Çanakkale'de 2 astsubayı şehit eden zanlı öldürüldü

Çanakkale'de 2 astsubayı şehit eden zanlı öldürüldü

GÜNDEM Haberleri

Çanakkale'nin Biga ilçesinde 2 astsubayı şehit eden zanlının, ölü olarak ele geçirildiği bildirildi.

Çanakkale'de önce karısını dövdüğü için kendisine müdahale eden astsubayı, daha sonra da kendisini yakalamaya çalışan başka bir astsubayı şehit eden şahıs ölü olarak ele geçirildi.

Biga Kaymakamı Fatih Genel, Sarnıç köyündeki olayın ardından köy yakınlarındaki kırsal alana kaçan zanlı Yakup A'yı bulabilmek için polis ve jandarma özel harekat timlerinin operasyon başlattığını kaydetti.

Bu kişinin olay yerine yakın bir bölgede varlığının tespit edildiğini belirten Genel, zanlının Çanakkale Emniyet Müdürlüğüne bağlı özel harekat timlerince ölü olarak etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Çanakkale'nin Biga ilçesinde 2 astsubayı şehit eden zanlının, ölü olarak ele geçirildiği bildirildi

ÇANAKKALE VALİSİ ÇINAR: "ŞEHİT ARKADAŞIMIZ ZANLIYI ÖNCEDEN DE TANIYORDU"

Çanakkale'de 2 astsubayın şehit edilmesinin ardından Çanakkale valisi Ahmet Çınar Biga ilçesine gelerek bilgi aldı.

Vali Çınar, Jandarma çıkışında yaptığı açıklamada, "Aile içi şiddetten kaynaklı bir ihbar geliyor jandarmamıza. Sarnıç Köyü'nde bir şahıs hem silahı ile ateş ediyor hem de eşine şiddet uyguluyor. Gelen ihbar üzerine merkez karakol komutanımız yanına ekibini alıp Sarnıç Köyü'ne gidiyorlar. Şahsı daha önceden tanıyor. Hatta daha önceden karakolda kendisine yemek de ısmarlamış. Biraz da bu güvenle ikna edeceğini düşünerek yaklaşıyor. O anda da şahıs tarafından kafasına ateş edilmek suretiyle şehit ediliyor. Akabinde kaçıyor. Akşam jandarma komutanlığımız olaya birliklerini sevk ettiler. Oradaki ailelerin halen tehdit altında oldukları için. Güvenliğini aldılar. Alan ormanlık ve gece olduğu için şahıs tekrar köyüne dönüyor. O esnada olayın incelemesini yapmak üzere hareketlenen astsubayımız da yeniden şehit ediliyor. Çok vahim bir olay. Tamamen ailenin huzurunu güveni sağlamak üzere oraya giden görev için giden arkadaşlarımızın peş peşe şehit edilmesi hakikaten hem bizi hem de Çanakkale halkının yüreğini yaraladı." dedi.

Sarnıç köyünde meydana gelen olayda, 46 yaşındaki Yakup A, iddiaya göre eşini dövmeye başladı. Aile içi şiddete müdahale eden Biga Jandarma Bölük Komutanlığı'nda görevli 51 yaşındaki Astsubay Başçavuş İlhan Yıldız'ı silahla şehit eden Yakup A, cinayetin ardından kayıplara karıştı. Bunun üzerine jandarma timleri operasyon başlattı. Aynı bölükte görevli Astsubay Başçavuş Ömer Yanar (45) beraberindeki timle birlikte Sarnıç köyü kırsalında katil zanlısı Yakup A. ile temas kurdu. Jandarmanın geldiğini gören Yakup A, askerlerin üzerine ateş açtı. Başçavuş Ömer Yanar, göğsüne isabet eden mermiyle olay yerinde şehit oldu.

Başçavuş Yanar'ın cenazesi, Biga Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayın ardından tekrar kaçan Yakup A.'nın yakalanması için bölgeye jandarma özel harekat timi gönderildi. Takip sonucu kıstırılan saldırgan, teslim olmak istemeyip ateş açınca çatışma çıktı. Yakup A., çatışma sonucu öldürüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...