AYM de CHP'ye 'Yavaş' dedi

AYM de CHP'ye 'Yavaş' dedi

GÜNDEM Haberleri

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'le ilgili bireysel başvurularını karara bağladı.

Anayasa Mahkemesi (AYM), CHP'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'le ilgili bireysel başvurularını karara bağladı. Yerel seçimlerde CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mansur Yavaş ile CHP, seçim sonuçlarına ilişkin, CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal ve Liberal Demokrat Parti ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için istifa etmesi gerektiği yönünde ayrı ayrı bireysel başvuruda bulunmuştu. Başvuruları görüşen Yüksek Mahkeme, nbsp;başvuruların ikisini de mahkemenin görev alanında olmadığından "konu bakımından yetkisizlik" nedeniyle reddetti. nbsp;
Haber Merkezi ANKARA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...