AK Parti'den flaş istifa - (Anlik-'14-seçim-sonuçlari-ekrani)

AK Parti'den flaş istifa - (Anlik-'14-seçim-sonuçlari-ekrani)

GÜNDEM Haberleri

Seçim Sonuçları ! İstanbul'da açılan sandık sayısı, oy durumu, kim önde, ha ngi parti alıyor. Tüm bilg iler bu sayf ada olacak.

AK Partili vekil istifa etti - Doğan Haber Ajansı'nın haberine AK Parti Kayseri milletvekili Ahmet Öksüzkaya partisinden istifa etti.
Doğan Haber Ajansı'nın haberine AK Parti Kayseri milletvekili Ahmet Öksüzkaya partisinden istifa etti.
AK Parti'den flaş istifa - (Anlik-'14-seçim-sonuçlari-ekrani)
AHMET ÖKSÜZKAYA KİMDİR?
Ahmet Öksüzkaya, 25 Temmuz 1960'da Kayseri'de doğdu. Babasının adı Süleyman, annesinin adı Nebahat'tır. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir; Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirdi. Mali Müşavirlik yaptı. Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Üyesi oldu. Meslek odasında Genel Sekreterlik ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde buludu. Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Delegesi olarak görev yaptı. Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulundu. Öksüzkaya, evli ve 3 çocuk babasıdır.

İstanbul'de hangi parti önde gid iyor? İstanbul seçimlerde kimi seçecek? İstanbul seçime gid iyor... Türk iye genelinde oy kullanacak seçmenin yüzde 19'u yani Türk iye'de seçmenlerin 5'te 1'i İstanbul'da sandığa gid iyor. Hal iyle İstanbul seçim sonuçları çok önemli. 30 Mart yerel seçim sonuçları büyük bir merak konusu. İstanbul'da yerel seçim sonuçları ne olur? Seçim sonuçlarını hangi parti etkiler? Seçim sonuçları yasak kalkar kalkmaz tg.com.tr'de İstanbul Seçim Sonuçları - 2014 (30 Mart Yerel Seçimi İstanbul Sandık Sonuçları)

30 Mart 2014 seçimi için İstanbul'da 9 Milyon 997 bin seçmen sandık başına gid iyor. Peki İstanbul'da seçim sonuçları ne olur? İstanbul'u alan Türk iye'yi alır denildiği için İstanbul seçim sonuçları kritik önem taşıyor.

2009 yerel seçimlerinde İstanbul'daki seçim sonuçları tablosu 2014 seçim sonuçları için de referans niteliğinde.

2014 - 30 Mart Yerel Seçim Sonuçları

2014 YEREL SEÇİM SONUÇLARI

30 Mart 2014 Yerel Seçimleri belki de son yılların en tartışmalı seçim sürecine sahne oldu. Sonuçları merakla beklenen 2014 yerel seçimlerinde Türk iye genelinde toplamda nbsp; 52 milyondan fazla seçmen oy kullanacak. 2014 yerel seçimlerinde pek çok ilde büyük rekabet yaşanması beklen iyor. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Mersin, D iyarbakır, Van ve Trabzon illerinde büyük çekişme olacak. 30 Mart akşamı tüm Türk iye'nin gözü kulağı 2014 yerel seçimler iyle ilgili haberlerde olacak. Biz de tg.com.tr olarak sizler için 2014 yerel seçimlerine dair nbsp; merak ettiğiniz tüm bilgileri, istatistikleri haberimizde topladık.

30 MART YEREL SEÇİM SONUÇLARI

2009 YEREL SEÇİM SONUCU ( Bir önceki seçim sonucu )

2014 YEREL SEÇİMLERİNDE KAÇ SEÇMEN OY KULLANACAK?


2011'de 50 milyon olan seçmen sayısı 2014 yerel seçimlerinde toplam 52 milyon 695 bin 832 kiş iyi yükseldi. 2014 yerel seçimlerinde mahallelerde 169 bin 213 sandıkta 48 milyon 55 bin 316 seçmen; beldelerde 3 bin 379 sandıkta 820 bin 194 seçmen ve köylerde 21 bin 718 nbsp; sandıkta 3 milyon 820 bin 321 seçmen oy kullanacaktır. Ancak bu rakamlara cezaevlerinde kurulacak sandıkların seçmen sayıları dahil edilmemiştir.

