Yeni bir güne uyandık!

A -
A +

Bundan böyle artık, devlet, milletinden çekinip korkmayacak ve milletten korunmanın yollarını arayıp (!) ona zulmedemeyecek!

Demokrasimiz tarihî bir süreçten geçiyor. Cumhurbaşkanını millete doğrudan seçtirerek; senelerce geri kaldığımız demokrasilerden, büyükçe bir adım ileri geçtik. Şimdi sıra, demokrasimizi taçlandırmamıza geldi. Bu da elbette ki demokratik bir anayasa ile mümkündür.
Malum; cemiyet olarak 200 senedir, bir badireden öbürüne yuvarlanıyoruz. Biriken iki asırlık sorunlar âdeta urlaştı ve neredeyse içinden çıkılmaz hâle geldiler. Bundan dolayı da; hiçbir iktidar; bunlara el atmaya cesaret edemedi. Birçoğu görmezden geldi; bir kısmı da halının altına süpürmekle yetindi. Devasa sorunların altlarında kalırız diye korktular.
Kürt meselesine, merhum Özal el atmak istedi; bedelini hayatıyla ödedi!
Azınlık sorunları, Alevi meselesi ve topyekûn milletin inanç ve insan hak hürriyetleri konuları; iyi niyetli iktidarların elinde bile; mehter yürüyüşü misali, bir ileri iki geri gitmekten başka bir mana ifade etmediler.
Kurulan yeni devletin, milletiyle problemleri vardı ve bunların başında; sözde değil, özde 'milli egemenlik' konusu gelmekte idi. Meclis'in duvarında bu ibare vardı ve siyasi ağızlarda pelesenkti ama, bir türlü kuvveden fiile çıkarılamıyordu.
İşte, bu seçimle millet, önündeki en büyük tabuyu yıktı ve rüştünü ispat etti. Vekilleri eliyle değil, bizzat kendi elleriyle cumhurbaşkanını seçti. Öylece devletle millet arasındaki soğukluk ve kopukluk giderilmiş oldu. Artık devletin başı, gücünü bizzat milletten almaktadır.
Milletin bizzat seçtiği cumhurbaşkanı, eskisi gibi sembolik yetkilerle sınırlı kalamaz ve mutlaka icranın başı olması iktiza eder. Bunun için de ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Bunun için başkanlık veya yarı başkanlık sistemi mi gerekiyor? Bunun yolu yordamı aranmalı ve gerektiğinde millete yeniden gidip bunun müsaadesi istenmelidir.
Bundan böyle artık, devlet, milletinden çekinip korkmayacak ve milletten korunmanın yollarını arayıp (!) ona zulmedemeyecek! Her ikisi de el ele tutuşup aynı hedefe kilitlenecek. İleri demokrasiler, kalkınmalarını, hep bu şekilde hareket ederek gerçekleştirdiler.
Bizim geri kalışımızın esas sebebi budur. Devletle millet ayrı istikametlere yönelmiş; birin ak dediğine diğeri kara demiş; milletin enerjisi boşa akıtılarak, onca seneler heba edilmiştir.
Ne diyelim; zararın neresinden dönülse kârdır diyecek ve bugünden tezi yok; açılan mesafeleri telafi edici dev adımları her sahada atarak; önümüze ve işimize bakmalıyız.
Milletimiz engin sağduyusu ile kararını verdi; statükodan değil, yenilikten, yenilikçiden yana olduğunu bir kere daha gösterdi. 12. Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı seçti. İlk defa doğrudan seçilen cumhurbaşkanını Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsında kutluyor seçimlerin milletimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.