Portekiz, Fransa'yı uzatmada yıktı!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Portekiz, Fransa'yı uzatmada yıktı!

FUTBOL Haberleri

EURO2016 finalinde ev sahibi Fransa'yı uzatmalarda bulduğu golle 1-0 yenen Portekiz şampiyonluğa ulaştı.

EURO2016 finalinde Portekiz ile Fransa karşı karşıya geldi.

Saint-Denis'de bulunan Stade de France'da oynanan, İngiliz hakem Mark Clattenburg'un düdük çaldığı, normal süresi golsüz eşitlikle biten maçı uzatmalar sonucu 1-0'lık skorla kazanan Portekiz EURO2016'da şampiyon oldu. Portekiz'in sayısını 109. dakikada Eder kaydetti.

Portekiz'in kaptanı ve yıldızı Cristiano Ronaldo, sakatlanarak 25. dakikada oyundan çıktı. Portekiz, uzatmalar dahil 95 dakikayı Ronaldo'suz oynadı.

Normal süresi golsüz sona eren final, Avrupa Şampiyonaları tarihinde normal süresi 0-0 biten ilk final olarak tarihe geçti.

Portekiz, Fransa'yı uzatmada yıktı!Portekiz, Fransa'yı uzatmada yıktı!
İLK TEHLİKE FRANSA'DAN


Stade de France'de oynanan dev finalin ilk tehlikeli atağını Fransa geliştirdi. 10. dakikada Payet'in soldan ceza sahasına ortasında savunmanın arkasına sarkan Griezmann, topa düzgün ve etkili bir kafa vuruşu yaptı. Kaleci Patricio üzerinden ağlara gitmekte olan topu son anda kornere tokatladı.

Devamında Payet'in soldan kullandığı kornere penaltı noktasının önünde yükselen Giroud'un kafa vuruşunda top kaleci Patricio'nun üstüne gitti.

Portekiz, Fransa'yı uzatmada yıktı!

RONALDO SAKATLANDI! GÖZYAŞLARI...

Portekiz'in yıldızı Cristiano Ronaldo, 17. dakikada Dimitri Payet ile girdiği mücadele sonrası acı içerisinde yerde kaldı. Tedavisine saha kenarında devam edilen Ronaldo oyuna yaklaşık 5 dakika devam etse de acıya dayanamadı ve değişiklik işaret etti. 25. dakikada sol dizindeki sakatlık nedeniyle oyuna devam edemeyen Portekiz'in yıldız futbolcusu Ronaldo, yerini Querasma'ya bıraktı.

Portekiz, Fransa'yı uzatmada yıktı!
SISSOKO'NUN ŞUTUNDA PATRICIO BAŞARILI


Cristiano Ronaldo'nun oyundan çıkmasıyla oyunda tempo biraz düştü. Portekiz, Ronaldo'suz oyuna alışmaya çalışırken Fransa Sissoko ile gole yaklaştı. 34. dakikada Payet'in pasıyla ceza alanı solunda topla buluşan Sissoko, şık bir çalımla rakibini geçerek önünü boşalttı. Fransız futbolcunun sert şutunda kaleci Patricio sağına uzanarak topu kurtardı. Portekiz savunması kaleciden dönen topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.

Finalde ilk yarı golsüz eşitlikle son buldu.
Portekiz, Fransa'yı uzatmada yıktı!
DESCHAMPS'DAN SÜRPRİZ DEĞİŞİKLİK

İkinci yarının ilk bölümü orta saha mücadelesi çeklinde geçildi. Dakikalar 58'i gösterdiğinde Fransa'da ilk oyuncu değişikliği gerçekleşti. Teknik direktör Didier Deschamps, yıldız oyuncusu Dimitri Payet'i kenara alırken genç yıldızı Kingsley Coman'ı oyuna sürdü. Coman, oyuna girdikten sonra özellikle sol kanatta yaptıklarıyla takıma hareket getirdi.

Portekiz, Fransa'yı uzatmada yıktı!

GRIEZMANN ÇOK NET KAÇIRDI!

EURO2016'da finale kadar oynadığı 6 maçın yalnızca birinde normal süreyi galip bitiren Portekiz karşısında Fransa 60. dakikadan sonra baskısını artırdı. Kingsley Coman'ın oyuna girmesiyle rakip kaleye daha hızlı ve efektif giden ev sahibi Griezmann ile net bir pozisyondan yararlanamadı. 66. dakikada sol kanattan Kingsley Coman'ın ortasına altıpasın hemen önünde müsait pozisyonda Antoine Griezmann kafa vuruşunu yaptı fakat top çok az farkla kalenin üstünden auta çıktı.

