Hollanda'da yarın ulusal yas

/ Kaynak: AA
Hollanda'da yarın ulusal yas

GÜNDEM Haberleri  / AA

Malezya Havayolları'nın Ukrayna'da düşen uçağında 193 vatandaşını kaybeden Hollanda'da, yarın ulusal yas ilan edildi.

Malezya Havayolları'nın Ukrayna'da düşen MH17 sefer sayılı uçağında 193 vatandaşını kaybeden Hollanda'da, cenazelerin ilk bölümünün getirileceği yarın ulusal yas ilan edildi.

Bir günlük yastan dolayı tüm kamu kurum ve kuruluşlarındaki bayraklar yarıya indirilecek, cenazelerin havaalanına getirilmesinden 5 dakika önce çanlar çalınacak ve saygı duruşunda bulunulacak. Meclis çalışmaları da ertelenecek.

Eindhoven Havaalanı'na yarın getirilelecek cenazelerin ilk bölümü için düzenlenecek törene Kral Willem Alexander, eşi Kraliçe Maxima, Başbakan Mark Rutte ve Başbakan Yardımcısı Lodewijk Asscher'in yanı sıra üst düzey yetkililerin katılacağı açıklandı.

Törenle karşılanacak cenazeler buradan Hilversum kentindeki Van Oudheusden askeri kışlasına taşınacak. Cenazelerin kimlik tespitinin ardından ilk etapta ailelere bilgi verilmesi planlanıyor.

Ukrayna'nın Rusya sınırına yakın bölgesinde geçen hafta Perşembe günü düşen Malezya Havayolları'nın MH17 sefer sayılı uçağında bulunan 283 yolcu ve 15 mürettebattan kurtulan olmamıştı. Kazada ölenlerin 193'ünün Hollanda vatandaşı olduğu açıklanmıştı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...