Yattığı yerden 5 bin TL maaş alıyor

Yattığı yerden 5 bin TL maaş alıyor

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Tokat'ta boş oturup aldığı maaşla gündeme gelen Belediye Başkan Yardımcısı Sefer Bayın'a, yeni dönemde de görev verilmedi.

Hakkında çıkan iddialar ve eski Başkan Adnan Çiçek'le yaşadığı gerginlik sonrası görevden alınan, ancak mahkeme kararıyla yeniden koltuğa oturan Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Sefer Bayın, yine bankamatik memurluğundan şikayet etti.
Geçen yıl "Yattığım yerde bana maaş ödüyorlar" şikayetiyle gündeme gelen Bayın, 30 Mart'ta göreve seçilen yeni Başkan Eyüp Eroğlu da kendisine görev vermeyince yine kameraların karşısına geçti. Basın toplantısı yapıp, şikayetini (!) anlatan Sefer Bayın, "İki yıl önce 4 bin 200 lira maaş alıyordum. Şimdi maaşım 5 bin 193 lira. Maaş güzel, arayan-soran da yok. İş yapmadan tıkır tıkır her ay peşin maaş alıyoruz" dedi.

ZORLA GÖREV TALEBİ

Günlerini makamında internette gezinerek geçirdiğini söyleyen Başkan Yardımcısı, 'pes' dedirten basın açıklamasında, durumundan şikayetini dile getirdi, ancak istifa etmeyeceğini söyledi.

VATANDAŞA SORACAK

Şahsi meselesine vatandaşları da katmaya çalışan Bayın, ancak Tokat halkı isterse istifa edeceğini belirtti. Bayın, şöyle konuştu:
"Benim mail adresim var. 'seferbayin@mynet.com' ve facebook adresim var. Devam derlerse buraya yazsınlar, istifa et derlerse yine buraya yazsınlar. Eğer çoğunluk 'istifa et' derse bütün samimiyetimle söylüyorum, istifa edeceğim. Eğer yok, 'devam et' derlerse mücadeleye devam edeceğim. O kadar net söylüyorum. Ben memleketimde hizmet etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Eski Başkan Çiçek'le inatlaşmadan dolayı makamını terketmeyen Bayın'ın, yeni Başkan döneminde de bu tavrını sürdürmesi şaşkınlıkla karşılandı. Seçim sonrası ekibini kurarak çalışmaya başlayan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise şimdilik bu emrivaki görev talebine suskun. Aynı zamanda avukat olan Eroğlu'nun, eski yönetimden kendisine miras kalan "bankamatik memuru başkan yardımcısı" krizini nasıl çözeceği ise merakla bekleniyor.

YENİ GÖREVİ BEĞENMEDİ, 5 YILDIR YATIYOR

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nden 9 yıl önce Tokat'a gelen Sefer Bayın, 5 yıl Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Bayın, 2009 yerel seçimlerinin ardından eski Belediye Başkanı Adnan Çiçek tarafından vekaleten Etüt Proje Müdürlüğü görevine getirildi. Başka bir başkan yardımcılığına bağlanması üzerine itiraz eden Bayın, Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açarak görevine geri döndü.
Bu olaydan sonra makamının pasifleştirildiğini söyleyen Bayın, "Yardımcılıktan müdürlük görevine atanınca, bunun hukuken uygun olmayacağını başkanın kendisine ilettim. Tokat İdare Mahkemesi'ne başvurdum. İdare Mahkemesi beni haklı gördü ve vekaleten müdürlüğü kaldırdı ve eski görevime iade edildim. Halen başkan yardımcısıyım. O günden beri, yani 2009'un Mayıs'ından belli bu odada oturuyorum. Her gün işime gelip gidiyorum. Ama belediyeye en ufak katkım yok. Bomboş oturuyorum" demişti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...