Portekiz, Fransa'yı uzatmada yıktı!
GIROUD PATRICIO'YU GEÇEMEDİ


Portekiz'in geriye çekilmesiyle rakip kaleye iyice tehlikeli giden Fransa 75. dakikada Olivier Giroud ile gole çok yaklaştı. Coman sol kanatta rakibinden sıyrıldıktan sonra pasını sol çaprazdaki Giroud'ya verdi. Giroud, ceza sahası içi sol çaprazından yerden sert bir şut çekiyor fakat kaleci Rui Patricio zorda olsa bu şutu kurtarmayı başardı.

İKİ TAKIMDAN AYNI ANDA HAMLELER

KArşılaşmanın 78. dakikasında Fransa ve Portekiz oyuncu değişikliği gerçekleştirdi. Ev sahibi Fransa'da Olivier Giroud kenara gelirken Gignac oyuna dahil oldu. Portekiz'de ise Adrien Silva-Moutinho değişikliğinin ardından son değişiklik Renato Sanches kenara geldi, Eder oyuna dahil oldu.

NANI VE QUARESMA LLORIS'İ ZORLADI

Portekiz 80. dakikada maçtaki en önemli pozisyonlarını yakaladı. Sağ kanatta topla buluşan Nani ortasını kale ağzına doğru gönderdi. O noktaya topu beklemeyen Lloris topu güçlükle tokatladı ancak top altıpasın hemen solunda Ricardo Quaresma'nın önüne geldi. Quaresma topun gelişine rövaşata vuruşunu yaptı ancak kaleci Hugo Lloris, üzerine gelen bu topta zorlanmadı.

YİNE PATRICIO! KALESİNDE DEVLEŞTİ!

Karşılaşmada golsüz eşitlik devam ederken Fransa'da sahneye çıkan Sissoko yaklaşık 25 metreden çok sert bir şut çıkardı ancak maçın en iyi ismi olan Rui Patricio sağına yatarak direğ dibine giden bu şutu çıkarmayı başardı.

GIGNAC DİREĞE TAKILDI

Mücadelede kayıp zaman oynanırken Fransa, Andre-Pierre Gignac ile gole çok ama çok yaklaştı. Soldan ceza alanına gönderilen topu kale sahası solunda kontrol eden Gignac, sağ ayağına alıp yerden vurdu. Patricio'yu geçen top direkten oyun alanına geri döndü.

Normal süre 0-0 sonuçlandı. Uzatmalara geçildi.

PORTEKİZ 7 MAÇIN 6'SINI KAZANAMADI

EURO2016'da Fransa ile final oynayan Portekiz, finalin normal süresinin 0-0 bitmesinin ardından turnuvada oynadığı toplam 7 maçın 6'sının normal süresini üstün bitiremedi. Grubu 3 beraberlikle tamamlayarak en iyi üçüncüler arasına girerek üst tura çıkan Portekiz, ikinci turda Hırvatistan'ı uzatmalarda, çeyrek finalde Polonya'yı penaltılarda elemişti. Galler'i normal sürede 2-0 deviren Portekiz'in EURO2016'da oynadığı 7 maçın normal süresinde aldığı tek galibiyet Galler maçı olarak kayıtlara geçti.

EDER'İN KAFASI LLORIS'İ ZORLAMADI

Uzatmaların ilk devresinde temposuz oyun devam etti. Devrenin tek önemli pozisyonu Portekiz'den geldi. 104. dakikada Sağ taraftan Quaresma'nın arka direğe gönderdiği köşe vuruşunda iyi yükselen Eder kafa vuruşunu yaptı ancak kaleci Hugo Lloris çizgide üzerine gelen bu şutu kurtarmayı başardı.

Uzatmaların ilk devresi de golsüz bitti. 0-0

PORTEKİZ DİREĞE TAKILDI!

Uzatmaların ikinci devresinin başında Portekiz kazandığı frikikte top direkten döndü. 108. dakikada Koscielny'nin elle oynamasının ardından hakem Clattenburg düdüğünü çaldı. Topun başına geçen Raphael Guerreiro'nun vuruşunda top barajı geçti ancak üst direkten oyun alanına döndü.

EDER'DEN 'ALTIN GOL'

Raphael Guerreiro'nun frikiğinin bir dakika sonrasında Portekiz Eder ile golü buldu. Fransa yarı alanının ortalarında tek başına rakipleriyle boğuşan Eder, topu önüne açıp yerden şutunuı gönderdi ve Lloris'i mağlup etti. Portekiz finalin 110. dakikasında 1-0 öne geçti.

