Dünya mültecilerinin altıda biri Türkiye’de

Düzenleyen:
Dünya mültecilerinin  altıda biri Türkiye’de

FUTBOL Haberleri

“Mültecilerin, uzun vadeli olarak Türkiye’de kalabileceği tezinden hareketle daha cesur ve ileriye dönük adımlar atılması gerekir.”

Mahmut Özay İSTANBUL
Savaş ve zulüm sebebiyle Türkiye’ye sığınan mültecilere yönelik çalışmalar yapan İstanbul merkezli Mülteci Hakları Merkezi, medya temsilcileriyle bir araya geldi. 
Direktör Oktay Durukan, sığınmacılar meselesini yönetmek için artık Türkiye’nin uzun vadeli politikalar oluşturmaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Türkiye’nin bireysel sığınma değil, kitlesel bir sığınma ile sınır kapılarını herkese açtığını hatırlatan Durukan, özetle şunları söyledi: “Bu noktadan sonra sığınmacıların istihdamı konularında yeterli adımların atılması gerekiyor. Dünyada 19 buçuk milyon mülteci var ve bunların yaklaşık 3 milyonu (yaklaşık altıda biri) Türkiye’de. Mültecilerin gelmesiyle beraber değişen faktörler arasında sadece toplumsal hayat değişmedi, bununla beraber ekonomik meseleler de ortaya çıktı. Ülkemize sığınan bu insanların uzun vadeli olarak Türkiye’de kalabileceği tezinden hareketle daha ileri adımların atılması gerekiyor. Bu noktada kamuoyunun, toplum kesimlerinin, siyaset aktörlerinin nabzını en yakından tutan gazetecilerle bir araya geldik. Bugün gelinen noktayı nasıl görüyoruz. Mülteci gerçeğini insanlara nasıl en etkili şekilde anlatırız, ona yönelik çalışma yapmaktayız.”
Toplantıda ayrıca mültecilerin yoğun yaşadığı illerden gelen gazeteciler de deneyimlerini anlattı.

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...