Demokraside asıl mesele!

A -
A +

Demokrasilerde asıl mesele millî iradenin Meclis'e yansımasıdır. Zira o Meclis, milletin bütününü temsil etmektedir...

Ağzı olan konuşuyor; hemen herkes, fili tuttuğu yere göre tarif ediyor. Yenilgi üstüne yenilgi ile çıkılan onca seçimlerden sonra; züğürt tesellisi kabilinden beyanatlar işitmekteyiz: 'Demokrasilerde seçim her şey değildir!', '...alınan yüzde 45.5 oyun karşısında yüzde 54.5'luk bir karşı oy var!', '... demokrasilerde kuvvetler ayrılığı vardır; üstelik üç erk'e ilaveten basın ve sivil toplum örgütleri de ayrı birer erktir; hükümetin bütün güçleri dizayn etmek istemesi kabul edilir şey değildir!' vb, vb...
Bu kafaya dikkat edildiğinde, asıl kavganın milletle olduğu görülür. Her şey olmayan seçimler, demokrasinin olmazsa olmazıdır. Demokrasilerde asıl meselenin millî iradenin Meclis'e yansımasıdır. Zira o Meclis, milletin bütününü temsil etmektedir. Demokrasilerde her kurum ve kuruluş, gücünü anayasadan alır. Tüm erkler (yasama-yürütme-yargı), millet adına icraat yapar, millet adına karar verir.
Görüldüğü üzere; bütün güçlerin kaynağı millettir ve millet, Meclis'te temsil edilmektedir. Nitekim, anayasada yer aldığı şekliyle, tüm bu kurum ve kuruluşların; kuruluşları ve işleyişleri 'kanun'la belirlenir. Diğer bir ifade ile 'dizayn' yapılan yer Meclis'tir ve demokraside Meclis'in üzerinde bir güç yoktur!
Millete güvenmeyen, millete tepeden bakan ve milletin verdiği oyu hiçe sayan bu zihniyetin karşısında susulsa ve bu saçmalıkları cevapsız bırakılsa; kendi partilerinin yüzde 28 oy almalarına bakmadan; bunun, yüzde 54.5'un içinde yer almasından ötürü iktidarı isterler!
Başta CHP olmak üzere tüm muhalefet partilerimiz; milleti tanıyıp, onun kararlarını baş tacı yapıncaya kadar, demokrasicilik oynamaya devam edeceğiz!
Seçim ittifakı MHP'yi öylesine CHP'ye yakınlaştırdı ki; millete ve milletin tercihlerine karşı aynı yaklaşımı onda da görmekteyiz. Şu beyanın MHP liderine ait olduğunu kim söyleyebilirdi?: 'Herkes cumhurbaşkanlığına aday olabilir; yalnız, Tayyip Erdoğan olamaz!' Dikkat edilirse; MHP, CHP'ye yaklaştıkça, milletten uzaklaşıyor!
Büyük bir ihtimalle Tayyip Erdoğan, partisince aday gösterilecek ve 10 Ağustos'ta, birinci turda cumhurbaşkanı seçilecektir. MHP lideri, o vakit bu cümlenin altından nasıl kalkabilecektir?! Milletin ve Çankaya'nın yeni sakininin yüzüne nasıl bakabilecektir?!
Ne demiş atalarımız?: 'Büyük lokma ye, ama büyük laf söyleme!'

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.