BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Sahurda neler yenmeli?

Sahurda neler yenmeli?
2 / 14

Sahurda neler yenmeli?

Sahurda peynir dışında en iyi besin kaynaklarından biri de yumurtadır. Vücutta proteini yüzde 100 kullanılabilen tek besindir. Bu sebeple gün boyunca vücut direncinin düşmemesi için sahur öğününde yumurta yenilebilir. Yumurta pişirilirken damak tadına göre farklı şekillerde lezzetlendirilebilir. Ancak yumurta hazırlanırken pişirme yönteminin çok yağlı olmamasına dikkat edilmelidir. En uygunu haşlanmış, az yağlı omlet veya çılbırdır. Peynir ve yumurta dışında sahurda diğer kahvaltı çeşitleri de tüketilebilir. Zeytin yenilecekse de 5 adeti geçmemelidir. Eğer kişide herhangi bir sağlık sorunu yoksa 1 tatlı kaşığı kadar reçel veya bal yenilebilir. Salam, sosis ve sucuk gibi şarküteri ürünleri kişiyi ertesi gün susatabilir ve rahatsız edebilir. Bu sebeple sahur öğününde çok bulundurulmamalıdır