Kalan bölümde Fransa'nın eşitlik arayışı sonuç vermedi ve EURO2016'da şampiyon Portekiz oldu. Portekiz 1-0 Fransa Canlı Anlatım

 

M.S. Stade de France'de Portekizli oyuncular büyük bir sevinç yaşıyor.

M.S. Ve EURO2016'nın şampiyonu Portekiz oldu. Hakem son düdüğü çaldı, Fransa'yı Eder'in golüyle 1-0 mağlup eden Portekiz şampiyon oldu...

120' Maçın sonuna en az 2 dakika eklendi.

120' Eder topu saklamak isterken rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem faulü belirledi.

120' Fransa son bir şans için yükleniyor.

119' Nani'nin pasında Quaresma topla buluştu. Quaresma, Mario'ya pasını çıkardı ancak savunma topu kornere gönderdi.

119' Karşılaşmanın bitimine sadece 2 dakika kaldı.

118' Portekiz'in oyuncu değiştirme hakkı da kalmadı.

117' Rafael sakatlandı ve sağlık görevlileriyle birlikte kenara geliyor.

116' Nani sağ kanattan ceza sahasına yerden bir orta gönderdi. Son anda Quaresma'dan önce savunma topu uzaklaştırdı.

116' Natuidi top sol kanattaki Martial'e çıkardı. Martial çizgiye inmek istedi ancak top auta çıktı.

115' Mario topu rakip alana taşırken, Pogba'nın müdahalesine hakem faul dedi. Pogba'ya bir de sarı kart çıktı.

114' Portekiz pas yapa yapa kendi sahasına kadar geldi. Patricio topu uzun gönderdi.

114' Portekiz hızlı hücuma çıktı. Quaresma'nın pasında Nani sol kanatta topla buluştu.

113' Griezmann'ın ortasını savunma uzaklaştırdı.

113' Ceza sahasına gönderilen uzun topu Pepe kornere gönderdi.

112' Evra yine sol kanattan etkili bir orta açtı ancak Patricio topu kontrolü altına aldı.

112' Evra'nın ortasını savunma uzaklaştırdı.

112' Fransa beraberlik için yükleniyor.

110' Fransa'da Sissoko yerine oyuna Martial dahil oldu.

109' Eder Fransa orta alanında topla buluştu. Koscielny'den kurtuldu ve ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşla topu ağlara göndermeyi başardı

109' GOL! Eder...

108' Rafael'in kullandığı serbest vuruşta top üst direkten oyun alanına geri döndü.

107' Laurent Koscielny'nin hakem ceza sahasına çok yakın bir noktada elle oynadığına karar verdi. Hakem Koscielny'e bir de sarı kart gösterdi.

106' Kullanılan serbest vuruşta top doğrudan dışarı gitti.

106' Moutinho Matuidi'nin müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem faulü belirledi.

106' Uzatmalarda ikinci yarıya Portekiz başladı.

105' İlk uzatma devresinin son dakikası oynanıyor.

103' Quaresma'nın ortasına Eder yükseldi ancak kaleciden döndü. Boşta kalan topa Nani dokunamadı ve topu savunma uzaklaştırdı.

103' Nani, rakibini geçmek isterken top Coman'dan kornere çıktı.

102' Sissoko topu ceza sahasına havalandırdı ancak Gignac topu kontrol edemedi.

102' Fransa hücumu devam ediyor.

101' Griezmann'ın ortasında top doğrudan taca gitti.

101' Pogba sağ kanatta ceza sahasına girmek istedi ancak savunmadan top kornere çıktı.

100' Griezmann'ın kornerinde savunma topu uzaklaştırdı.

99' Uzun gönderilen topa Gignac hareketlendi. Fonte'nin müdahalesinde top kornere çıktı.

98' Coman süratle rakip alana geçti. William'ın hareketiyle yerde kaldı ve hakem faulü belirleyip William'a sarı kart çıkardı.

98' Uzun gönderilen topu Eder kafasıyla sağ kanada açtı. Top Fransız oyunculardan taca çıktı.

97' Eder Matuidi'nin müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Fransız oyuncuya bir de sarı kart çıkardı.

96' Fransa yine rakip alanca ancak bu dakikalarda maçtaki tempo iyice düştü.

95' Sissoko sağ kanattan topla çıkmak isterken, Rafael'in faulüne maruz kaldı. Hakem Rafael'e bu pozisyonda bir de sarı kart çıkardı.

