Kader ağlarını örüyor! -2-

A -
A +

Özellikle bizim bölgemizde; yani Osmanlının bıraktığı netameli coğrafyada kader, ağlarını örüyor ve tarih yeniden yazılıyor! Bizde de, bizim coğrafyamızda da..
Merhum Turgut Özal, Kürt liderler Celal Talabani ile Mesut Barzani'ye Türk pasaportu verirken, çoğumuz bunun sebebini anlamamış ve hatta eleştirmiştik. Tarih, kendisini haklı çıkardı; nur içinde yatsın.
Irak'ın hâli malum; bölünmenin eşiğinde ve kan gövdeyi götürüyor. Başta ABD olmak üzere tüm Batılı sömürgeci güçler; Müslümanların yumuşak karnı olan mezhepçiliği, âdeta bir maden gibi işlediler ve el an da işlemeye devam ediyorlar. ABD, Irak'tan çekilirken; merkezî hükümeti Şiilere emanet etti. Şii başbakan Maliki, eline geçirdiği bu fırsatla, Sünni Saddam'ın tüm mezaliminin intikamına soyundu. Batılıların arayıp da bulamadıkları şeydi bu.
Mezhep taassubu, derinden körüklendi ve iş, şu veya bu mezhebi temsil iddiasındaki terör örgütlerine kaldı. Bunlar da, envaiçeşit hunharlıkları, sözde İslamiyet adına işliyorlar. ABD ve Batılı güçler, bir taşla kaç kuş vuruyorlar?! Bir taraftan Müslümanları birbirlerine kırdırırken; diğer taraftan da onların sergiledikleri hunharlıkları dünyaya teşhir ederek; işte İslamiyet budur demeye getiriyorlar!
Mesut Barzani, Kürt devletini ilan etmenin zamanın geldiğini ve bunun için de Türkiye'den ağabeylik görevi yapmasını beklediklerini söylüyor. O da biliyor ki, böyle bir Kürt devletinin tek çıkış kapısı var; o da Türkiye'dir. Diğer üç tarafı da ateşle çevrili.
Bugüne kadar, Türkiye'ye; 'sen karışma; otur oturduğun yerde!' diyorlardı. Bugün baktılar ki, Türkiye'nin içinde olmadığı hiçbir denklem, sağlıklı çözülemiyor!
Yine çok şükür; bunun şuurunda bir iktidar, Türkiye'de işbaşında ve aktif politika izliyor. Batılı sömürgeci güçler, petrol ve diğer enerji kaynakları yüzünden bölgedeler; biz ise, yalnızca adalet ve insanlık için neden orada bulunmayalım?!
Özellikle bizim bölgemizde; yani Osmanlının bıraktığı netameli coğrafyada kader, ağlarını örüyor ve tarih yeniden yazılıyor! Bizde de, bizim coğrafyamızda da..
Bu bakımdan; milletimizin doğrudan seçeceği cumhurbaşkanlığı çok çok önemli. Anayasaya göre başkomutanı, millet doğrudan belirleyecek. Ve; bu cumhurbaşkanı, söylendiği gibi, öyle yan gelip yatamayacak! Milletle bütünleşip; milletle hareket edecek ve hesabını yine millete verecek.
Biz, tedbirimizi almaya çalışalım; neticede takdir, yerini bulacaktır!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.