Osmanlı şamarı yetecek mi?

A -
A +
Tayyip Erdoğan'ın ve AK Parti'nin bu denli başarısına, en az Türkiye'deki halk kadar; Osmanlı coğrafyasındaki halklar da sevindi...

Şeklen mahalli olan, gerçekte ise, hükümete 'güvenoyu' niteliğindeki seçimleri Tayyip Erdoğan'ın ve lideri olduğu AK Parti'nin zaferi ile geride bıraktık.
İçeride ve dışarıda ne kadar dost-düşman varsa; hemen hepsinin gözleri üzerimizde idi. Allah saklasın; şom ağızların iddia ettikleri gibi, AK Parti şayet, yüzde 30-35 aralığında bir oy alsaydı; gök kubbe kafasına yıkılır ve iktidar kendisine dar edilirdi! Türkiye, yeniden bir siyasi krize sokulur; kendisiyle birlikte, kendisine bel bağlayan onca mazlum milletin umutları başka baharlara (!) kalırdı.
Tayyip Erdoğan'ın ve AK Parti'nin bu denli başarısına, en az Türkiye'deki halk kadar; Osmanlı coğrafyasındaki halklar da sevindi. Zira; el ele veren iç ve dış şer odaklarına inen 'Osmanlı şamarı'ndan başkası değildi. Bu şamarın, onların akıllarını başlarına devşireceğine hiç ihtimal vermiyoruz. Çünkü; dün de bu şamara teşne idiler, bugün de.. Yarın da öyle olacaklar!
Nereden biliyorsunuz, diye sormayın; bunca üst üste yenilgilerden sonra bile; istifayı düşünmeyip, pişkin pişkin koltuğa yapışanlar, tek kelime ile 'şamar oğlanı' olmuşlardır ve onlara hiçbir yenilgi kâr etmemektedir. Baksanıza; medeni itirazlarla yetinmeyip, topluca seçim kurullarının önünde gösteri yapıp halkı, Gezi eylemleri gibi sokağa dökmek için çırpınıp duruyorlar. Yenilen pehlivan, bu yüzden güreşe doymazmış!
AK Parti üst üste; sekiz seçimi de kazandı; üstelik, devamlı olarak oylarını da artırdı. Bu başarı; siyaset bilimcilerinin, sosyologların incelemesi gereken ve üzerinde tez çalışması yapılması gereken bir konu. Bu tarafta ne kadar büyük bir başarı varsa; karşı tarafta da o nispette bir yenilgi ve hezimet söz konusudur. Batıda, insanlar, bir seçim yenilgisi ile koltuklarını terk ediyorlar. Bizde ise, yenildikçe biraz daha koltuğa yapışıyorlar!
Böyle yapmakla; Tayyip Erdoğan'ın ve AK Parti'nin ekmeğine yağ sürüyorlar ve olan; kendi yandaşlarına, partilerine ve demokratik sistemin işleyişine oluyor. Demokrasilerde güçlü ve sorumlu muhalefet partileri, iktidarlar için 'kamçı' görevi görürler. Hem daha iyi hizmet yaptırırlar ve hem de daha sıkı denetlerler.
Bir türlü kendileri olamayan muhalefet partileri; 'Paralel'in alametine binerek, kıyamete doğru yol aldılar ve ilk seçimde de kıyametlerinin kopmasına sebep oldular!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.