95' Quaresma'nın ortasına Pepe kafa vurdu ve top direğin yanından auta çıktı ancak öncesinde de ofsayt bayrağı kalktı.

94' Eder'e Umtiti'nin yaptığı hareketi hakem faul olarak değerlendirdi.

94' Pepe topu uzun gönderdi. Top Nani'de kaldı.

93' Fransa rakip alana yerleşmeye çalışıyor.

92' Portekiz sol kanattan hücuma çıkıyor. Ancak Sagne topu kazandı.

91' İlk uzatma devresine Fransa başladı. 

N.S. Ve hakem 90 dakikanın son düdüğünü çaldı. 0-0'lık eşitlik bozulmadı. Karşılaşma uzatmalara gitti.

90' Artık normal sürede son saniyeler oynanıyor.

90' Gignac, Evra'nın pasında ceza sahasın topla buluştu. Gignac rakibinden şık bir hareketli sıyrıldı. Daha sonra ceza sahası içinde şutunu çekti ancak top direkten oyun alanına geri döndü.

90' Hakem maçın sonuna en az 3 dakika ekledi.

90' Coman sol kanatta topla buluştu ancak rakibine topu kaptırdı.

90' Sagna sağ kanattan ortasını açtı ancak top Patricio'nun ellerinde kaldı.

89' Rafael'in pasında Quaresma ceza sahasında topla buluştu ancak tıldız oyuncu topu istediği gibi kontrol edemedi. Top taca çıktı.

88' Normal sürenin sonuna 2 dakika kaldı...

87' Nani sağ kanattan topu getirdi. Eder ile verkaç yapmak istedi ancak savunma araya girdi.

86' Gignac sap kanattan topla ilerledi. Ceza sahası çizgisine kadar geldi ve şutunu çekti ancak top savunmadan geri döndü.

85' EURO2016 finalinde normal sürede son 5 dakikaya girildi. 0-0'lık eşitlik devam ediyor.

84' Sissoko kaleyi uzaktan denedi ancak Sisoko'nun bu müthiş şutunu kaleci köşeden çıkarmayı başardı.

84' Portekiz rakibini kendi sahasında bekliyor.

82' Moutinho, pasını Nani'ye çıkardı. Nani kaleyi uzaktan yokladı ancak top auta çıktı.

81' Fransa'da Umtiti sarı kart gördü.

80' Portekiz maçtaki en önemli gol pozisyonu buldu. Nani'nin kaleye gönderdiği topu LIoris çıkardı. Devamında Quaresma'nın volesini de kaleci LIoris kontrol etmeyi başardı.

79' Ceza sahasına gönderilen ortada top Sissoko'ya çarpıp dışarı çıktı.

78' Portekiz'de Sanches çıkarken, oyuna Eder girdi.

78' Fransa'da Giroud çıkarken Gignac girdi.

77' Fransa rakip alanda yine pas yapmaya başladı.

76' Portekiz bu dakikalarda tempoyu düşürmeye çalışıyor.

75' Coman sa kanatta topla buluştu. Rakipleri geçip ceza sahasındaki Giroud'ya pasını çıkardı. Giroud'nun şutunu Patricio çelmeyi başardı. Devamında savunma topu uzaklaştırdı.

73' Top yine Fransa'da. Fransa rakip alanda boşluklar arıyor.

72' Griezmann'ın ortasında kısa süreli karambol yaşandı ve Portekiz savunması topu uzaklaştırdı.

72' Giroud'nun pasında Coman ceza sahasına girdi. Biraz kenara gelen Coman'ın ortasını savunma kornere gönderdi.

71' Fransa kendi sahasında kısa paslar yapıyor.

70' Griezmann'ın ortası kafalardan sekti, sonrasında savunma uzaklaştırdı.

70' Griezmann ile Fransa sağ kanattan serbest vuruş kullanacak.

69' Sanches pasını William'a çıkardı. O da uzun gönderdi. Quaresma içeri çevirdi ancak top herkesi aştı.

67' Coman ceza sahası dışında kaleyi denedi ancak top auta çıktı.

66' Portekiz'de Moutinho, Adrien yerine oyuna dahil oldu.

66' Coman'ın sol kanattan ortasında Griezmann'ın kafası çok az farkla auta çıktı.

65' Sagna'nın sağ kanattan ortasını savunma karşıladı.

65' Finalde son 25 dakikaya girildi, 0-0'lık beraberlik var...

63' Griezmann'ın ortası savunmadan döndü. Pozisyonun devamında Coman'ın şutu da savunmadan döndü.

63' Fransa sol kanattan bir korner kazandı.

