Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimine aday olabilecek mi?

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimine aday olabilecek mi?

GÜNDEM Haberleri

MHP'li Yusuf Halaçoğlu, Başbakan Erdoğan'ın Köşk adaylığı konusunda gündem oluşturacak bir iddiada bulundu.

nbsp;MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi'nin üç yıllık olduğunu, dolayısıyla Anayasa'ya göre Cumhurbaşkanı adayı olamayacağını iddia etti. nbsp;Peki, Halaçoğlu'nun iddia ettiği gibi Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Anayasal bir engel var mı?
Daha sonra Marmara Üniversitesi'ne bağlanarak adı Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak değiştirilen Aksaray İktisadi ve Ticari İlimler Yüksek Okulu'ndan lisans derecesiyle 1981 yılında mezun olan Başbakan Erdoğan 4 yıllık lisans mezunu olarak kabul ediliyor mu? nbsp;
Halaçoğlu, bu okulun 1980'den sonra fakülte haline geldiğini ifade ederken "4 yıllıksa Başbakan açıklasın, diplomasını göstersin" diye konuştu.
1959 YILINDA O OKUL 3 YILDAN 4 YILA ÇIKARTILIYOR
Haber7'nin yaptığı araştırmaya göre; 1959 yılında Akademiler kanunu ile "İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi" adını alarak ihtisas dalları; "Maliye-Muhasebe", "İktisadi İşletmecilik", "Dış Ticaret ve Turizm" şekline dönüştürülmüş ve öğrenim süresi üç yıldan dört yıla çıkartılmıştır.
ERDOĞAN İSTERSE KÖŞK'E ADAY OLABİLECEK
Başbakan Erdoğan'ın mezun olduğu okul, Başbakanlık resmi internet sitesindeki, özgeçmişinde de Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi olarak gözüküyor. 1981 yılında mezun olan Başbakan Erdoğan 1959 yılında yapılan değişiklikten doğrudan yararlandığı için 4 yıllık mezun sayılıyor. Dolayısıyla Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Anayasal bir engel durumu söz konusu değil. nbsp;
BAŞBAKAN'IN HOCASI CHP'Lİ AYAYDIN DA İDDİAYI YALANLADI
Başbakan'ın üniversitede derslerine giren CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Erdoğan'ın okuduğu okulun 3 yıllık olması nedeniyle cumhurbaşkanı adayı olamayacağına yönelik iddianın doğru olmadığını, okulun 4 yıllık eğitim verdiğini söyledi.
AK PARTİLİ AYDIN: AKLA ZİYAN BİR İDDİA
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, MHP'li Yusuf Halaçoğlu'nun, "Cumhurbaşkanı adayı olamaz" iddiasının "akla ziyan olduğunu" söyledi.
HABER7
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...