2014 YEREL SEÇİMLERİNDE NASIL OY KULLANILACAK?

2014 Yerel Seçimleri Oy Verme Saatleri:

2014 Yerel seçimlerinde s iyasi partiler için propaganda yasağı 29 Mart akşamı başlayacak. Peki 2014 yerel seçimlerinde seçmenler ne zaman oy vermeye başlayabilecekler. Türk iye genelinde sandıkların açılış ve kapanış saatleri farklılık göstermektedir. Şöyle ki nbsp; Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, D iyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüshane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde seçmenler saat 07.00 ile 16.00 saatleri arasında oy kullanabilecekler. Bunların dışında kalan illerde ise 08.00 ile 17.00 saatleri arasında oy kullanılabilecek.

2014 Yerel Seçimlerinde Kimler Ne için Oy Verecek?

- Köylerde İl genel meclisi üyeliği seçimi, Köy muhtarlığı ve köy iht iyar meclisi üyeliği seçimi için,
- Büyükşehir olmayan illerde; İl genel meclisi üyeliği seçimi, Beled iye başkanlığı ve beled iye meclis üyeliği seçimi, Mahalle muhtarlığı ve mahalle iht iyar heyeti üyeliği seçimi için,
- Büyükşehirlerde; Büyükşehir beled iye başkanlığı seçimi, Beled iye başkanlığı ve beled iye meclis üyeliği seçimi, Mahalle muhtarlığı ve mahalle iht iyar heyeti üyeliği seçimi için oy kullanılacak.

2014 Yerel Seçimlerinde Seçmenlerin Kimlik Tespiti Nasıl Yapılacak? nbsp;

Oy kullanmaya giden seçmenlerin sandık görevlilerine Türk iye Cumhur iyeti kimlik numarasını taşıyan; nüfus cüzdanı, resmî daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, avukatlık kimlik belgesi gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmî nitelikteki belgelerden birini ibraz etmeli gerekmektedir.

Üzerinde Türk iye Cumhur iyeti kimlik numarası olmayan resimli ve resmî bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için bu belgelerin yanında ayrıca seçmen bilgi kâğıdını veya nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi sarttır.

Ceza infaz kurumları ve tutukevlerinde tutuklu ya da taksirli suçlardan hükümlü bulunan seçmenlerden yukarıda sayılan kimlik belgeleri bulunmayanlar için cezaevi idaresince verilmiş belge kimlik belgesi yerine geçer (298/87).
Beled iyeler ile köy veya mahalle muhtarlarınca düzenlenip onaylanan kimlik belgeleri seçmenin kimliğinin tespitinde geçerli değildir.

2014 Yerel Seçimlerinde Hangi Oy Hangi Zarfa Konacak?

nbsp;- TURUNCU ZARF: İl genel meclisi üyeliklerine ilişkin TURUNCU renkli birleşik oy pusulası TURUNCU renkli zarfa;
- MAVİ ZARF: nbsp; Beled iye başkanlığına ilişkin MAVİ renkli birleşik oy pusulası ile beled iye meclis üyeliğine ilişkin SARI renkli birleşik oy pusulası ile Büyükşehir beled iye başkanlığına ilişkin BEYAZ renkli birleşik oy pusulası MAVİ renkli zarfa;
- MOR ZARF: Köy seçimlerinde köy muhtarı ile köy iht iyar meclisi üyelerinin birlikte yazılı oldugu oy pusulası, mahalle seçimlerinde mahalle muhtarı ile mahalle iht iyar heyeti üyelerinin birlikte yazılı oldugu oy pusulası MOR renkli zarfa konacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...