62' Mario'nun Giroud'ya yaptığı hareketi hakem faul olarak değerlendirdi ve Mario bir sarı kart gördü.

62' Portekiz hücumu sol kanattan gelişiyor.

61' Evra sol kanattan topla çıkmak isterken yerde kaldı ve hakem faulu belirledi.

60' Fransa sol kanattan taç atışı ile oyuna devam edecek.

58' Coman'ın pasında Griezmann ceza sahasına girdi ve şutunu çıkardı ancak top kalecide kaldı.

57' Fransa'da Payet kenara gelirken, Coman yerine giren isim oldu.

56' Quaresma'nın kornerden ortasını Evra karşıladı.

56' Gelişen Portekiz atağında Mario'nun ortasında topu Umtiti kornere gönderdi.

55' İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarının da ilk 10 dakikasında topla daha fazla oynayan taraf Fransa oldu.

54' Sahaya bir taraftar girdi. Güvenlik güçleri kısa sürede taraftarı etkisiz hale getirdi.

54' Payet'in ceza sahasına ortasını savunma karşıladı. Devamında Pogba şansını uzaktan denedi ancak top auta çıktı.

53' Pogba Giroud'a uzun bir top gönderdi ancak Giroud yetişemedi ve top sol kanatta taca çıktı.

52' Sissoko yine topla hareketlendi ve topu ceza sahasına gönderdi. Pepe topu kornere gönderdi.

51' Portekiz Sanches ile hızlı hücuma çıkmak istedi ancak Fransa savunmada yerini aldı.

51' Topla buluşan Payet, ilk rakibini geçti ancak sonrasında Pepe topu kazandı.

50' Sissoko topu rakip ceza sahası önüne kadar getirdi.

50' Sissoko'ya uzun gönderilen pası Rafael taca gönderdi. Fransa hücumu devam edecek.

49' Portekiz hücumu gelişti. Ceza sahasına gönderilen topu savunmada Laurent Koscielny taca gönderdi.

47' Sissoko'nun Pepe'ye yaptığı hareketi hakem faul olarak değerlendirdi.

47' Fransa hücumu devam ediyor.

47' Matuidi pasını Payet'e çıkardı. Payet hemen Griezmann'a oynadı ancak sonrasında top Fransa yarı sahasına döndü.

46' İkinci yarı Fransız oyuncuların vuruşu ile başladı.

 
D.A. Ve hakem Mark Clattenburg ilk yarının son düdüğünü çaldı. İlk 45 dakika 0-0 sona erdi.

45' Sol kanattan Mario'nun ceza sahasına gönderdiği top kimseye çarpmadan auta çıktı.

45' İlk yarının sonuna en az 2 dakika eklendi.

45' İki oyuncu da ayağa kalktı. Oyun kaldığı yerden devam ediyor.

45' Sağlık görevlileri iki oyuncunun tedavisi için sahaya girdi.

45' Quaresma ile Evra hava topu mücadelesinde çarpıştı ve iki oyuncu da yerde kaldı.

45' Sağ kanattan Sagna'nın ortası doğrudan taca gitti.

44' Gelişen Portekiz atağında Guerreiro rakibini geçemedi ve top auta çıktı.

43' Portekiz kendi sahasında kısa paslar yapıyor.

42' Quaresma'nın ortasını savunma uzaklaştırdı.

41' Mario sol kanatta topla buluştu. Ancak devamında Matuidi araya girdi ve Portekiz korner kazandı.

40' Griezmann topu rakip alana taşıdı. Pozisyonun devamında Payet ceza yayında topla buluştu ancak Payet'in şutunu savunma karşıladı.

39' Sol kanattan gelişen Fransa atağında Payet topu ceza sahasına havalandırdı Giroud'nun kafası kalecide kaldı.

39' Mario'nun kullandığı kornere Fonte vurdu ancak top auta çıktı.

38' Nani topu rakip alana getirdi ve ceza sahasına girdi. Ardından pasını Silva'ya çıkardı. Ancak Silva bir türlü topu istediği gibi kontrol edemedi. Pozisyonun devamında top kornere gitti.

37' Topla oynama oranlarında Fransa'nın %59'a %41'lik üstünlüğü var.

36' Quaresma, savunmanın arkasına topu gönderdi ancak kaleci LIoris kalesini terk ederek topu taca gönderdi.

35' Fransa kendi sahasında pas yaparak, boşluklar arıyor.

34' Cedric sol kantta Payet'e faul yaptı ve hakem Cedric'e bir sarı kart gösterdi.

