çekti. Eleme grubunu lider olarak tamamlayan Çek Cumhuriyeti ve Avusturya, Fransa'da ilk turu grup sonuncusu olarak tamamlarken, İspanya, İngiltere ve K.İrlanda gibi takımlar da ikinci turdan öteye gidemedi. EURO 2016'da isimlerini çeyrek finale yazdırmayı başaran takımlardan Polonya EURO 2012'de ilk tur gruplarından çıkmayı başaramazken, Belçika, Galler ve İzlanda ise EURO 2012'ye katılım dahi gösterememişti. Yani bir başka deyişle, EURO 2016'da çeyrek finalde olacak takımların yarısı bundan dört sene önce Avrupa futbolunda neredeyse adı geçmeyen ekiplerdi. 

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...