Başbakan kim olacak?

A -
A +

Seçilmiş Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan, önemli bir gerçeği vurguladı: "Siyaset, boşluk kaldırmaz!" Aksi halde; bırakılan boşluğu derhal başkaları doldurur...
Malum birileri, hâlâ eski Türkiye'de kalmış ve bildik köhne oyunlarını sahnelemeye devam ediyorlar. Neymiş efendim; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, siyasete ve AK Parti'ye döneceğini söylemiş. Bu sözden yola çıkarak çeşitli senaryolar uyduruyorlar. Gayeleri, seçimle yıkamadıkları AK Parti'yi, kendi içinden parçalatmak..
Tabii bu arada; Sayın Abdullah Gül'ü de kendileri gibi zannedip, akılları sıra onu Abdüllatif Şener'leştirecekler! Ağır yenilgilerin verdiği şokla akılları öylesine örtülü ki, söyledikleri ve arzuladıkları şeyin olma ihtimali sıfır.
AK Parti'nin kurucularından olan sayın Gül'ün partiye dönmesinden daha tabii ne olabilir? Yedi sene müddetle sürdürdüğü cumhurbaşkanlığını kimin, ya da kimlerin sayesinde olduğunu bilmiyor mu zannediyorlar? Gönül verdikleri bir dava etrafında kenetlenip, kader birliği yapan ve öylece kutlu bir yürüyüşe çıkan arkadaşları birbirine düşürmek istiyorlar.
Boşuna gayret sarf etmesinler; ikisini de yakinen tanıyan birisi olarak ifade etmeliyim ki; bunların her ikisi de kefeni giymiş kişilerdir. Siz, hiç ölülerin kavga ettiğini gördünüz mü?! Kavga, canlılar arasında olur ve birbirlerini öldürmekle neticelenir. Nitekim, Abdüllatif Şener canlandı ve kavgaya tutuştu; cesedi hâlâ aranıyor!
Seçilmiş Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan, önemli bir gerçeği vurguladı: 'Siyaset, boşluk kaldırmaz!' Aksi halde; bırakılan boşluğu derhal başkaları doldurur ve sizi gündemin dışına iter!
Bir şeyin daha altını çiziyor sayın Erdoğan; 'Başbakan ile Genel Başkan ayrı kişiler olamaz!' diyor.
Sayın Gül, milletvekili olmadığına göre; onu, şimdilik kaydıyla başbakanlığa yakıştırmanın manası var mı? Olmadığını bildikleri hâlde, bu denli zorlama gayretler niye?
Demek ki, hedefleri AK Parti'yi parçalamak; yavrusunu annelerine boğdurmak! Bu kadar acı tecrübelerden sonra; bu oyuna gelmek için; Abdüllatif Şener, İdris Naim Şahin, Ertuğrul Günay, İdris Bal ve Hakan Şükür olmak lazım! Onlar, kendileri oldular ve silinip gittiler.
Sayın Gül'ün şahsını tenzih ederek söylüyorum; başkaları da onlar gibi olmak  istiyorlarsa, buyurun; hodri meydan!
Kanaatimizce; yapılacak istişareler sonucunda genel başkan ve başbakan sayın Ahmet Davutoğlu olur. Sebebini soracak olursanız; müsaadenizle onu da, olduktan sonra söyleyelim!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.