33' Griezmann, topu sol kanattaki Payet'e çıkardı. Payet'in pasında Sissoko topla buluştu. Sissoko çok sert bir şut çıkardı ancak kaleci Patricio topu zor da olsa çelmeyi başardı.

32' Sagna savunmanın arkasına hareketlendi ancak topa yetişemedi ve top auta çıktı.

31' Giroud, ceza sahsına girmek isteyen Griezmann'a topu havalandırdı ancak savunma araya girdi.

31' Giroud topu istediği gibi kontrol edemedi ve top Giroud'dan taca gitti.

31' Fransa hücumu bu kez sol kanattan devam ediyor.

30' Sissoko yine çok seri bir şekilde ceza sahasına girdi ve ortasını açtı ancak top savunmadan kornere gitti.

29' Sol kanatta Giroud topla buluştu. Giroud rakibini geçmek istedi ancak top taca çıktı. Fransa'nın atağı devam edecek.

28' Portekiz bu dakikada kendi sahasında pas yapıyor.

27' Pasını Cedric'e çıkardı. Cedric'in ortasına mario kafa vurdu ancak etkisiz kafa vuruşu LIoris'de kaldı.

27' Sağ kanatta Quaresma topla buluştu.

26' Sanches topu sol kanattaki Nani'ye gönderdi ancak top Fransızlar'dan taca gitti.

25' Cristiano Ronaldo yerine Portekiz'de oyuna Ricardo Quaresma girdi.

25' Portekizli yıldız sedye ile sahayı terk ediyor.

24' Cristiano Ronaldo bir kez daha kendini yere bıraktı. Hakem sedye istedi.

23' Ceza sahasına gönderilen top savunmadan sekti. Adrien gelişine kaleyi düşündü ancak top auta çıktı.

23' Payet'in kullandığı korneri kaleci Patricio kontrol etti.

22' Sissoko topu orta sahada aldı ve bir anda hareketlendi. Ceza sahasına girmeden uzaktan şutunu çıkardı ancak top rakipten sekip kornere gitti.

21' Pogba topu sağ kanada göndermek istedi ancak Sagne yetişemedi ve top taca çıktı.

21' Cristiano Ronaldo tedavisinin ardından yeniden oyun alanında...

20' Portekiz ilk kez bu kadar kalabalık geldi.

20' Sanches, Payet'ten topu kaptı ve pasını Silva'ya çıkardı.

19' Oyun kaldığı yerden devam ediyor. Top Fransa'da...

18' Ronaldo gözyaşlarıyla saha kenarına geliyor.

18' Cristiano Ronaldo kendini yere bıraktı. Portekizli yıldız gözyaşlarıyla kendini yere bıraktı.

17' Sanches sağ kanatta topla buluşmak istedi ancak topu kontrol edemedi ve top taca çıktı.

17' Portekizli oyuncular topu ayaklarında tutmakta zorlanıyor.

16' Fransa'nın hücumu sağ kanattan devam ediyor.

15' Sissoko, Griezmann ile verkaç yaptı ve sağ kanattan hareketlendi.

15' Finalde ilk 15 dakikada oyunun hakimi Fransa...

13' Mario'un Pogba'ya orta sahada yaptığı hakem faul olarak değerlendirdi.

12' Fransa bu dakikada kendi sahasında kısa paslar yapıyor.

11' Griezmann, sağ kanattaki Sagna ile topu buluşturdu. Sagna'nın ortasını savunma karşıladı.

10' Payet'in kullandığı kornere Giroud vurdu ancak Patricio yine başarılı bir şekilde topu kontrolü altına aldı.

10' Maçın en net pozisyonuna Fransa girdi. Griezmann'ın kafasında Patricio topu son anda kornere göndermeyi başardı.

9' Oyun kaldığı yerden devam ediyor. Ronaldo tedavisinin ardından oyuna devam ediyor.

9' Ronaldo'nun tedavisi için sağlık görevlileri sahaya girdi.

8' Ronaldo orta sahada rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ancak hakem devam kararı verdi. Pozisyonun devamında Portekizliler topu taca gönderdi.

7' Griezmann, ceza sahası solunda topu bir anda önünde buldu ve kaleyi düşündü ancak top auta çıktı.

7' Nani sağ kanatta topla buluştu ancak pası isabetsiz oldu.

6' Portekiz ceza sahasına gönderilen top savunmadan sekti. Sissoko topu doğrudan kaleye göndermek istedi ancak top üstten auta çıktı.

5' İlk 5 dakikada topu daha çok ayağında tutan taraf Fransa oldu.

