Vali'dan "cami saldırısı" açıklaması

/ Kaynak: İHA
Vali'dan "cami saldırısı" açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Esenyurt'ta Caferi camisine yönelik saldırıda 1 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu'nun düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Mutlu burada basın mensuplarının soruları üzerine Esenyurt'ta Caferi camisine yönelik saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Olayın provokatif bir eylem olduğunu belirten Vali Mutlu, "Camiler ve bütün ibadethaneler, Allah'a yalvarılan tüm mekanlar kutsaldır. Mabetlerimizi, dini mekanlarımızı fevkalade kutsal bilerek muhafaza ederek korumamız gerekir. Ağırlıklı olarak Caferi kardeşlerimizin gittiği camiye yapılan saldırı hepimizi çok üzmüştür. Dünden bu yana emniyetimiz konuyu yakından takip ederek konuya ilişkin bir kişiyi gözaltına aldı. Bu tür konulara kesinlikle izin vermeyeceğiz. Yeltenenleri adaletin önüne çıkaracağız. Bunlar bizim için çok önemli olaylardır. Bu tür olaylar içerisinde her zaman provokasyon ararım. Bu da bir provokatif eylemdir. Adli makamlar değerlendirerek yargılanacaktır" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...