Türkiye'nin şansı

A -
A +
Türkiye'mizin şansı; tek başına iktidar olup, onu sürdüren AK Parti hükümetleri olmuştur. Bu partinin kadrolarında 'çözümler' için siyasi irade mevcuttur...

Malum; Türkiye'miz bir imparatorluk bakiyesidir. Sınırlarımız, komşularımızla sürekli didişebilmemiz için, netameli çizilmiş; içeride de bir o kadar netameli problem dosyalanarak, raflardaki yerlerine konulmuştur. Mahut dosyalardan, işletilip aleyhimize kullanabilecekleri konular, zamanı geldiğinde; pişirilip önümüze konuldu ve konulmaya devam ediyor!
Tüm Osmanlı coğrafyası Sünni ve Şii denilerek ve âdeta bir maden gibi işletilerek; birbirlerine düşman iki ana kampa bölünmüş; oluşturulan bu ateşin üzerine körükle gidilmiş ve el an da gidilmeye devam edilmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden beri; tarihin derinliklerinden akıp gelen bu denli devasa sorunları anlamaya çalışmış (!); her bir sorun için raporlar hazırlamış ve çözümleri için gerekli makamları uyarmıştır. Her bir rapor incelendiğinde görüleceği gibi; hiçbirisinde gerçek teşhis konulamamış ve çözümleri için yalnızca polisiye tedbirlerle yetinilmiştir.
Yanlış teşhis ve eksik tedavi metotları ile problemler, her geçen gün büyümüş ve devasa boyutlara ulaşmıştır. Türkiye, içerisindeki bu sorunları halletmeden bir yerlere varamaz.
Bu sorunların başında Kürt meselesi ve Alevilerin sorunları gelmektedir.
ABD'nin Irak'a müdahalesi ile hem Kürt ve hem de Sünni-Şii gerilimi had safhaya gelip; bizim sınırlarımızı ve tabiatıyla içerimizi tehdit etmektedir. Aynı oluşumlar, benzer şekilde Suriye'de de vuku bulmakta; bütün bunların tehdit hedefinde yine Türkiye'miz bulunmaktadır.
Tüm problemlerin temelinde demokrasi eksikliği yatmaktadır. Demokrasimiz ise, bir ileri-iki geri yöntemi ile hep akim kalmış; sadra şifa çözümlere yol bulunamamıştır. Bunun da asıl sebebi, siyasi istikrarsızlıktır. Ortalama ömürleri bir buçuk sene olan hükümetler, hangi çözümleri üretip uygulamaya koyabilirlerdi?!
Türkiye'mizin şansı, tek başına iktidar olup, onu sürdüren AK Parti hükümetleri olmuştur. AK Parti, Türkiye'nin 81 vilayetinde bayrağını dalgalandıran yegane siyasi partidir. Üstelik; başta Başbakan Tayyip Erdoğan olmak üzere, bu partinin kadrolarında 'çözümler' için siyasi irade mevcuttur.
30 Mart seçimlerinden başarıyla çıkıp; milletten güvenoyu alan AK Parti hükümeti elini çabuk tutmalı ve peş peşe demokrasi paketlerini açmalıdır.
Esas beklenti, yeni bir anayasa idi ama o, başarılamadı. O başarılamadı diye, demokrasi çıtasını yukarıya çekmekten vazgeçmemelidir.
Zira, yarın çok geç olabilir!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.