AK Partili vekillere 'Köşk' anketi

AK Partili vekillere 'Köşk' anketi

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağı bir numaralı gündem maddesi haline gelirken, AK Parti yönetimi bu konudaki ilk adımı bugün atıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün (Çarşamba) parti genel merkezinde milletvekillerini toplayacak. Toplantı öncesi AK Parti Genel Merkez yönetimi tarafından milletvekillerine Cumhurbaşkanı adayı olarak kimi görmek istediklerine dair form gönderildi. Milletvekilleri bugünkü toplantıda, bu formları doldurup parti yönetimine teslim edecek.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağı siyasi kulislerin bir numaralı gündem maddesi haline gelirken, AK Parti yönetimi bu konudaki ilk adımı bugün atıyor.Başbakan Erdoğan, bugün parti genel merkezinde AK Parti milletvekilleri ile bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini değerlendirecek. Bu toplantı öncesinde Genel Merkez yönetimi tarafından dün milletvekillerine birer form dağıtıldı. Formda, milletvekilleri tarafından cevaplanmaları için üç ayrı soru yöneltiliyor. Formlarda, milletvekillerinden Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimi aday görmek istedikleri, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik fikir ve önerileri ve AK Parti'deki üç dönem kuralının kaldırılıp kaldırılmaması konusundaki sorulara cevap vermeleri isteniyor. nbsp;Milletvekilleri bugünkü toplantıda formları doldurup genel merkez yönetimine teslim edecek.

MKYK OLAĞANÜSTÜ TOPLANACAK

Öte yandan, AK Parti MKYK'nın önceki gün yapılan olağan toplantısında 30 Mart yerel seçimleri masaya yatırıldı. Edinilen bilgilere göre, üyelerin büyük bölümü yerel seçimlerin Cumhurbaşkanlığı seçimleri için 'Test' niteliğinde geçtiğini dile getirdi. Toplantıda, milletin sandıkta 'Başbakan Erdoğan kesinlikle Köşk'e aday olmalı' mesajı verdiği değerlendirmesi yapıldı. Başbakan'ın herhangi bir yorum yapmadığı belirtilen bu değerlendirmelerden sonra önümüzdeki günlerde MKYK'nın olağanüstü toplanarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin daha detaylı ele alınması kararlaştırıldı. Bu toplantıda, MKYK üyelerinin tek tek görüşü alınarak Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı masaya yatırılacak.

KAMPA GİRECEKLER

AK Parti'nin yılda iki kez Kızılcahamam'da yaptıkları milletvekilleri kampı ise bu kez Bolu-Abant'a alındı. Edinilen bilgilere göre Kızılcahamam'da kampın yapıldığı otelin sahiplerinin paralel yapıya yakın olması nedeniyle AK Parti yönetimi bu kez adres değiştirdi. Önceki günkü MKYK toplantısında kampın Bolu-Abant'taki otellerden birinde yapılması görüşü benimsendi. Mayıs ayı ortalarında gerçekleştirilmesi planlanan kampın ana gündem maddesi Cumhurbaşkanlığı seçimleri olacağı belirtildi.
Yücel KAYAOĞLU

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...