Fransa-İzlanda yarı final için çarpışacak!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fransa-İzlanda yarı final için çarpışacak!

FUTBOL Haberleri

EURO 2016'da yarı finale çıkacak olan son takım bugün belli oluyor. Ev sahibi Fransa ile İzlanda arasında oynanacak karşılaşma, TSİ 22:00'da başlayacak.

EURO 2016’da ev sahibi Fransa ile turnuvanın dikkat çeken ekibi İzlanda bugün akşam TSİ 22.00’de Stade de France’da çeyrek final maçında karşı karşıya gelecekler. Karşılaşmayı Hollanda Futbol Federasyonu’ndan Björn Kuipers yönetecek.

Romanya ve Arnavutluk'u son dakikalarda bulduğu gollerle mağlup edip, İsviçre ile berabere kalarak A Grubu'nu lider tamamlayan Fransa, son 16 turunda ise İrlanda Cumhuriyeti'ni 2-1'le geçerek, çeyrek finale yükselmeyi başardı.     

Tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde boy gösteren İzlanda ise F Grubu'nda Portekiz ve Macaristan ile berabere kalıp, Avusturya'yı yenerek ikinci oldu. Bir üst turda İngiltere'yi geri düşmesine rağmen 2-1 mağlup etmeyi başaran İzlanda, yenilgi yüzü görmeden çeyrek finale adını yazdırdı. 

FRANSA İZLANDA MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Fransa ile İzlanda bu akşam 22:00'da karşı karşıya gelecek. EURO 2016 çeyrek finali mücadelesi TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak. 


FRANSA İZLANDA MAÇI ÖNCESİNDE İSTATİSTİKLER!       

İki takımın kendi aralarında bugüne kadar oynadığı 11 maçta Fransa hiç yenilmedi. Bu karşılaşmalarda Fransa 8 galibiyet alırken, maçların 3'ü berabere sonuçlandı. İzlanda'nın rakibine karşı galibiyeti bulunmuyor.  Bu maçlarda rakip kaleye Fransa 30, İzlanda ise 8 gol attı.     

İstatistiklerde Fransa önde: İki takımın EURO 2016 kapsamında rakipleriyle yaptıkları 4'er maçta genel istatistiklerde Fransa önde bulunuyor.  Turnuvada Fransa 6 gol attı ve kalesinde 2 gol gördü, İzlanda da rakip fileleri 6 kez havalandırdı ve 4 gol yedi.      

Toplam 72 kez rakip kaleye şut atan ev sahibi bunların 21'inde çerçeveyi tutturdu, İzlanda ise 29 toplam şutta 14 isabet buldu.     

Maçlarda ortalama yüzde 55 topla oynama istatistiği yakalayan Fransa Milli Takımı, ortalama yüzde 87 isabetli pasla oynadı. İzlanda Milli Takımı ise ortalama yüzde 35 topla oynama ile turnuvanın şimdiye kadar en az topa sahip takımı olarak göze çarptı ve yüzde 72 isabetli pas ortalaması tutturdu.     

FRANSA VE İZLANDA CEPHELERİNDEN GELEN SON BİLGİLER

FRANSA

Fransa’da çeyrek final karşılaşması öncesi defans oyuncusu Adil Rami ve N’golo Kante cezalarından dolayı oynamayacaklar. Karşılaşma öncesi açıklamalarda bulunan Fransız Bacary Sagna, "İzlanda’nın İngiltere’yi elemesi beni şok etmedi ama şaşırttı. İzlanda çeyrek finali hak eden bir takım olduğunu düşünüyorum. Çünkü çok sıkı çalışıyorlar ve her maç maksimumda oynuyorlar. Dünya da çok bilinen bir ülke futbollarının olmamasının nedeni bence coğrafi konumları. Pazar günü bizi zor ve mücadele dolu bir maç bekliyor" şeklinde konuştu.

İZLANDA

İzlanda’da maç öncesi açıklamalarda bulunan kaleci Hannes Halldorsson şunları söyledi:

 "Fransa tabii ki müthiş bir takım ve dünyaca bilinen yıldızları çok. Ayrıca turnuvanın ev sahibi ekibi bu da onları bize karşı favori yapıyor. Öte yandan bizde turnuva boyunca oynadığımız oyun ile kolay kaybetmeyen, pes etmeyen bir takım olduğumuzu gösterdik. Bizden güçlü rakiplere karşı çok daha iyi oynuyoruz. Eğer pazar günü de istediğimiz oyunu oynarsak sahada her sonuç çıkabilir"

İŞTE FRANSA İZLANDA MAÇININ MUHTEMEL 11’LERİ!

Fransa: Hugo Lloris,Sagna, Samuel Umtiti, Koscielny, Evra, Matuidi, Sissoko, Pogba, Griezman, Payet, Giroud

İzlanda: Hannes Halldorsson, Saevarsson, Sigurdsson, Arnason, Skulason, Gudmundsson, Bjarnason, Gylfi Sigurdsson, Gunnarsson,Sigthorsson,Bödvarsson

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...