4' Cedric'in uzun pasına Nani hareketlendi. Nani ceza sahasına girer girmez şutunu çıkardı ancak top üstten auta gitti.

4' Savunmanın arkasına gönderilen topa Pepe kafasıyla müdahale etti ve top Patricio'nun ellerinde kaldı.

3' Payet topla ilerledikten sonra Griezmann'a pasını çıkardı. Griezmann da topu sola taşımak isterken Portekiz savunması araya girdi.

3' Renato Sanches'e gönderilen uzun top doğrudan taca çıktı. Evra ile Fransa orta sahaya yakın bir noktadan taç atışı kullandı.

2' Sol kanatta Payet ortaladı ancak savunma uzaklaştırdı.

2' Fransa sol kanattan hücuma çıkıyor. Ancak Payet topu kaptırdı.

1' Fransa sol kanattan Evra ile taç atışı kullandı.

1' Ve EURO2016 Finali'nde ilk düdük geldi. Maça Portekiz başladı...





İŞTE İLK 11'LER:
FRANSA:
Lloris, Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra, Matuidi, Pogba, Sissoko, Griezmann, Payet, Giroud

PORTEKİZ:
Rui Patricio, Pepe, Fonte, Guerreiro, Cedric, Adrien, Renato Sanches, Carvalho, Joao Mario, Nani, Ronaldo

Portekiz Fransa maçı hangi kanalda saat kaçta? EURO 2016 Final maçı şifreli mi?

Fransa ve Portekiz büyük turnuvalarda dördüncü kez karşı karşıya gelecek. Önceki üç maçın tamamı yarı final mücadeleleriydi ve hepsini Fransa kazandı. Portekiz son dört maçta Fransa'ya sadece bir gol atabildi, o da Ekim 2014'te Ricardo Quaresma'nın penaltı golüydü. Portekiz, Avrupa Şampiyonası kazanamayan takımlar arasında, turnuvada en çok maça çıkan takım konumunda. Portekiz, Fernando Santos yönetiminde oynadığı 13 resmi maçta da yenilgi yüzü görmedi (9G 4B). Bu dokuz galibiyetten sekizi, tek golle geldi. Büyük turnuvalarda, Portekiz son 13 maçında sadece bir kez yenildi (2014 Dünya Kupası'nda grup maçlarında Almanya'ya karşı). Portekiz, Avrupa Şampiyonaları'nda eleme turlarında oynadığı son beş maçta sadece bir gol yedi (Euro 2016 çeyrek finalinde Polonya'dan).Fransa, büyük turnuvalarda beşinci kez final oynayacak. Fransa önceki dört finalinden üçünü kazanırken (Euro 1984 & 2000 ve 1998 Dünya Kupası), en son çıktığı finalde kupayı kaldıramamıştı.Evinde düzenlediği üç büyük turnuvada da final oynamayı başaran ilk Avrupa takımı olan Fransa, Euro 1984 ve 1998 Dünya Kupası'ndan sonra evinde oynadığı üçüncü turnuvada da kupayı kaldırabilir.

TRT'DEN UYDU YAYININA ŞİFRE!
10 Haziran’da Fransa-Romanya maçı ile başlayan EURO 2016’da sıra final heyecanına geldi. Bu akşam Türkiye saatiyle 22.00’da başlayacak Fransa-Portekiz maçıyla birlikte Avrupa’nın en büyüğü belli olacak.

Final maçı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de heyecanla beklenirken, EURO 2016’nın ülkemizdeki yayıncı kuruluşlarından biri olan TRT’den gelen açıklama birçok futbolseveri üzeceğe benziyor.

Fransa - Portekiz EURO 2016 finali TRT 1 uydu yayınından şifreli olarak verilecek. İşte TRT1'in twitter hesabından yayınlanan açıklama...

Uydu yayını üzerinden TRT 1 ve TRT 1 HD izleyenlere önemli duyuru;
''UEFA ve EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası yayıncı kuruluşları arasındaki sözleşme gereği EURO 2016 final müsabakasının uydu yayınına şifre koymak zorunda olduğumuzu bildirir, anlayışınız için teşekkür ederiz. Karşılaşma sırasında yayınımızı karasal alıcılarınızdan, TV platformlarından ve trt1.com.tr/canli-izle adresinden takip edebilirsiniz.''

