MİT yasası onay için Köşk'te

MİT yasası onay için Köşk'te

GÜNDEM Haberleri

Meclis'ten sert tartışmalarla geçen MİT yasasını onaylamak için Cumhurbaşkanı Gül'ün 15 gün süresi var.

Dış güvenlikten terörle mücadeleye, her alanda MİT'e yeni yetkiler veren yasa Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunuldu. Muhalefetin veto edilmesini istediği yasa için Gül'ün 15 gün inceleme süresi bulunuyor. nbsp;Yasada yer alan maddelerden bazıları şunlar: nbsp;
gt; MİT kamu kurumları ve bankalardan istediği belge ve bilgileri alabilecek. Kurumlar kendi mevzuatlarındaki hükümleri gerekçe göstererek bu talebi reddedemeyecek. nbsp;
gt; MİT mensupları önceden bilgi vererek tutuklu ve hükümlülerle görüşebilecek, görevinin gereği terör örgütleri dahil olmak üzere milli güvenliği tehdit eden bütün yapılarla temas kurabilecek.
gt; Cumhuriyet savcıları, MİT'le ilgili ihbar ve şikayetlerde MİT'le temasa geçerek, adli yönden başka bir işlem yapamayacak.
gt; Yurtdışında iletişim veya yabancılar tarafından gerçekleştirilen iletişim ve telefon görüşmeleri (ankesörlü dahil) MİT tarafından izlenip dinlenebilecek.
gt; MİT bilgi ve belgelerini yetkisiz olarak edinen ya da belgelerle üzerinde sahtecilik yapan ya da belgeleri tahrip edenler 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilecek.
gt; Telekomünikasyon kanallarından geçen dış istihbarat, milli savunma, terörizm ve uluslararası suçlar ile siber güvenlikle ilgili veriler MİT tarafından toplanabilecek.
gt; MİT'le ilgili bilgi belgeleri yayınlayan muhabir, yazar, sorumlu yöneticiler ve yayın organlarının patronları hakkında üç yıldan 9 yıla kadar hapis cezasına hükmedilebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...