Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

MİT'te yeni dönem

MİT'te yeni dönem

GÜNDEM Haberleri

Teşkilat, terör örgütleriyle irtibat kurabilecek, denetim için Meclis'te Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu oluşturulacak.

MİT Teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. 30 yıl sonra ilk defa değiştirilen kanuna göre, MİT, dış güvenlik, terörle mücadele ve milli güvenliğe ilişkin konularda Bakanlar Kurulu'nca verilen görevleri yerine getirecek. MİT Müsteşarı hakkında soruşturma Başbakan'ın iznine tabi olacak. TBMM bünyesinde Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu kurulacak. Komisyonun üye sayısı 17 olacak; üye dağılımı, siyasi parti gruplarının toplam sayısı içindeki yüzde oranına göre yapılacak. MİT mensupları görevlerini yerine getirirken ceza ve infaz kurumlarındaki tutuklu ve hükümlülerle önceden bilgi vermek suretiyle görüşebilecek, görüşmeler yaptırabilecek, görevinin gereği terör örgütleri dahil olmak üzere milli güvenliği tehdit eden bütün yapılarla irtibat kurabilecek. Cumhuriyet savcıları, MİT görev ve faaliyetleri ile mensuplarına ilişkin herhangi bir ihbar veya şikayet aldıklarında MİT ile temasa geçecek. Konunun MİT'in görev ve faaliyetlerine ilişkin olduğunun anlaşılması veya belgelendirilmesi üzerine adli yönden başkaca bir işlem yapılmayacak ve herhangi bir koruma tedbiri uygulanmayacak. MİT mensupları ve ailelerinin kimliklerini herhangi bir yolla ifşa edenler, 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...