Samsun'daki otel inşaatı yargı kararına rağmen yükseliyor

Samsun'daki otel inşaatı yargı kararına rağmen yükseliyor

GÜNDEM Haberleri

Samsun'da alınan mahkeme kararına rağmen inşaatı devam eden otel projesini Yargı kararı durdurmadı.

Samsun Mimarlar Odası'nın 'Şehircilik ve planlama ilkelerine aykırı olduğu, sahilde emsal oluşturarak kötü örnek teşkil edeceği' gerekçesi ile mahkemeye müracaat ettiği ve yürütmeyi durdurma kararı aldığı 115 metre yükseklikteki otel inşaatı çalışmalarına

Samsun'da alınan mahkeme kararına rağmen inşaatı devam eden otel projesini Yargı kararı durdurmadı

Samsun Mimarlar Odası'nın 'Şehircilik ve planlama ilkelerine aykırı olduğu, sahilde emsal oluşturarak kötü örnek teşkil edeceği' gerekçesi ile mahkemeye müracaat ettiği ve yürütmeyi durdurma kararı aldığı 115 metre yükseklikteki otel inşaatı çalışmalarına devam ediyor.

Mimarlar Odası Samsun Şubesi Başkanı İshak Memişoğlu tarafından yapılan açıklamada, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yeni imar düzenlemesi sonrasında otel inşaatına yeniden başlandığını söyleyerek, "Bu düzenleme de hukuka uygun değildir. Bu yeni düzenlemeyi de yargıya taşıdık. Neticesi bekliyoruz" ifadelerini kullandı

Samsun iline bağlı olan İlkadım ilçesi Fener Plajı yanında, Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) Müdürlüğü'nün kullandığı kamuya ait arazi Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından turizm alanına çevrilirek 2012 senesinde 5 yıldızlı otel inşaatına başlandı. İlk önce 160 metre yükseklikte olan otel binası inşaatı, daha sonra 115 metreye düşürüldü. Mimarlar Odası Samsun Şubesi, otel projesinin imar mevzuatına terslik içerdiği belirterek Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na gerekçeli görüş sundu. Netice alamayan Mimarlar Odası Samsun Şubesi yürütmeyi durdurma istemiyle Samsun 1'inci İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme geçen sene 5 Eylül'de inşaatla alakalı olarak 'Şehircilik ve tasarılama ilkelerine ters olduğu, sahilde emsal oluşturarak kötü örnek teşkil edeceği' gerekçesi ile yürütmeyi durdurma kararı verdi. Geçen sene Ekim ayında da Bölge İdare Mahkemesi de kararı onadı.

MİLLİYET

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...