Başbakan Erdoğan: 'Baraj insin diyordunuz hodri meydan'

Başbakan Erdoğan: 'Baraj insin diyordunuz hodri meydan'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan, yüzde 10'luk seçim barajını yüksek bulan muhalefete "dar bölge" ile meydan okudu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda gündeme ilişkin önemli mesajlar verdi. Erdoğan, nbsp;şunları kaydetti: "30 Mart öncesi yapılanlar öyle kolayca unutulacak, üzeri çizilecek, affedilecek şeyler değildi. nbsp;'Allah, düşmanın bile şereflisini versin' diye bir dua var. Öyle rakiplerle mücadele ettik ki maalesef şeref yoksunuydular. nbsp;'Hadi helalleşelim' demek bizim haddimiz de hakkımız da değildir. Bunların hesabı sorulacak. İşte buyrun... Adana'da bir nöbetçi mahkeme ayarlanıyor, tutuksuz yargılanmak üzere emniyet mensupları serbest bırakılıyor. Eleştiri aldıktan sonra da kalkıyor, bizleri de kastederek yaptığı açıklamaya bakın; 'Yargı mensubu kararlarıyla konuşur...' Bunların önce haddini bilmesi lazım. Yani bir taraftan kalkacaksın 'yasama yürütme yargı erklerin eşitliği' diyeceksin, ondan sonra kendini yasamanın yürütmenin tamamen üstünde, 'varsa yoksa benim' diyeceksin. Yok böyle bir şey. nbsp;30 Mart'ta milletimiz Türkiye düşmanlarından hesap sormamız için bizlere yetki verdi. Bugüne kadar yargı mensupları içinde ceza alan kişi sayısı bir elin parmak sayısını geçmez. Ama yasama, yürütme mensupları öyle değil. Onlara gelen vuruyor giden vuruyor. Muhalefet, paralel yapıyla beraber hareket etti. Şimdi ise, hiçbir şey olmamış gibi davranıp seçim öncesi yapılanların üzerini örtmeye çalışıyorlar. nbsp;
CHP genel müdürünün, Türkiye düşmanı o hain örgütle yaptığı işbirliği ve ittifakı biz unutsak da millet, tarih asla unutmaz. Ne dedi Bahçeli, '51'i almazsa bırakması lazım.' Ya sen kendini konuş. Biz o yarışa da varız da sen nerede olacaksın? Bunu söylemiyor. Muhalefetin değişmesi, Türkiye için artık kaçınılmaz bir ihtiyaçtır." AK Parti'ye oy verenlerin aşağılayan bir yazıyı hatırlatan Erdoğan, "Kendini imtiyazlı gören zümre, benim muhafazakar, mütedeyyin, saf kardeşlerime böcek kadar bile değer vermedi, vermez " tepkisini gösterdi. nbsp;
Başbakan, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin ise, şöyle konuştu: "İlgili her kesimin görüşlerini alacağız; önerileri dinleyeceğiz. Tabii ki Cumhurbaşkanımızla da bu konuyu ayrıca konuşacağız. İstişareler neticesinde inşallah en doğru kararı vereceğiz."
UYGURLAR'A BİZ SAHİP ÇIKTIK
Başbakan Erdoğan, Uygur Türkleri'ne sahip çıkılmadığına yönelik iddialara, şu cevabı verdi: nbsp;
Biz binlerce Uygur Türkü'nü vatandaşlık vermek suretiyle idamdan kurtardık. Bu MHP'nin genel başkanı ve yanındakiler acaba bugüne kadar Uygurlar'ın yaşadığı yerlere kaç kere gitti? nbsp;

nbsp;Başbakan Erdoğan: 'Baraj insin diyordunuz hodri meydan'
"MALEZYA'YA KAÇACAKMIŞIM!"
İl Başkanları toplantısında seçim öncesi iddiaları hatırlatan Başbakan, "Ne diyordu bu CHP genel müdürü, MHP Genel Başkanı; 'Başbakan, Malezya'ya kaçacak...' Ne oldu? Dün akşam, Malezya Başbakanı buradaydı, beraber yemek yedik. Şu anda bu ülkeden kaçması gereken, en azından oturdukları o koltukları terk etmesi beklenen CHP'nin ve MHP'nin genel başkanlarıdır" dedi.

SİSTEM TARTIŞMASI
MUHALEFETE HODRİ MEYDAN
Cuma namazını Ankara'daki Beştepe Hisarcıklıoğlu Camisi'nde kılan Başbakan Erdoğan, cami çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, dar bölge seçim sistemine ilişkin bir soru üzerine, "Muhalefetin seçim barajı düşüncesine karşı 2 önemli teklif sunduk. Birisi, daraltılmış bölge sistemiydi. Bu sistemde baraj yüzde 5 olacak. Diğer teklif ise, barajın tamamen kaldırılarak 550 bölge ve bu bölgelerin her birinden birer milletvekili çıkarılması. Dar bölge, şu anda bizim gündemimizde. Muhalefet bir yandan 'barajlar azaltılsın' diyor. Ben de 'hodri meydan' deyip şu anda çalışmayı yaptırıyorum. Similasyonlar, vesaireler bittikten sonra 'dar bölge' sistemini Meclis'e getirebiliriz" dedi. Erdoğan, dershanelere ilişkin düzenlemenin CHP tarafından Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesini ise, "O konuyla ilgili biz kendi görevimizi yaptık, muhalefette de kendine ait olanı yapar" sözleriyle değerlendirdi.

Başbakan'dan AYM'ye 'hak ihlali' başvurusu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya organlarında kendisi ve ailesine yönelik ihlallerin mahkeme kararlarına rağmen devam ettiğini belirterek Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) bireysel başvuruda bulundu.
Erdoğan'ın avukatı aracığıyla verilen dilekçede, "Müvekkil ve ailesine karşı yapılan 'temel insan hakları' ihlallerin ortadan kaldırılmasına yönelik verilen mahkeme kararlarının uygulanmadığı ve dolayısıyla hak ihlalinin devam ettiği açıktır. Bu sebeple mahkeme kararlarının uygulanmasına yönelik olarak Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yapmak zorunluluğu hasıl olmuştur" ifadesi kullanıldı.
Başvuru dilekçesinde, yargı kararlarına olan güvenin ağır şekilde zedelenmesinden kaynaklanan manevi zararlar gözetilerek, 50 bin lira manevi tazminat da talep edildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...