İşimize bakalım!

A -
A +

Milletimizin bunca siyasi tecrübesi ile 2015 seçimleri de zaferle neticelenecek ve 2023 hedefine ulaşmak için yalnızca bir mızrak boyu yol kalmış olacaktır!..
Türkiye, ağzıyla kuş tutsa; belli ki kimseye yaranamayacak. Yarım yüz yılı aşkın bir zamandır AB'nin kapısında bekletiliyoruz; içeriye alınacağımıza göre de en ufak bir işaret yok. Bilakis alınmayacağımız gün gibi aşikâr. Bütün mükellefiyetleri yerine getirsek bile; üye ülkelerden her birisi, kendi içlerinde ayrı ayrı oylama yapıp, Türkiye hakkında karar verecekler. Bunlardan bir tanesi hayır derse, AB'ye giremeyeceğiz. Bir değil, birçoğunun demeyeceği apaçık ortada!
Bunun böyle biteceğini vaktiyle düşünmüş ve mahut 'Ankara Kriterleri'ni ortaya atmıştık. Anlaşılıyor ki, Türkiye, kendi göbeğini kendisi kesecek ve AB'ninkileri aratmayacak kendi kriterleri ile yoluna devam edecektir. Ve; hatta, onlara bunu dedirtmeden biz, AB'ye girmeyeceğimizi ilan etmeliyiz!
Türkiye, özellikle bölgesinde gündem belirleyen ülke olabilmesi için; içeride kendi sorunları ile boğuşmaması gerekir. Belli başlı üç önemli konu var ki, bunları halletmeden; bölge ve dünya arenasında söz sahibi olmanın imkân ve ihtimali yoktur. Aksi halde; 'meşguliyetle tedavi'ye daha çok devam ederiz! Hemen herkesin bilip ifade ettiği gibi; bu konular: 1-Açılım süreci 2-Devlet içinde çöreklenen paralel yapıyla mücadele 3-Demokratik bir anayasa...
Her üç konuya da iyi niyetle girişim başlatılmış ve belirli mesafeler alınmıştır. Her üç konu da kökünden halledilmedikçe, Türkiye'de hiçbir oluşa imkân yoktur. Bunun için de; siyasi kesin irade ve tabiatıyla siyasi istikrar şarttır.
Bu kesin siyasi iradeyi AK Parti kadrosu ortaya koymuş ve muhalefet kanadından yalnızca HDP'den ve üstelik kısmi bir destek görmüştür. Ana muhalefet ve MHP ise, bilindiği üzere yan çizmişlerdir.
Tüm bu hayati konuların sağlıklı bir şekilde sürdürülmesinin ve Türkiye'mizi düzlüğe çıkarabilmenin yolu 2015 genel seçimlerinden geçmektedir. Milletimiz, anayasayı değiştirecek çoğunlukla; hiç değilse 330-367 aralığındaki bir sayıyla AK Partiyi iktidar yapmalıdır. Aksi hâlde tüm emekler heba olur. Ve; tıpkı Özal sonrası yıllara dönülmüş olur ki, o kâbus günlerinin hatırlanması bile insanı çileden çıkarıyor!
Muhalefet yan çiziyor ama, onlar da pekâlâ biliyorlar ki; yukarıdaki hayati üç konuyu da halledebilecek siyasi irade ve yegane kadro AK Parti'de bulunmaktadır. Bilindiği üzere; her üç konu da; bizim ülkemizde kefen giyilmeden halledilemez!
Kefenini giymiş, milletin önüne düşen bir lider var. Doğrusu, millet de onun kıymetini bildi ve girdiği her seçimde yüzünü güldürdü. Milletimizin bunca siyasi tecrübesi ile 2015 seçimleri de zaferle neticelenecek ve 2023 hedefine ulaşmak için yalnızca bir mızrak boyu yol kalmış olacaktır!
Sevinçliyiz; zira söz de karar da artık milletindir!
Gün ola, harman ola!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.