Fransa evinde oynadığı büyük turnuvalarda son 18 maçta 16 galibiyet aldı ve iki kez berabere kaldı. En son Temmuz 1960'da Avrupa Şampiyonası'nda Çekoslovakya'ya yenilmişlerdi (0-2). Sadece Almanya ve İspanya (3'er kez) Fransa'dan daha çok kez Avrupa Şampiyonu oldu. Euro 2016'nın en golcü takımı olan Fransa (altı maçta 13 gol), Euro 2000'den bu yana en çok gol attığı büyük turnuvayı oynuyor. Fransa'nın Euro 2016'da attığı 13 golün 11'i, maçların 42. dakikalarından sonra geldi. Portekiz'in, Stade de France'da oynadığı iki maçta da rakibi Fransa'ydı ve ikisini de kaybetti. Fransa, büyük turnuva maçlarında Stade de France'ta henüz yenilmedi (5G 1B). Portekiz, büyük turnuvalarda penaltılara kaldığı dört eşleşmeden üçünde galip gelen taraf oldu. En az dört kez penaltılara kalan Avrupa ülkeleri arasında, sadece Almanya daha iyi bir orana sahip (6/7, %86). Fransa büyük turnuvalarda penaltılara kaldığı altı eşleşmenin üçünde galip gelen taraf oldu.

Cristiano Ronaldo Avrupa Şampiyonaları'nda en çok maça çıkan oyuncu. Cristiano Ronaldo'nun Euro 2016'da attığı üç gol ve yaptığı iki asistin tamamı Parc Olympique Lyonnais'daki maçlarda geldi.Cristiano Ronaldo Michel Platini ile birlikte Avrupa Şampiyonaları tarihinin en golcü oyuncusu konumunda. Ronaldo, Fransa karşısında oynadığı 234 dakikada henüz gol atamadı. Antoine Griezmann, Michel Platini'den sonra bir büyük turnuvada en çok gol atan Fransız oyuncu konumunda.

RONALDO MU GRİEZMANN MI GÜLECEK?

Portekiz'in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo ile Fransa'nın golcüsü Antoine Griezmann, 2016'da UEFA Şampiyonlar Ligi'nden sonra Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) finalinde de karşı karşıya gelecek. Turnuva boyunca takımına 3 gol, 3 asistlik katkı sunan Ronaldo, organizasyon tarihinde ikinci kez final oynayacak Portekiz'in ilk şampiyonluğunu kazanmasına yardım etmeye çalışacak. Şampiyonada 6 gol, 2 asistlik performans sergileyen Griezmann ise Fransa'nın EURO 1984 ve EURO 2000'den sonra üçüncü kez kupayı müzesine götürmesi için ter dökecek.

FİNAL MAÇINI İNGİLİZ HAKEM MARK CLATTENBURG YÖNETECEK

Portekiz ve Fransa arasında oynanacak Euro 2016 final maçında düdük çalacak orta hakem açıklandı. UEFA bu zorlu maçı yönetme görevini Mark Clattenburg'a verdi. Portekiz'in yarı finalde Fransa'yı elemesinin ardından, Birleşik Krallık'ın turnuvada temsilcisinin kalmamasıyla birlikte, Clattenburg final maçının favorisi haline gelmişti.UEFA beklentilerin dışına çıkmadı ve tecrübeli hakeme bu önemli maçta görev verdi. Yılın en formda hakemlerinden Clattenburg 2016 Şampiyonlar Ligi ve FA Kupası finallerini de yönetmişti.

LÖW: FRANSA KAZANIR

Mücadelenin ardından açıklamalarda bulunan Almanya’nın çalıştırıcısı Joachim Löw, yenilgiyi şanssız olmalarına bağladı. Final karşılaşmasını da değerlendiren deneyimli hoca, “Ben, Fransa’nın Portekiz’i yeneceğini düşünüyorum. Şu ana kadar Portekiz’in oyunu beni tatmin etmedi” diyerek şampiyonluk adayının Fransa olduğunu ifade etti.

ZAFER FRANSA'YI İŞARET EDİYOR

Pazar gecesi Portekiz ile Paris'te Avrupa şampiyonluğu maçına çıkacak Fransa, daha önce ev sahipliği yaptığı iki 2 turnuvayı da kazanmıştı.
1984 Avrupa Futbol Şampiyonası finalinde İspanya ile karşılaşan Fransa, mücadeleyi Michel Platini ve Bruno Bellone’nin golleriyle 2-0 kazanmış ve kupaya uzanmıştı.Fransa, ev sahipliği yaptığı 1998 Dünya Kupası'nda da zafer yaşamıştı. Finalde Brezilya ile kozlarını paylaşan Fransa, Zinedine Zidane ve Emmanuel Petit’in golleriyle mücadeleyi 3-0 kazanmış ve ilk kez Dünya Kupası'nı havaya kaldırmıştı.

 

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...