Üst düzey görüşmeler kayıt altına alınmış

/ Kaynak: AA
Üst düzey görüşmeler kayıt altına alınmış

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Erdoğan'ın bazı liderlerle yaptığı telefon görüşmelerinin dinlenerek kayıt altına alındığının tespit edildiği belirtildi.

Selam-Tevhid Örgütü ile ilgili takipsizlik kararında Başbakan Erdoğan'ın bazı liderlerle yaptığı telefon görüşmelerinin dinlenerek kayıt altına alındığının tespit edildiği belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Selam-Tevhid örgütü hakkında yürütülen soruşturmada verilen takipsizlik kararında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin Devlet Başkanı, Filistin Başbakanı ve Somali Cumhurbaşkanı ile yaptığı, devletin güvenliği ve iç ve dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken dış politikaya ilişkin telefon görüşmelerinin dinlenerek kayıt altına alındığı belirtildi.

Başsavcılıkça, Selam-Tevhid örgütüne yönelik yürütülen soruşturmaya ilişkin verilen takipsizlik kararında, dosyanın 106 klasör olduğu kaydedildi.

Kararda, klasörlerin 17 Aralık 2013'te adliyeye götürüldüğü belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Soruşturma kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanı'nın, Filistin Devlet Başkanı, Filistin Başbakanı ve Somali Cumhurbaşkanı ile yaptığı, devletin güvenliği ve iç ve dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken dış politikaya ilişkin telefon görüşmelerinin dinlenerek kayıt altına alındığı tespit edildi. Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un dış politikaya ilişkin aynı nitelikteki telefon görüşmelerinin dinlenerek kayıt altına alındığı, bu kayıtların yazılı (tape) hale getirildiği, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın milli güvenliğe ilişkin telefon görüşmelerinin dinlenerek kayıt altına alındığı, bu kayıtların bir kısmının yazılı (tape) hale getirildiği anlaşılmıştır.

Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı'nın milli güvenliğe ilişkin telefon görüşmelerinin dinlenerek (terör örgütü üyesi gibi kod adı verilmek suretiyle) kayıt altına alındığı, kayıtların bir kısmının yazılı (tape) hale getirildiği ilk incelemelerden tespit edilmiştir."

- Takipsizlik kararı verilenler

Kararda, terör örgütü üyeliği ve yöneticiliği ile ilişkilendirilerek, haklarında telefon dinleme, teknik-fiziki takip kararları alınan şüphelilerden bir kısmının kamuoyunda da tanınan siyaset adamı, gazeteci-yazar, akademisyen, iş adamı, devlet yönetiminde görevli üst düzey bürokrat, bir kısmının da dernek-vakıflar kanunları hükümleri uyarınca denetime tabi sivil toplum kuruluşları olduğu ve terörle ilişkilendirilebilecek herhangi bir faaliyetlerinin söz konusu olmadığı vurgulandı.

Takipsizlik kararında, aralarında Haliç Kongre Merkezi, Yedikule Sosyal Tesisleri ve Ehlibeyt Alimler Derneği ile Kudüs TV Genel Yayın Yönetmeni Nureddin Şirin, Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, gazeteci Hüsnü Mahalli, Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, nbsp; gazeteci Kenan Çamurcu, Nasuhi Güngör, Sefer Turan, ilahiyatçı-yazar Mustafa İslamoğlu, Başbakan'ın danışmanı Mustafa Varank'ın da bulunduğu siyasetçi, akademisyen, gazeteci-yazar, iş adamı, bürokrat, vakıf yöneticileri, Caferi vatandaşlar ve İran vatandaşlarının da bulunduğu 251 kişi hakkında, atılı suçtan kamu davası açılmasını gerektirir yeterli şüphe oluşturacak delil bulunmadığından kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği belirtildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...