Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Başvuran 3 kişi ise, Twitter 3 kişiye açılsın'

'Başvuran 3 kişi ise, Twitter 3 kişiye açılsın'

GÜNDEM Haberleri

AK Parti'li Mustafa Şentop, AYM'nin twitter kararı ile ilgili: 'Başvuran 3 kişi ise o 3 kişi için Twitter açılmalı diye karar vermeli' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop çarpıcı açıklamalarda bulundu. Anayasa Mahkemesi'nin Twitter'ın yasaklanmasının hak ihlali olduğuna yönelik kararını da eleştiren Şentop, ''AYM'ye başvuru bireysel. Başvuran 3 kişi ise o 3 kişi için Twitter açılmalı diye karar vermeli'' dedi.AYM'nin kararı çelişkilerle dolu karardır. Twitter'la ilgili mahkeme kararı yok genel yasaklamayla. Doğrudur. Genel yasaklama o mahkeme kararıyla yasaklanan içerikler Twitter tarafından kaldırılmadığı için uygulanıyor gene yasaklama İçerik yasağı, URL bazlı yasak Türkiye tarafından Twitter'da yapılamadığı için genel yasaklama yoluna gidildi.Şirket Türkiye'deki hukuk sistemine uymadığı için bu yola gidildiİfade hürriyeti amenna ama anayasada kişisel hakların korunması var. nbsp;Kişilerine mahremiyetinin korunması zikredilir. İki hak arasında denge kurulmalı. İkisi aynı anda olmuyorsa bir tercihte bulunmalı. Mahkeme de kişinin özel hayatına mahremiyeti tercih etmelidir.AYM'ye başvuru bireysel. Mahkemenin başvuran 3 kişi ise o 3 kişi için Twitter açılmalı diye karar vermeli.3 kişi için AYM bireysel başvuruya yanıt veriyor. Genel karar vermiyor. Ama elbette mahkeme kararı uygulanmalı ama nasıl uygulanır. AYM 3 kişinin başvurusunda genel bir karar veriyor. Bunu tartışmak lazım. AYM'nin de bunu nasıl yaptığına ilişkin gerekçe ortaya koymalı. Kendi açıklamalarında yok. (Hürriyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...