Başsavcılıktan gözaltı açıklaması

Başsavcılıktan gözaltı açıklaması

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bu gece gerçekleştirilen operasyonla ilgili açıklama yaptı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan açıklamada, Emniyette "paralel yapı" operasyonu kapsamında, 39 şüpheli hakkında yakalama, arama ve gözaltı talimatı verildiği, şu an itibarıyla 15 şüphelinin gözaltına alındığı, uygulamanın halen devam ettiği bildirildi.

Başsavcının yaptığı açıklamada öne çıkan ayrıntılar şöyle: nbsp;

-2010 yılından bu yana soruşturma devam ediyor. nbsp;

-Sözde Selam-Tevhid soruşturmasında, Türkiye Cumhuriyeti Başbakan'ı ve bakanlarının diğer ülke yetkilileri ile olan görüşmeleri kaydedildi.

-Sözde Selam-Tevhid soruşturmasında, MİT Müsteşarı örgüt üyesi olarak dinlenip, kaydedildi. nbsp;

-Selam Tevhid adlı örgüt kuruldu iddiasıyla 251 kişi hakkında yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verilmiştir.Söz konusu soruşturmada 76 emniyet görevlisi hakkında da yakalama ve gözaltı talimatı verildi.

-İstanbul istihbarat şubesinde görevli 39 şüpheli hakkında verilen arama, yakalama ve gözaltı talimatının gerekçesi çok sayıda kişinin özel amaçla dinlenip kayda alındığı iddiası.

-Ortada terör örgütü (selam tevhid) olmadığı halde bir kurgu oluşturarak soruşturma başlatıldı

-Sözde Selam - Tevhid soruşturmasında 3 yıl süreyle 251'i hedef kişi, toplam 2280 kişi dinlendi.

-(sözde selam-tevhid soruşturması) Gerçek amaçlarının casusluk olduğu belirlenen 76 emniyet görevlisi hakkında yakalama ve gözaltı talimatı verildi. 52 şüpheli gözaltına alındı, diğer şahıslarla ilgili uygulamalar devam ediyor.

Başsavcılıktan gözaltı açıklaması

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...