Eski Türkiye ile yeni Türkiye'nin savaşı!

A -
A +

10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, tabir caizse; 'Eski Türkiye' ile 'Yeni Türkiye' oylanacak. Eskisinde yasaklar, yenisinde ise hak ve özgürlükler var.
Malum; eski Türkiye ile yanıp tutuşan bir kesim var ve bunlar kendilerini 'Beyaz Türk' zannediyor. Kendilerinin dışındaki tüm kesimleri ise, tepeden bakıp, onları her daim aşağılamaktan büyük zevk duyuyorlar. Bu hallerini de hiç saklamıyorlar; gazetelerinde ve televizyonlarında, sürekli bu yönde yayınlar yapıyorlar. Eski Türkiye'de neler vardı? Eski Türkiye'de tek kelime ile özetlenebilirse; yasaklar vardı ve her bir yasak, kavga sebebi idi.
İki asra yakın bir zamandır; cemiyetimize arız olan; Müslüman mahallesinde salyangoz satmak isteyen bir zihniyetle boğuşmaktayız. Bunların ana karakteristiği; köksüz olmaları ve Türk'ün ruh köklerine ve mukaddesatına düşman olmalarıdır. Liberal, sağcı, solcu, milliyetçi, komünist vb. gözükmeleri; ortak karakterlerini değiştirmediği gibi, ortak hedefleri olan din, daha doğrusu İslam düşmanlığını da değiştirmiyor.
Bakınız; bu ülkede Müslüman kadının başını Fransız askeri açmak istediği için 'Kurtuluş Savaşı' başlatılmış; ama, kurtuluştan sonra geçen, neredeyse yüzyıla yakındır; bu ülkenin kızları ve kadınları, ne üniversitelerde ve ne de devlet dairelerinde o başörtüyü takamadı; taktırılmadı! Onlarca yıl, bunun kavgası verildi. Milletçe enerjimiz, bu ve benzeri konulara sarf edildi.
Tayyip Erdoğan ve onun siyasi iktidarının oluşturduğu 'Yeni Türkiye'de ise, başörtüsünü zorla açtıranlara ceza veriliyor. İnsan hak ve özgürlükleri bağlamında yalnızca bir yasağı dillendirdik. Daha dün, 28 Şubat döneminde binlerce, on binlerce gencimiz; katsayı ve başörtüsü zulmünden dolayı ülkelerini terk etmişler ve el diyarlarında tahsillerini sürdürüyorlardı. İmkânları olamayan on binlercesi ise, eğitimin dışına itilmişti.
Belli ki birileri, bu ülkenin normalleşmesini istemiyor ve sürekli sun'i gündemlerle milleti boğuşturmak istiyor. Kendilerinin dışında; topyekûn milleti deli addedip onu, bu tip konularla, adeta; 'meşguliyetle tedavi'ye tabi tutuyorlar!
İşte; 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, tabir caizse; 'Eski Türkiye' ile 'Yeni Türkiye' oylanacak. Eskisinde yasaklar, yenisinde ise hak ve özgürlükler var. Statükonun, eski Türkiye'de direnmelerin sebebi; kendileri ile milletin eşit seviyeye gelme korkusudur! Kendilerini elit ve çok yüksekte bilip, milleti böcek görmeleri ve bundan böyle o böceklerle aynı statüde addedilip öyle değerlendirilmeleri, bunları deliye döndürüyor.
Çatlasalar da patlasalar da eskiye rağbet yok; Türk halkı, kendisini ileriye götürecek liderini ve kadrolarını buldu, ne 10 Ağustos'ta ve ne de gelecek seçimlerde onları yedirmeye niyeti yok.
Mahut zihniyet de; kendilerinin ve milletin nerede konumlandıklarını; milletin, kendilerinden çok ileride olduğunu, kendilerininse, hangi derekede olduklarını görüp, bilecek ve anlayacaklardır!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.