Erdoğan'dan 'Köşk' mesajı: Millet 'Başkan'ını seçecek

Erdoğan'dan 'Köşk' mesajı: Millet 'Başkan'ını seçecek

GÜNDEM Haberleri

'Dik durduk, tedbirlerimizi aldık. Cumhurbaşkanlığı seçimi kriz olmaktan çıktı. 10 Ağustos'ta millet kendi başkanını seçmek için sandığa gidecek'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya Tüneli'nin açılış töreninde günlerdir tartışılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bahsederken 'başkan' ifadesini kullandı. Erdoğan, 2007'de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hemen öncesinde partilerinin kapatılmak, cumhurbaşkanı seçmelerinin de engellenmek istendiğini belirterek, "Siyaseti, hukuku ve demokrasiyi muhafaza ederek krizi aştık. Anayasayı değiştirdik. 'Cumhurbaşkanını artık halk seçecek' dedik. Her seferinde kriz olan cumhurbaşkanlığı seçimlerini artık kriz olmaktan çıkardık. 10 Ağustos'ta millet kendi başkanını seçmek için sandığa gidecek" diye konuştu.
Türkiye'nin kutlu yürüyüşünü, Gezi olayları bahanesiyle kesmek isteyenlerin 17 ve 25 Aralık'ta darbe yapmaya çalıştığını vurgulayan Başbakan, "O krizi 30 Mart'ta milletten aldığımız yetkiyle aştık. İnanıyorum ki Türkiye'nin yürüyüşünü durdurmak isteyenler, artık buna cesaret edemeyecekler. Türkiye'nin düşmanları 30 Mart'ta milletten öyle bir cevap aldılar ki, inşallah bundan sonra Türkiye ile uğraşmaya yeltenemeyecekler" ifadelerini kullandı.
1 Mayıs'ta Taksim'e çıkmak isteyen sendikalara net mesaj veren Erdoğan, Yenikapı'da ve Maltepe'de devasa meydanlar yapıldığını belirterek, "İşte, miting mi yapacaksın, git Yenikapı'da, Maltepe'de yap. AK Partili belediyeler olarak 100 bin kişi alabilen meydanlar düzenleyeceğiz. Git, orada mitingini yap ama gelip vatandaşımızın, esnafımızın camını çerçevesini indirme. Bu tür şeyleri yapmak mümkün değil. Kesinlikle artık bunlara fırsat vermeyeceğiz" dedi. nbsp;
Twitter'a erişimin engellenmesinden sonra dünyanın ayağa kalktığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti: "Mısır'da 529 idam kararı var, bunun için niye konuşmuyorsunuz? Biz bunları dile getirdiğimiz zaman, beyler rahatsız oluyor. Paralel yapı da Mısır'da idam kararı verenlerin yanında yer aldı. Ne yazık ki buraya gönül veren, o tabandaki samimi kardeşlerimiz hâlâ bu inceliğin farkında değil ve onları destekliyor. Bunları hep birlikte anlatmak zorundayız."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...