Başbakan Erdoğan son noktayı koydu: 'Taksim'i unutun'

Başbakan Erdoğan son noktayı koydu: 'Taksim'i unutun'

GÜNDEM Haberleri

Sendikaların Taksim ısrarını eleştiren Erdoğan 'Bu şımarık ruh hali son bulmalı. Taksim'den ümidinizi kesin' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında gündeme ilişkin çarpıcı değerlendirmeler yaptı. 30 Mart seçimlerini değerlendiren Erdoğan, seçim sonuçlarının demokrasi, dış politika ve çözüm süreci kadar Türkiye ekonomisi için de bir milat olduğunu ifade etti. Demokrasi tarihinin en kirli darbe girişimine rağmen ekonominin dimdik ayakta olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, bazı sendikaların Taksim ısrarı nedeniyle krize dönüşen 1 Mayıs tartışmasına da değindi, özetle şu mesajları verdi: "Gezi ve 17 Aralık'ta ekonomi de hedefti. Türkiye bir kaos ülkesi gibi gösterilmek istendi. 30 Mart'ta millet söyleyeceğini sandıkta söyledi. Bu millet çatışma görmek istemiyor. Birilerinin gönlünden Türkiye'yi Mısır'daki, Ukrayna'daki neticelere ulaştırmanın geçtiğini iyi biliyoruz. Boşuna uğraşmasınlar. 30 Mart'ın ardından sokakları hareketlendirmeye çalışanlara fırsat tanımayacağız. Bu şımarık ruh hali son bulmalı. Sivil toplum nbsp;örgütleri, sendikalar demokratik mücadele kültürünü öğrenmelidir.
HAK ETTİĞİ DEĞERİ BİZ VERDİK
1 Mayıs'ın 124 yıllık geçmişi var. 1 Mayıs'a hak ettiği değeri biz verdik. Tarihi nitelikte düzenlemeleri yapan biziz. Her zaman iş barışından yana olduk, emekçinin yanında durduk. Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum diye esnafa zarar verilmesini kabul edemeyiz. Sendikalara, STK'lara sesleniyorum. İstanbul'da miting yapılacak yerler belli. 1 Mayıs'ı kutlamak isteyen yasaların izin verdiği yerde kutlama yapar, mani yok. Bu seneden sonra Kadıköy'de de miting yapılmayacak. Taksim'den ümidinizi kesin. Bayram günü, eza, cefa günü olmaz. Barışı kutlayacaksak, festival havasında buyurun Yenikapı, Maltepe.
Taksim ısrarına iyi niyetle bakamayız. Sendika başkanı 'kutsalımızdır' diyor. Lafa bak. Nasıl kutsalsa. Anıt ziyaret edeceksen çelenk koyarsın, metro da yaptık oradan Yenikapı'ya geçersin. O gün resmi araçları ücretsiz de yaparız. Daha ne yapacağız?"
KASET?VARSA?AÇIKLAYIN
Paralel yapıyla mücadelede kararlılık mesajını tekrarlayan Başbakan Erdoğan şöyle devam etti: "Pensilvanya'daki tek ceketle yola çıktı, binlerce dava açıyor. Bu davaların harç ücretini nerden buluyorsun? Herhalde şimdi ceketsiz kalmıştır. Buralardan ciddi bir rakam toplayacak, inşaatı tamamlayacak herhalde.
Ellerinde şantaj kasetleri var. Cumhurbaşkanının da, benim de, Genelkurmay Başkanının da... Ama diyorum ki; benimle ilgili varsa açıklayın, 'açıklamazsanız namertsiniz'. Şahsımla alakalı, aradıklarını bulamadılar, bulamayacaklar. Bu devleti bu haşhaşilerin elinden temizleyeceğiz."
nbsp;Başbakan Erdoğan son noktayı koydu: 'Taksim'i unutun'
Dünya Wushu Şampiyonası'nda dereceye giren genç sporcuları tebrik eden Başbakan, Kütahya'dan gelen 5 yaşındaki Mustafa'yı da sevdi.

nbsp;Başbakan Erdoğan son noktayı koydu: 'Taksim'i unutun'


SEÇİMİ?MİLLET?YAPACAK
Köşk 'çantada keklik' değil

Konuşmasında, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de değerlendiren Erdoğan net mesaj verdi. "10 Ağustos öncesi ve sonrası için Türkiye'de belirsizlik bekleyenler, kaos bekleyenler kuşkunuz olmasın hayal kırıklığı yaşayacaklar. Zira biz isimlerle değil, ilkelerle hareket eden bir partiyiz" diyen Başbakan şöyle devam etti: "MHP Genel Başkanı Bahçeli 'bu işe iki kişi karar veremez' demiş. Sen mi vereceksin kararı? Biz bu kadar geniş istişare yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızla da bu konuyu açık, net değerlendiririz. Ondan sonra da bunun nihai kararını millet verecek. Bu noktada Cumhurbaşkanlığı çantada keklik bir olay değil. Aday kim olursa olsun. Nihai kararı millet verecek. Nedir bu telaşınız o zaman? nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...