Gözler Çankaya seçimlerinde!

A -
A +
Mahalli seçimler, önümüzdeki iki seçimin (Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler) ve hatta 2023 yılına kadarki sürecin belirleyicisi olmuştur...

Bizde, cumhura (halk) güvenilmediği için, Cumhurbaşkanlığı seçimleri her zaman netameli ve sancılı olmuştur. Demokratik hayatımızda, ilk defa AK Parti iktidarları, muktedir olma yönünde emin adımlar attı ve işi; zurnanın 'zırt' dediği yerden halletti!
Cumhurbaşkanları, artık halkın temsilcileri marifetiyle değil (milletvekilleri vasıtasıyla Meclis'te); bizzat halkın kendisi tarafından (bütün bir yurt sathında) seçilecektir ve önümüzdeki seçimler (Ağustos 2014), bu hâlin ilk örneği olacaktır.
Cumhurbaşkanlığı makamı, devleti temsil etmesinin yanında; anayasamıza göre, dilerse, Bakanlar Kurulu'na da başkanlık yapabilir. AK Parti, çok istemesine rağmen; Başkanlık sistemini getiremedi. Bunun için, yani anayasa değişikliği için, en az 367 milletvekilinin oyu gerekiyor. Referanduma sunabilmek için de, en az 330 milletvekilinin oyu gerekiyor.
Mevcut sistemimizde de Cumhurbaşkanının yetkileri, eskisi gibi sembolik değil! Bunlara bir de; halkın oyunun gücü eklenirse; âdeta adı konmamış 'yarı başkanlık sistemi', kendiliğinden oluşuyor.
30 Mart'ta yapılan mahalli seçimler; diğer deyişle "AK Parti'ye ve Hükümet'e güven oylaması", önümüzdeki iki seçimin (Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler) ve hatta 2023 yılına kadarki sürecin belirleyicisi olmuştur.
Görünen köy kılavuz istemez; milletimiz, yüz yıldır aradığı liderini bulmuştur. Milletimiz, kendisini böylesine delicesine, aşkla seven ve gecesini gündüzüne katarak hizmet üreten liderini, asla kaybetmek istemez; asla ve asla yedirmez!
Akılları sıra milleti aşağılayıp; gerçekte milletin çok gerisinde kalan nadan güruhu; hâlâ eski idraksizlerinin peşinde! Masa başında 'şer ittifakı' oluşturup; Cumhurbaşkanı seçtireceklermiş! Alışmışlar ya; eskiden de hep böyle yaparlardı. Daha; eski çamların bardak olduğundan haberleri yok! Hem, eskiye rağbet olsaydı; Bit Çarşısı'na nur yağardı!
Dikkat ediniz; tüm şom ağızlar, ağız birliği edercesine; Başbakan Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün arasını açmaya çalıştılar ve el an da çalışıyorlar. AK Parti'de de, kendi siyasetlerinin cari olduğunu zannediyorlar! Bu yüzden, aynı delikten bilmem kaçıncı kez ısırmaya yelteniyorlar. Bilmiyorlar ki, gerçek mü'min, bir delikten iki kez ısırılamaz!
Milletimizin kahir ekseriyetinin teveccühü, Başbakan Tayyip Erdoğan'adır. Dolayısıyla; istemesi halinde kendisi veya yine kendisinin işaret edeceği bir başkası; daha ilk turda (10 Ağustos) Cumhurbaşkanı seçilebilecektir.
Bu durumu en iyi bilen; dışarısının borazanı olan 'paralelciler' ile, onların paralelinde hareket eden mahut siyasi parti genel başkanlarıdır.
Bu yüzden olsa gerektir ki, daha şimdiden çamura yatmaya başladılar!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.