Geleceğin kadın liderleri projesi

Geleceğin kadın liderleri projesi

GÜNDEM Haberleri

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği ve Sanofi Türkiye işbirliğiyle hayata geçirilen "Geleceğin Kadın Liderleri Projesi", 2013 yılı mezunlarını verdi.

Sanofi Türkiye açıklamasına göre, genç kadınları iş hayatına hazırlamayı, onların yetkinliklerini ve profesyonel iletişim ağlarını artırarak iş hayatına güçlü bir başlangıç yapmalarını sağlamayı hedefleyen projeye, bu sene bin 100 kişilik başvuru gelirken, 122 genç kadın eğitim almaya hak kazandı. Sanofi Türkiye'de gerçekleştirilen törende genç kadınlar sertifikalarını teslim aldı. Sertifika alan tüm genç kadınların altı ay boyunca ise yerleşme süreçleri KAGİDER tarafından takip edilerek mentorluk almaları sağlanacak. 2013 yılı mezunları ile birlikte "Geleceğin Kadın Liderleri projesi" kapsamında, Türkiye genelinde başarı potansiyeli yüksek, üniversiteden yeni mezun genç kadınları iş hayatına hazırlamak amacıyla, katılımcılara kişisel gelişim, sektörel bilgi, iş hayatı dinamikleri ve kariyer planlaması konularında 2010 yılından bugüne dek 259 genç kadına eğitimler verilmiş oldu. Açıklamada görüşlerine yer verilen KAGİDER Başkanı "Geleceğin Kadın Liderleri" projesinin 2013 yılı sertifika töreninde bir konuşma yaparak, girişimciliğe giden yolun istihdamdan geçtiğini belirterek, KAGİDER olarak Türkiye'de kadın girişimciliği ve kadın istihdamını bir arada değerlendirmek gerektiğine inandıklarını kaydetti. "Geleceğin Kadın Liderleri" projesi kapsamında da, genç kadınları öncelikle istihdama sonra da girişimciliğe hazırlamayı, iş dünyasında onları bekleyen her durumu gerçek hayattan örnekler ve deneyim paylaşımlarının yanı sıra altyapı çalışmalarıyla da anlatmayı, öğretmeyi ve gözle görülür gelişmeler kaydetmeyi hedeflediklerini belirterek, şöyle devam etti, "Şu anda KAGİDER üyeleri arasında bu projemizin mezunlarından biri olduğunu söyleyebilmekten gurur duyuyoruz. Bugüne dek 259 genç kadına bu fırsatı
sunmamızı sağlayan ve projemize kurumsal destek veren Sanofi Türkiye'ye de teşekkürlerimizi sunmak isteriz. Projemizin her geçen sene girişimci kadınların dünyasına yenilerinin eklenmesini sağlayacağına inanıyor, istihdamda ve girişimcilikte yerlerini almak isteyen tüm genç kadınları ilerleyen dönemde Geleceğin Kadın Liderleri projesine başvurmaya davet ediyoruz."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...