Albay Üçok'tan o savcılar hakkında bomba iddia

Albay Üçok'tan o savcılar hakkında bomba iddia

GÜNDEM Haberleri

Zeki Üçok, Zekeriya Öz ile Fikret Seçen'in hukuksuz tutuklama yaptığını ve Savcı Seçen'in Albay Cengiz Köylü hakkındaki itirafını anlattı.

Hakkında 10 ayrı davadan bin yıla yakın hapis cezası istenen ve Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan emekli Albay hakim Ahmet Zeki Üçok önemli açıklamalarda bulundu. Üçok, Ergenekon'dan hakkında 6 yıl 3 ay hapis cezası istenirken Balyoz davasından 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Hava Kurmay Albay Cengiz Köylü'nün hukuksuz şekilde tutuklanmasını anlattı.

Üçok o iddiaları şöyle anlattı: "Cengiz Köylü'nün tutuklanmasında büyük gariplikler oldu. Zekeriya Öz, albayı gözaltına aldırdı. 9 Ocak 2009'da Mehmet Çelik'le birlikte Öz'ün yanına gittik. 'Ne buldun da Köylü'yü tutuklattın' dedik. Bize, 'Ya bu adamı 1.5 senedir takip ediyorum. Bir şey bulamadık. Çok bekledik, artık tutuklayalım dedik' dedi.

BİR DE KIYAK GEÇMİŞ!

Sonra Fikret Seçen'in yanına gittik. Mehmet Çelik, 'Biz bu albayı aylardır izliyoruz. Hiçbir şey bulamadık. Suçsuz yere tutuklandı. Sen savcısın, yetkin var. Köylü'yü sal' dedi. Seçen, 'Salarsam beni burada .... Ama ona bir kıyak yapacağım, iddianameyi en kısa sürede yazacağım. Zaten bir şeyi yok. Onu en kısa sürede ilk duruşmada salarlar' dedi. Savcıların bu hukuksuz tutuklamaları sonrasında Cengiz Köylü salınmadı. Üstelik 5 yıldır hapiste. Ve hükümlü..." (Kaynak: STAR)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...