Kupada son tango

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kupada son tango

FUTBOL Haberleri

Futbolda Avrupa’nın en büyüğü bu akşam belli oluyor. Ev sahibi Fransa üçüncü, Portekiz ise ilk şampiyonluğuna ulaşmak için saat 22:00’de kozlarını paylaşacak.

Ve 1 aylık futbol serüveninde final zamanı geldi çattı. 10 Haziran'da başlayan 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda perde, bu akşam ev sahibi Fransa ile Portekiz arasında yapılacak final maçıyla kapanacak. Saint-Denis şehrindeki Stade de France'ta 22.00'de başlayacak finali İngiliz hakem Mark Clattenburg yönetecek. Turnuvaya vasat performansla başlayan Fransa, 2. turdaki İrlanda maçıyla birlikte çıkışa geçti. Çeyrek finalde İzlanda'ya gol yağdıran Horozlar, yarı finalde ise son dünya şampiyonu Almanya'yı saf dışı bıraktı. Portekiz ise yarı finale kadar galibiyet alamadan geldi. Grubundaki 3 maçından da beraberlikle ayrılan Portekiz, 2. turda Hırvatistan'ı uzatmalar; çeyrek finalde ise Polonya'yı penaltı vuruşları sonucu elemişti. Yarı finalde karşısında turnuvanın sürpriz takımı Galler'i bulan Portekiz, ilk galibiyetiyle adını finale yazdırdı.

İstatistikler Fransa diyor

Portekiz, tarihinde ilk defa büyük bir turnuva kazanmak için sahaya çıkacak. Ev sahipliği yaptığı 1984 Avrupa Şampiyonası ve 1998 Dünya Kupası'nda mutlu sona ulaşan Fransa ise evinde 3. defa şampiyonluk yaşamak istiyor. İki takım arasında oynanan maçlarda Fransa'nın büyük üstünlüğü bulunuyor. Horozlar, 1975'ten sonra oynanan 10 maçta da Portekiz'i yenmeyi başardı. Fransa ile Portekiz, EURO 1984 ve EURO 2000 yarı finallerinde de karşı karşıya gelmişti. Uzatma sonunda rakibini geçen Fransa, 2 turnuvayı da şampiyonlukla noktalamıştı. Turnuvanın en golcü isimleri de bu iki takımda bulunuyor. “Gol Krallığı” listesinin başında 6 golle Fransız Antoine Griezmann bulunuyor. Bu oyuncuyu 3'er golle takım arkadaşları Olivier Giroud ve Dimitri Payet ile Portekiz'den Cristiano Ronaldo ve Luis Nani takip ediyor.

7'lerin savaşı

EURO 2016'nın finalinde gözler 7 numaralı formayı giyen 2 oyuncuya çevrilmiş olacak. Kısa süre önce Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya gelen Antoine Griezmann ile Cristiano Ronaldo, bu defa Avrupa Şampiyonası finalinde birbirlerine rakip oldu. Griezmann, attığı 6 golle şu ana kadar turnuvanın yıldızı... Grup sürecinde beklentilerin altında kalan Ronaldo, 2. tur ile birlikte, oyununu bir üst seviyeye taşıdı... Yıldız oyuncu, özellikle yarı finaldeki Galler maçında ne kadar tehlikeli olduğunu bir kere daha herkese hatırlattı. Bakalım, merakla beklenen final maçının sonunda, kupa hangi oyuncunun elinde havaya kalkacak.

Kupada son tango

"Tek başına CR7 yetmez"

Portekiz Teknik Direktörü Fernando Santos, final maçı öncesi yaptığı basın toplantısında kupayı kazanmak istediklerini ancak bunun o kadar kolay olmayacağını söyledi. "Favori olarak başlamadığımızın farkındayız ama Portekiz'in her zaman söyleyecek bir sözü olduğunu belirttim" diyen Santos, "Ronaldo gibi bir oyuncuya sahip olduğum için çok şanslıyız ancak diğer takımlar gibi çok geniş bir kadromuz yok. Futbol matematik değil, bilim değil. Ronaldo da tek başına her şeyi yapmak için yeterli değil" ifadelerini kullandı.

"Turnuvanın en iyisiyiz"

Fransa'nın hocası Didier Deschamps, ev sahibi oldukları turnuvada kupayı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Grup aşamasından itibaren oyuncularının mükemmel mücadele ettiğini belirten 47 yaşındaki çalıştırıcı, "Futbolcularımla gurur duyuyorum. Belki önceki maçlara iyi başlayamadık ama sonlarda sonuca gitmeyi iyi becerdik. İnanın bizim takım turnuvanın en iyisi. Sağlam oynuyoruz. Finalde favori biziz. En büyük güvencem ise futbolcularım. Çünkü kupayı çok istiyorlar" diye konuştu. 

 

 

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...