Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fransız gazeteciler: "Türkiye'nin sayesinde serbest bırakıldık"

/ Kaynak: AA
Fransız gazeteciler: "Türkiye'nin sayesinde serbest bırakıldık"

GÜNDEM Haberleri  / AA

Suriye'de kaçırılan ve sınırdan Türkiye'ye giriş yapan 4 Fransız gazeteciden Nicolas Henin, Türkiye sayesinde serbest kaldıklarını söyledi.

France24 televizyon kanalına konuşan 37 yaşındaki Henin, ''Bizi rehine alanlar, Türk askeri üssüne doğru bizi yönlendirdiler, biz orada bekleniyorduk'' ifadesini kullandı. Fransız gazeteci daha önce basında çıkan, "elleri, kolları ve gözleri bağlı rehineler, bir bölgede terk edilmiş bulundular" şeklindeki haberlerin doğru olmadığını belirterek, ''Biz ellerimiz, gözümüz bağlı olmadan sınırı geçtik. Türkiye'nin sayesinde serbest bırakıldık. Türkiye'ye ve Türk ordusuna teşekkür ederiz" dedi. Henin, kendilerini rehine alanların hareket halinde olduklarını ve sürekli yerlerini değiştirdiklerini söyledi.

Genelde kendilerine iyi yemek verilmediğini anlatan Henin, sadece serbest bırakılmadan önce kendilerine daha iyi yemek getirildiğini ve daha sonra daha fazla yemek isteyip istenmediğini sorulduğunu söyledi. Henin, ''Bu daha önce hiç olmamış bir şeydi ve biz bir şeylerin olup bittiğini o anda anladık'' ifadesini kullandı. nbsp;

Fransız rehine, bir kere kaçma girişiminde bulunduğunu ancak yakalandığını sözlerine ekledi.

Suriye'de kaçırılan ve Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi sınırında Türkiye'ye giriş yapan 4 Fransız gazeteci bu sabah Fransa Hava Kuvvetlerine ait uçakla sabah saatlerinde Paris'teki Evry Havalimanı'na getirilmişti. Yaklaşık 10 ay önce Suriye'de kaçırılan Fransız gazeteciler Edouard Elias (22), Didier François (54), Pierre Torres (29) ve Nicolas Henin (38) dün sabah saatlerinde Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde sınırdan Türkiye'ye giren gazeteciler, askeri yetkililer tarafından teslim alınmıştı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...