HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

STK'lardan AK Parti'ye destek bildirisi

Kaynak:
STK'lardan AK Parti'ye destek bildirisi

GÜNDEM Haberleri  / 

Sivil Toplum Kuruluşları, dershane gündemiyle başlayan tartışmalarda AK Parti iktidarına haksızlık yapıldığının vurgulandığı ortak bir bildiri yayınladı.

Türkiye'nin önde gelen dini cemaat, vakıf ve dernekleri dershane gündemiyle başlayan tartışmalarda AK Parti Hükumetlerinin hedef gösterilmesine, karşı bildiri ile tepki gösterdi. Aralarında İsmailağa, Menzil, Erenköy cemaatleri ile Akabe Vakfı ve Safa Vakfı gibi önemli referans merkezlerinin yanı sıra ASKON, ÖNDER ve İHH gibi STK'ların da imza attığı bildiri gazetelerde ilan olarak yayınlandı. Türkiye'nin en önemli Sivil Toplum Kuruluşları (STK), dershane gündemiyle başlayan tartışmalarda 11 yıllık AK Parti iktidarına haksızlık yapıldığının vurgulandığı ortak bir bildiri yayınladı. Anadolu Platformu adı altında birçok dini cemaat, vakıf ve derneğin imza koyduğu bildiride, bir grubun kaygı ve menfaatlerinin demokrasi mücadelesinin önüne geçmemesi istendi. 28 Şubat postmodern darbe süreci işaret edilerek 'Bin Yıl Sürecek Denmişti…' başlığının atıldığı bildiride şu ifadelere yer verildi: 'Milleti için başarıyla hak mücadelesi verenlere karşı haksızlık yapılmamalı, yeni vesayetler tesis edilmemeli; Şahsi, zümrevi kaygılar ve menfaatler milletin ülkenin ve demokrasi mücadelesinin önüne geçilmemelidir.'
STK'LARDAN TAM DESTEK
İlana destek veren 97 Sivil Toplum Kuruluşu'nun arasında; İsmailağa Cemaati, Menzil Cemaati, Erenköy Cemaati, Akabe Vakfı, Hüdayi Vakfı, Safa Vakfı, Sami Efendi Vakfı ve Barla Platformu gibi referans kuruluşların yanı sıra İHH, Yardımeli, Verenel, Türkiye Beyazay Derneği, Deniz Feneri gibi yardım kuruluşları da yer aldı. MÜSİAD, ASKON, TÜMSİAD gibi sanayici ve işadamları dernekleriyle birlikte, Bilim ve Sanat Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Türkiye Yazarlar Birliği, ÖNDER, Ensar Vakfı ile Akademi gibi eğitim kurumları da bildiriye destek verdi.
HAKKI TESLİM AHDE VEFADIR
İlanda 11 yıldır başarıyla hizmet eden hükümetin destekçi ve duacı olunduğu ifade edildi. Yapılanlara karşı ahde vefa göstermek gerektiği ifade edilen ilanda şunlar ifade edildi: 'Biz aşağıda imzası olanlar milli iradenin gücüne yürekten inanıyor; her meselenin milletin arzusu istikametinde meşruiyet dairesinde çözümünü savunuyoruz. Türkiye'nin her meselesi kendi mecrasında tartışılmalı garimeşru zeminlere çekilmemelidir. Milletiçin başarıyla hak mücadelesi verenlere karşı haksızlık yapılmamalı yeni vesayet tesis edilmemeli; Şahsi zümrevi kaygılar ve menfaatler milletin, ülkenin ve demokrasi mücadelesinin önüne geçmemelidir. Bin yıl sürmesi beklenen projei 11 yıldır sabır ve metanetle boşa çıkaranlara şükranlarımızı ifad ediyor, bu mücadelenin şahidi olduğumuz kadar, gelecekte de destekçisi ve duacısı olacağımızı ilan ediyoruz'
STK'lardan AK Parti'ye destek bildirisi

GÜNDEM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...