Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İfadeye giden paşa Çetin Doğan'a isyan etmiş

İfadeye giden paşa Çetin Doğan'a isyan etmiş

GÜNDEM Haberleri

Emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, 28 Şubat soruşturması için ifadeye vermeye giderken Orgeneral Çetin Doğan'la olan diyaloğunu anlattı.

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada emekli Tümgeneral Fuat Büyükcivelek ve emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın'ın savunması alındı. 28 Şubat Soruşturması kapsamında, savcılıkça ifadeye çağırıldığında, emekli Orgeneral Çetin Doğan'a, "Sizi hadi neyse de bizi niye götürüyorlar" diye sorduğunu anlatan Yalçın, soruşturma kapsamında Cumhuriyet Savcısı Yıldırım Bayyurt'a ifade verdiğini kaydetti. Genelkurmay Eğtim ve Teşkilat Daire Başkanlığında görev yaptığını belirterek, dairenin çalışmaları hakkında bilgi veren Yalçın, Başkanlığın, silahlı kuvvetlerin eğitim kurumlarıyla ilgilendiğini, 8 yıllık eğitimle bir alakasının bulunmadığını savundu. Yalçın, "Profesyonel asker görev aldığı zaman onun adı plansa, mutlaka onun üst komutanlıktan aşağıya doğru planı yapılır. Böyle bir plan yok. Hem de 7 kişiye görev verilmiş. Kim yapacak, kimse sahip çıkmaz. BÇG'de görev almadım, alsam, aldım derim. Herhangi bir şeyden kaçmak, korkmak gibi bir amacım yok. Böyle yaşadım, böyle gidiyorum" dedi. (star)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...