Abdullah Gül bavul topluyor, Köşk'e veda!

Abdullah Gül bavul topluyor, Köşk'e veda!

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı'nın görev süresi 28 Ağustos'ta dolacağı için Çankaya Köşkü'ndeki çalışmalara hız verildi

Köşk için adaylık düğümü birkaç hafta içinde çözülecek. Türkiye, adayın kim olacağını merak ederken Abdullah Gül döneminde başlatılan projelerin tamamlanması için çalışmalara hız verildi. Gül şimdiye kadar 26, eşi Hayrünnisa Gül de 7 projeyi himayesine almıştı. First Lady ayrıca Köşk'te büyük bir restorasyon çalışması başlatmıştı. Bu restorasyon çalışmaları da ağustos ayından önce tamamlanmış olacak. Türkiye, Köşk düğümünün nasıl çözüleceğine odaklanırken Çankaya Köşkü'nde başka bir hareketlilik var. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresi, 28 Ağustos 2014'te doluyor. Gül çifti, şimdiye kadar çok sayıda sosyal sorumluluk projesini himayesine almıştı. Başlatılan projelerin yarım kalmasını istemeyen Cumhurbaşkanlığı, mevcutları tamamlayacak, uzun vadeli yeni projelere başlamayacak. Gül'ün himaye edip tamamlanan 16 proje şöyle: "Necip Fazıl Kısakürek'i Anma Etkinlikleri, Uluslararası İşbirliği Platformu-İstanbul, 1. Boğaziçi Bölgesel Ortaklık Zirvesi, I. Uluslararası Selçuklu Sempozyumu, Türkiye'nin Stratejik Vizyonu 2023, Mimar Sinan'ı Anma Faaliyetleri, 1. ve 2. Uluslararası İstanbul Opera Festivalleri, 16. Türk Dünyası Çocuk Şöleni, Kamu Kalite Sempozyumu ve Kamu Kategorisi Ulusal Kalite Ödülü Töreni, IV. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı, II. Uluslararası Türk Dünyası Kültür Kongresi, Bilişim '08, Frankfurt Book Fair, Turkey 2009–2010, EXPO 2015, Trafikte Dikkat 10 Bin Hayat."
Cumhurbaşkanı Gül son olarak Uluslararası İpek Yolu Kongresi'ni himayesine aldı. First Lady Hayrunnisa Gül ise, 7 yıllık süreç boyunca "81 İlden 81 Yıldız", "Konuşan Kitap Şenliği", "Eğitim Her Engeli Aşar", "Diyabeti Durduralım!" "Emekliyiz Gönüllüyüz" projelerine imza attı. Bunlardan "Bilişim Teknolojisi Sınıfları, "6. Dünya Okullar arası Satranç Şampiyonası" tamamlandı. First Lady ayrıca Köşk'te büyük bir restorasyon çalışması başlatmıştı. Bu restorasyon çalışmaları da Ağustos 2014'ten önce bitecek. (Buket GÜVEN ANKARA)

CUMHURBAŞKANI GÜL:

Kırım Tatarları anavatanlarından sökülüp atılamaz
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kırım Tatar Meclisi eski Başkanı ve Ukrayna Meclisi milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'na Cumhuriyet Nişanı tevcih etti. Çankaya Köşkü'ndeki törene; first lady Hayrünnisa Gül ve Kırımoğlu'nun eşi Safinar Cemileva'nın yanı sıra Başbakan yardımcıları Bülent Arınç ve Emrullah İşler, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ukrayna'ın cumhurbaşkanı adaylarından Petro Poroshenko ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de katıldı. Kırımoğlu'nun hayatını, "Kırım halkının çektiği çilelerin kısa bir özeti" olarak niteleyen Gül, "Davası kutlu, azmi sabit olunca elbette çekilen çileler karşılıksız kalmamıştır. Böylece Kırım Tatarları anavatanlarından sökülüp atılamayacaklarını bütün dünyaya ispatlamıştır" dedi. Gül, Kırımoğlu'na Ukrayna krizinin yaşandığı bir dönemde nişan verilmesini, "Aslında iki sene önce düşünmüştüm ve Bakanlar Kurulumu'za tavsiye etmiştim. Düzenleme zaman aldı" sözleriyle yorumladı. Kırımoğlu da, törende yaptığı konuşmada, "Ümit ederiz ki topraklarımızda işgal uzun sürmeyecek. Bizim ve Ukrayna'nın zor zamanında Türkiye tarafsız kalmadı, yardım elini uzattı. Devlet nişanını da halkıma ve Ukrayna devletine manevi destek olarak kabul ediyorum. Allah razı olsun" ifadelerini kullandı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...