Mesut Özil paylaşımına büyük tepki

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Mesut Özil paylaşımına büyük tepki

FUTBOL Haberleri

Türk kökenli Alman milli futbolcu Mesut Özil'in penaltı kaçırmasından sonra sosyal medyadan bir paylaşım yapan Bavyera eyaletinin Maliye Bakanı Söder, büyük tepki çekti.

Bavyera eyaletinin Maliye Bakanı Markus Söder’in, Mesut Özil hakkında 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) çeyrek finalinde Almanya-İtalya maçında penaltıyı kaçırmasına ilişkin sosyal paylaşım sayfası Twitter hesabından yaptığı paylaşım nedeniyle tepki aldı.

Hristiyan Sosyal Birlik Partili (CSU) politikacı Söder, Almanya Milli Takımı'nın penaltı atışlarında İtalya'yı mağlup etmesinin ardından "Müthiş, bunu 40 yıldan beri bekliyoruz. Sadece: Penaltılar asla Özil'den olmasın. Gelecekte penaltıları sadece genç oyuncular atsın" şeklinde paylaşımda bulundu.
Tepkiler üzerine bu paylaşımı silen Söder, ardından "Mükemmel bir performans. Sadece: Gelecekte penaltıları gençler atsın. Müller, Schweinsteiger ve Özil atamadı" şeklindeki ifadeleri paylaştı.

Türk kökenli Alman milli futbolcu Özil'e sahip çıkan Twitter kullanıcıları, "Söder, Özil’e karşı bir mesaj yazdı. Tepkiler üzerine sildi. Ancak internet unutmaz", "Fark etmediysen bizi buraya getiren ilk golü Özil’e borçluyuz", "Özil ile ilgili utanç verici ilk paylaşımınızı sildiniz mi? İnanılmaz", "Zayıf performans babacık. Yorumları genç politikacılara bıraksanız iyi olur" ve "Söder, Özil iyi bir komşu mu yoksa Gauland ile arayı mı kapatmak istiyorsunuz" gibi paylaşımlarla bakan Söder'e tepkiler yağdırdı.

EURO 2016 öncesinde aşırı sağcı politikacılar Alman milli takımındaki göçmen kökenli futbolcuları hedef almıştı. İslam karşıtı "Almanya için Alternatif" (AfD) partisinin Genel Başkan Yardımcısı Alexander Gauland'ın, Jerome Boateng hakkında "İnsanlar onu futbolcu olarak iyi buluyorlar ancak Boateng’i komşu olarak istemiyorlar." şeklindeki ırkçı sözleri ülkede tartışmalara yol açmıştı. AfD Genel Başkanı Frauke Petry de Mesut Özil'in sosyal medyadan paylaştığı umreye ilişkin fotoğrafına tepki göstermişti. Almanya, İtalya'ya normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 biten maçta, penaltı atışlarıyla 6-5 üstünlük sağlayarak yarı finale yükseldi. Mesut Özil maçın ikinci yarısında Almanya’yı 1-0 öne geçiren golü atmış, ancak takım arkadaşları Bastian Schweinsteiger ve Thomas Müller gibi penaltı atışını gole çevirememişti.

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...