BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Canan Karatay’dan şaşırtan açıklama

Canan Karatay’dan şaşırtan açıklama
2 / 5

"ŞEKER, UN, RAFİNE TUZ VE YAĞLARA DİKKAT"

Karatay, şeker, un, rafine tuz ve yağların insan sağlığını doğrudan olumsuz yönde etkilediğini dile getirdi. Bu tür besinlerin kandaki insülin ve trigliserit miktarının artmasına ve bütün hastalıkların temelinde hücresel düzeyde bozuklukların başlamasına neden olduğunu aktaran Karatay, şunları söyledi: "Bunları yemediğimiz zaman şekerimiz ve insülinimiz yükselmez. Şekerli içecekler, bal, pekmez de dahil bunlar insülini zıplatır. İnsülini zıplatırsak 3-12 yaşından itibaren vücutta hastalıklar, metabolik bozukluklar başlıyor çünkü insülin yükseldiği anda vücuttaki hormonal denge alt üst oluyor, hormonal değerler aşağı iniyor. Tiroit, stres hormona iniyor; tiroit hastası, kısır hastası gibi oluyoruz. İnsülin hormonu yüksek olduğu zaman stres ve tansiyonu arttırıyor."