Almanya İtalya'yı penaltılarla eledi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Almanya İtalya'yı penaltılarla eledi

FUTBOL Haberleri

Normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten maçta penaltılar nefes kesti. Futbolcular adeta penaltı kaçırma yarışına girdi. Neuer'in iki kurtarışla damga vurduğu atışlar sonunda gülen Panzerler oldu.

EURO 2016'da Almanya ve İtalya arasındaki erken finalin galibi penaltı atışları sonrasında Almanya oldu. Normal süresi ve uzatma bölümü Mesut ile Bonucci'nin golleriyle 1-1 sona eren maçta penaltılarda daha az hata yapan Joachim Löw'ün takımı adını yarı finale yazdırdı. Turnuvanın en iyi savunma yapan iki takımını karşı karşıya getiren mücadele gol pozisyonu açısından son derece kısır geçerken, perdeyi açan gol 54'te gurbetçi yıldız Mesut Özil'den geldi. Gomez'le başlayan atakta Hector'un soldan ortasını tek vuruşla ağlara gönderen Mesut Almanya'yı öne geçirdi: 1-0. 78'de Boateng sağ kanattan yapılan ortayı eliyle kesince maçın hakemi Kassai penaltı noktasını gösterdi. Seri penaltı vuruşları dışında kariyerinde ilk defa beyaz noktaya giden 29 yaşındaki Bonucci, EURO 2016'da Almanya ağlarını sarsan ilk isim oldu: 1-1. Mario Gomez'in 72'de sakatlık sebebiyle oyundan alınmasıyla kalan bölümü santrforsuz oynamak zorunda kalan Löw'ün takımı oyununu rakibine kabul ettirmekte zorlanınca mücadelede önce uzatmalara ardından da penaltı vuruşlarına gidildi. Birbirinden büyük oyuncuların adeta kaçırma yarışına girdiği seri penaltı vuruşlarında daha az hata yapan ve kalecisi Neuer'in iki penaltı kurtardığı Almanya, Portekiz ve Galler'den sonra yarı finale yükselen üçüncü takım oldu. 

Almanya İtalya'yı penaltılarla eledi

Teröre öfke yağdı

UEFA'nın aldığı karar doğrultusunda, Almanya-İtalya karşılaşması öncesinde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan hain bombalı terör saldırısında hayatını kaybedenler için tüm oyuncular ve hakem triosu tarafından saygı duruşunda bulunuldu. Taraftarlar da bu esnada saldırıyı tribünlerden yaptıkları tezahüratlarla protesto etti ve öfke saçtı. Öte yandan İtalya, Bangladeş'deki terör saldırısında ölen 9 vatandaşı için karşılaşmaya siyah bantla çıktı. 

 

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...