BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Meclis

Seçim sonuçlarını görmek için tıklayın.

İşte 30 günlük yemek tarifleri

İşte 30 günlük yemek tarifleri
2 / 8

Macar kebabı tarifi

Malzemeler: 500 gram dana kuşbaşı eti 1 su bardağı bezelye 1 su bardağı patates (minik küpler halinde doğranmış) 4-5 adet tane karabiber 1 yemek kaşığı haşlanmış mısır 1 adet patlıcan (minik küpler halinde doğranmış) 1 yemek kaşığı zeytinyağı 100 gram kaşar peyniri 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 diş sarımsak 1 adet domates Beşamel sosun malzemeleri: 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı un 1,5 su bardağı süt 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 tutam muskat cevizi rendesi Sofraya koyduğunuz andan itibaren herkesi gözünü alacak, adeta bir ziyafet yaşatacak bir tarif Macar kebabı. İftar için değişik ana yemek isteyenlerin mutlaka denemesi gerek. Nasıl Yapılır? Küçük küçük doğradığınız patates ve patlıcanları kızartıp fazla yağını süzün. Sarımsak, bezelye ve mısırları dizdiğiniz fırın kabına kızarmış patates ve patlıcanları da ekleyip karabiber ilavesiyle karıştırın. Alüminyum folyo ile kabın üzerini örtüp 10 dakika pişirdikten sonra folyoyu çıkararak 5 dakika daha pişirin. Diğer yandan tavada etleri soteleyin. Beşamel sos için tereyağını eritip unu kavurduktan sonra azar azar süt ekleyin. Baharatları de ekleyip karıştırın. Kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatın. Sebzeleri fırından çıkardıktan sonra üzerine kaşar dizin, etlerle birlikte domates püresini de üzerine yayın. En son beşamel sosu da üzerinde gezdirip fırına verin. Kızarınca fırından çıkarıp servis edin.