Üniversitelilerin en çok sevdiği yiyecek

Üniversitelilerin en çok sevdiği yiyecek

GÜNDEM Haberleri

Yemek Sepeti'nin yaptığı araştırma sonucunda, gençlerin en çok çiğ köfte, lahmacun ve sufle yediği ortaya çıktı.

Yemek Sepeti üniversitelilerin yeme alışkanlıklarını araştırdı. Üniversiteliler sabah kahvaltısında lahmacun ve ıslak hamburger, geç vakitlerde çiğ köfte gibi mideyi zorlayan tercihler yapıyor.
KOÇ ISLAK HAMBURGER, BOĞAZİÇİ'LİLER MENEMEN
Üniversite öğrencisi gençler; çiğ köfteyle barışık, lahmacunu seviyor, sufleden de vazgeçmiyor. Koç Üniversite'liler güne ıslak burgerle, ODTÜ'lüler patatesli gözleme, Boğaziçi'liler ise menemenle başlıyor.
ÇİĞ KÖFTE YURTLARI İŞGAL ETTİ
Araştırma internetten en çok yemek siparişi veren 10 üniversitenin öğrencilerini kapsıyor. Hangi üniversite, hangi öğünde ne yiyor sorularına ışık tutuyor. Mesela ODTÜ'lüler güne patatesli gözlemeyle başlıyor. Koç Üniversitesi'nde okuyanlar ise ıslak hamburgerden vazgeçmiyor. Ancak son yıllarda her köşe başına açılan çiğ köftecilerden midir bilinmez üniversitelilerin vazgeçemedikleri lezzet çiğ köfte.


GECE YARISI EN FAZLA ACILI ÇİĞ KÖFTE YENİYOR
Araştırmaya göre 10 üniversitenin yedisinin öğrencileri, gece yarısından sonra en acılısından çiğ köfte yiyor. Siparişler göz önünde bulundurulduğunda çiğ köfte en çok kız yurtlarına giriyor. Çiğ köftenin yapımında kullanılan malzemeler çok tartışılsa da anlaşılan üniversiteliler acıdan vazgeçmiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...