Sinsi İslam düşmanları

A -
A +

Adnan Menderes'e rakip olabilecek ve kendilerince dindar (!) olan bir kişiyi CHP'nin başına getirip başvekil yaptılar!..
 
CHP, devleti kuran parti biziz diyor. Dolayısıyla CHP'liler kendilerini, devletin öz evlatları olarak görüyorlar. Bundan da kendilerine bir üstünlük ve amirlik hâli vehmediyorlar.
CHP, kurduğunu iddia ettiği devlet modelini Batı'dan aldığını söylüyor ama, Batı ile kendi arasındaki mantalite farkını görmezden geliyor. Batılı yönetici, ekmek bulamayan halkına 'pasta yesinler!' derken; şehirlerine gelen (Kayseri) CHP'li başvekil; 'açlıktan kırılan ve açız, ekmek bulamıyoruz, ne yiyeceğiz?!' diye bağıran halka; 'b...k yiyin!' diyebiliyor.
İşte CHP, bu millete seneler senesi bu gözle baktı ve öylece muamele etti. Bu kepaze hâl, İnönü'nün cumhurbaşkanlığı devrinde daha da katmerlenerek 27 sene sürdü.
Dışarıdan çok partili hayat dayatılınca; CHP yöneticilerini bir korku aldı ve kara kara düşünmeye başladılar. Öyle ya, bunca zamandır; maddesiyle ve manasıyla aç bıraktığımız ve ağaç kabuklarını kemirttiğimiz ve inandıkları Kur'anı jandarma çizmesi altında çiğnettiğimiz; camileri talan edip haraç-mezat sattığımız ve hocalarını darağaçlarında sallandırdığımız bu millete ne yüzle gidip oy isteyebilecektik?!.
Tıpkı bugünkü gibi, onun da kolayını buldular! Adnan Menderes'e rakip olabilecek ve kendilerince dindar (!) olan bir kişiyi CHP'nin başına getirip başvekil yaptılar. 40'lı yılların sonunda bu makamlara getirilen Şemsettin Günaltay da, sözde bilim adamı ve ilahiyatçı idi. Olmayan İslam felsefesinin profesörü geçiniyordu.
La-dini (dinsiz) bir eğitimin sonucunda bütün bir memleket sathında cenaze yıkayabilecek imam kalmadığından; bu görevleri ifa edebilecek kişileri yetiştirmek üzere iki yıllık imam-hatip okulları bu devirde açıldı. Asıl gayeleri ise, bir türlü kökünü kazıyamadıkları dini, açacakları bu uyduruk mekteplerde yetiştirecekleri din adamları marifetiyle büsbütün yok etmekti!
Yani, dini, kendi içinden ve kendi din adamları eliyle bitirmek! Cenâb-ı Hak, bunlara fırsat vermedi ve 1950 yılında iktidardan alaşağı etti.
Dindar (!) diye CHP'nin başına ve başvekalete getirilen Şemsettin Günaltay kimdi? Onu da zamanın sahibinden; mazlum ve şehid olan bir evlad-ı Resul'den dinleyelim:
"İslam'ın dışındaki milletler; İslamiyet düşmanı olup ona, şu veya bu şekelde; az ya da çok zarar vermek isterler. Ama, İngilizler öyle değildir. İslamiyet dostu gözükürler. İslam'ı bir fidana benzetirsek; diğer milletler, bu fidanın dalını, budağını keser. Ama, yine de, bu fidanın bir daha filiz verme ihtimali vardır. İngilizler ise, bu İslam fidanını, kazar, gübreler ve sular. Bakan da onu İslamiyet muhibbi zanneder. Geceleyin, o fidanın dibine kezzap döker ve bir daha sürgün verme ihtimali ebediyen körelir! İşte, İngilizlerin bu denli İslam düşmanlıkları, diğer hiçbir milletin düşmanlığı ile mukayese edilemez!.. Şemsettin Günaltay ise, İngilizlerden de beter İslam düşmanıdır!"
Milletimize oynanan ve milletimizin atlattığı bu oyunları görüp; bu günlerimize baktığımızda ne kadar şükretsek az değil mi? Sevgili okuyucularım!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.