Meclis'te 'yumruk timi'

Meclis'te 'yumruk timi'

GÜNDEM Haberleri

Kılıçdaroğlu'na yönelik yumruklu saldırının ardından ziyaretçiler sık sık kontrolden geçirilirken Meclis'in birçok yerinde güvenlik bölgeleri oluşturuldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na geçen hafta grup toplantısı öncesi yapılan yumruklu saldırıdan sonra Meclis'te bu hafta birçok yeni güvenlik önlemi uygulamaya konuldu. Grup salonlarında yeni giriş ve çıkış noktaları belirlenirken, Meclis'in birçok yerinde kırmızı şeritli güvenlik bölgeleri oluşturuldu. MHP ve BDP'nin kullandığı grup salonları ile CHP'nin kullandığı salonun girişlerinin bulunduğu ve geçen hafta saldırının yapıldığı koridordan, sadece genel başkanlar ve milletvekillerinin geçişine izin verildi. Kılıçdaroğlu'nun saldırıya uğradığı koridor üzerinde yer alan oturma grupları, masalar ve sehpalar kaldırılarak koridor tümüyle boşaltıldı. Grup salonunda da ziyaretçilerin milletvekili sıralarına oturmalarına izin verilmedi. Çekilen kırmızı şeritlerle ziyaretçilerin belirli bölgelerde kalmaları sağlandı. Sivil polisler ziyaretçilere sürekli giriş kartı kontrolü yaptı. Ayrıca Meclis'e yeni güvenlik kameraları yerleştirilirken Kılıçdaroğlu'nun koruma ekibi artırıldı. CHP liderinin koruma ekibindeki polisler, grup toplantısı boyunca kürsünün etrafında güvenlik şeridi oluşturdu.

BAHÇELİ'YE ETTEN DUVAR

Öte yandan dünkü grup toplantısında Meclis'teki güvenlik tedbirlerinin abartıldığını belirterek, "TBMM'nin personelini aşırı derecede yormanın bir manası yoktur. 'TBMM'de güvenlik zafiyeti var' demek, TBMM'nin bütününde bir zafiyet var demektir. Böyle şey düşünülemez" diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için de yoğun güvenlik tedbirleri alındığı görüldü. Bahçeli'ye grup konuşması sırasında 10 polis adeta etten duvar ördü.
Şükran Kaban ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...